Home
Blog
Bestemmingen
3 weken rondreizen in Cuba: Dit zijn de mooiste plekken

3 weken rondreizen in Cuba: Dit zijn de mooiste plekken

2 minuten leestijd
3 weken rondreizen in Cuba: Dit zijn de mooiste plekken

Via sigarenlucht, oldtimers en Che Guevara propaganda naar de mooiste oorden van Cuba. Deze plaatsen mag je absoluut niet missen.

Het in het Caribisch gebied gelegen Cuba heeft zich onder een streng communistisch bewind van de Castro’s lange tijd afgezonderd van de rest van de wereld. Reizen naar Cuba betekende een stap terug doen in de tijd. Vandaag de dag staat het land steeds meer open voor invloeden van buitenaf, waardoor de traditionele levensstijl meer vervaagt. Wanneer je slaapt in Casas Particulares (particuliere huizen) en je jezelf laat vervoeren in een oldtimer of fietsriksja ervaar je nog steeds de ultieme local experience. Laat je niet afschrikken door de aparte munteenheid die er gehanteerd wordt voor de lokale bevolking versus toeristen en wacht niet te lang met het ontdekken van dit geweldige land. Stap in het vliegtuig en bezoek de volgende plaatsen.

Havana

havana men
havana men

Grote kans dat je arriveert in de hoofdstad Havana. Snuif hier direct de Cubaanse sigarengeur en cultuur op in het oude gedeelte: Havana Viega. Bezoek El Capitolio en Partagas, de oudste sigarenfabriek van Cuba. Drink een mojito in de zon en waag ’s avonds een dansje in één van de vele salsa clubs. Laat je rond rijden in een gave oude auto en kijk niet raar op als je een bus voorbij ziet komen met Nederlandse bestemmingen als Gorinchem of Alkmaar.

Viñales

vinales valley
vinales valley

Vanuit Havana rijd je in twee en een half uur naar het westelijk platteland van Viñales, waar je in de omgeving van Rancho de Oriente heel mooi kan hiken. Ontdek de natuur te voet of fiets. De Vallei van Viñales is uitgeroepen tot nationaal monument van Cuba. Je vindt er mogotes (steile ronde kalksteenheuvels), grotten en tabak.Dwaal door de Cuevas de Santo Tomas of vaar door La Cueva del Indio (de grot van de indiaan) die in 1920 ontdekt werd. Houd je van klimmen? Waag je dan aan de rotsen op en in de mogotes.

Maria la Gorda

maria la gorda beach
maria la gorda beach

In het beschermde natuurgebied Guanahacabibes vind je een adembenemend palmenstrand genaamd Maria la Gorda. Het is het meest westelijke puntje van Cuba dat bekend staat om de mooiste koraalriffen en rijke flora en fauna. Een ideale chill- en duikspot in de ruige natuur!

Trinidad

trinidad
trinidad

Dit gezellige stadje is erg populair bij reizigers en een paradijs voor fotografen. Struin door de hobbelige weggetjes die enkel uit keien bestaan, aanschouw de vele pastelkleurige huizen, oldtimers en laat je verrassen door het heerlijke Cubaanse eten. Trinidad vormt tevens een perfect uitgangspunt voor een uitstapje naar strand Playa Ancón en de watervallen van El Cubano, welke je te paard kan bezoeken.

Cienfuegos

cienfuegos
cienfuegos

Ga in de havenstad Cienfuegos naar het charismatische plein José Martí met kathedraal De La Purísima Conceptión en Palacio del Ayuntamiënto. Op Calle Bouyaón vind je de enige triomfboog van heel Cuba. Eet lokaal in de vele gezellige eettentjes en dompel je nog meer onder in de geschiedenis door een voorstelling bij te wonen in theater Tomás Terry. Cienfuegos is tevens een goede uitvalsbasis voor het bezoeken van het El Che monument in Santa Clara. Ernesto Guevara, de Argentijns marxistisch revolutionair en Cubaans guerrillaleider, wordt hier geëerd.

Baracoa

baraoa beach
baraoa beach

Als je over De Malecon (boulevard) in Baracoa loopt, loop je letterlijk op het meest oostelijke randje van Cuba. Maak een wandeling met een gids over de flanken van berg El Yunque en verwonder je over de variatie aan planten, bomen en vogels. Je plukt er je lunch zelf bij elkaar. Overheerlijke avocado’s, sappige sinaasappels, mandarijnen, mango’s en eet-rijpe bananen. Met als toetje een lekker stuk chocola, gemaakt van de cacao uit dit schitterende gebied. Op alle vlakken smullen geblazen!

Beautiful beaches

beach cuba
beach cuba

Cuba kent veel mooie stranden. Voor Caribisch blauwe zee en uitgestrekte witte stranden ga je bijvoorbeeld naar Varadero en Guardalavaca. Met de vele toeristen die er in all inclusive resorts verblijven, is de traditionele Cubaanse cultuur er echter ver te zoeken. Voor hagelwit zand en bounty-blauwe zee zonder de all inclusive vibe ga je naar De Varkensbaai tussen Playa Larga en Playa Giron of Playa Manglito (net buiten Baracoa).

Top reizen naar Cuba

Reisorganisaties met reizen naar Cuba

Meer blogs over Cuba

Beoordelingen van Cuba

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.6
Stranden
8.6
Steden
8.5
Eten & drinken
7.3
Activiteiten
8.2