Home
Blog
Bestemmingen
3 weken rondreizen in West-Amerika: Dit moet je zien

3 weken rondreizen in West-Amerika: Dit moet je zien

op 21 december 2016
2 minuten leestijd
3 weken rondreizen in West-Amerika: Dit moet je zien

Stedentrips, stranden en de mooiste natuurparken, allemaal in één USA rondreis. Met deze reis van 3 weken door West-Amerika zie je écht alle hoogtepunten!

Dat Amerika meer te bieden heeft dan goede burgers en grote milkshakes ontdek je snel tijdens een rondreis door West-Amerika. Huur een auto en ontdek de leukste steden en prachtige natuur van dit land.

Los Angeles

los angeles
los angeles

Vanaf Amsterdam vlieg je rechtstreeks naar Los Angeles. Het is dus het ideale begin (en eindpunt) van een rondreis in West-Amerika. Als filmliefhebber is dit misschien wel meteen het hoogtepunt van je reis want hier zit Hollywood! Bezoek een filmstudio of ga op zoek naar de bekende Hollywood sterren op Rodeo Drive in Beverly Hills. 

Santa Barbara

santa barbara
santa barbara

Santa Barbara is een relax kuststadje aan Highway 1 om te overnachten tijdens de roadtrip tussen Los Angeles en San Fransisco. Er is een mooi breed zandstrand en een gezellige boulevard met goede restaurants. Je kan hier heerlijk chillen dus pas op dat je niet te lang blijft hangen!

Highway 1

highway 1 usa
highway 1 usa

Via een prachtige roadtrip langs de kust over de Pacific Coast Highway (Highway 1) rijd je van Los Angeles naar San Fransisco, een route van zo’n 650 kilometer. Niet de kortste weg maar wel de mooiste! De route gaat langs slaperige vissersdorpjes, prachtige stranden en bij elke bocht is het weer een verrassing wat er komen gaat. Het allermooiste gedeelte is de Big Sur, tussen San Simeon en Carmel. Zorg dus dat je genoeg tijd hebt voor veel fotopauze’s!

San Fransisco

san francisco
san francisco

Parkeer de auto bij je hotel in San Fransisco, deze stad is namelijk ideaal om per fiets te verkennen! Een bezoekje aan de iconische oranjerode Golden Gate Bridge mag natuurlijk niet ontbreken maar deze leuke stad is ook erg geschikt om gewoon lekker te relaxen in het gezellige centrum.

Yosemite National Park

yosemite
yosemite

Door de bergen van de Sierra Nevada reis je van San Fran door naar Yosemite NP, een prachtig natuurgebied in Californië en een paradijs als je van wandelen houdt! Er lopen talloze wandelroutes door het park maar je kan er bijvoorbeeld ook paardrijden of fietsen. Je vindt hier enorme watervallen, valleien, granieten rotswanden, bergen en bossen.

Las Vegas

las vegas
las vegas

De reis gaat verder naar Las Vegas! Rijd onderweg door het heetste en droogste gebied van Amerika: Death Valley. Zandduinen, bizarre rotsformaties, kraters en woestijnlandschappen en ineens is daar Las Vegas! Kijk je ogen uit op ‘The Strip’ waar alle bekende hotels en casino’s te vinden zijn inclusief uitbundige neonreclames natuurlijk. De skyline van New York, de Eiffeltoren, Venetië, je ziet het hier allemaal!

Grand Canyon

grand canyon
grand canyon

Na al die gekheid van Las Vegas kun je weer even bijkomen in de natuur. Op een paar uur rijden van Las Vegas ligt de Grand Canyon. Een absoluut wereldwonder. Via een mooie wandeling kom je langs de indrukwekkende uitzichtpunten. Ook gaaf is om dit enorme gebied van bovenaf te bekijken vanuit een helikopter!

Joshua Tree National Park

joshue tree
joshue tree

Onderweg terug naar L.A. kun je het Joshua Tree National Park bezoeken. Dit park is vernoemd naar de Joshua Tree, een plant die lijkt op een boom en wel 1.000 jaar oud kan worden! Woestijn, cactussen en rotsen zorgen maken samen een indrukwekkend natuurgebied. Je kan mooie wandelingen maken in dit park maar het is er warm en droog dus neem genoeg water mee. Vanaf Joshua Tree NP rijd je in zo’n vier uur weer terug naar je beginpunt: Los Angeles.

Iets meer tijd? Dan kun je nog veel meer moois toevoegen aan deze reis. Als je planning uit 5 weken (of meer!) bestaat kun je ook nog vanuit Las Vegas een rondje maken langs nog een aantal natuurparken en bezienswaardigheden die de moeite meer dan waard zijn. Zo kun je bijvoorbeeld eerst naar Zion National Park gaan, dan doorrijden naar de indrukwekkende Bryce Canyon, Arches en Cannyonlands en dan via Monument Valley weer terug naar de Grand Cannyon. 

Heb jij ervaring met deze (of een vergelijkbare) West-USA route?

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8