Home
Blog
Bestemmingen
30 redenen waarom jij (weer) een stedenreis New York moet plannen

30 redenen waarom jij (weer) een stedenreis New York moet plannen

5 minuten leestijd
30 redenen waarom jij (weer) een stedenreis New York moet plannen

New York City is altijd een goed idee, maar als je een reden nodig hebt, hebben wij er 30 voor je!

New York bruist 24/7 en vernieuwt continu. Elke keer dat je the big apple betreedt, ontdek je iets nieuws. Na het lezen van de volgende uiteenlopende 30 argumenten ben je overtuigd en wil je snel (weer) naar New York!

1. Je bent er zo!

New York is uniek in zijn soort voor een metropool en makkelijk bereikbaar. Met nog geen acht uur vliegen, land je al op John F. Kennedy International Airport. Dergelijke vluchten gaan direct én regelmatig!

2. Goedkoop is in dit geval geen duurkoop

Door de enorme populariteit zijn er vaak interessante ticketdeals naar New York. Dit gegeven opgeteld bij het eerste punt maakt New York tot de perfecte bestemming voor een weekendje weg. 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

3. Er is altijd reuring

New York wordt niet voor niets betiteld als ‘the city that never sleeps’. Borrel op een fancy dakterras, aanschouw een blockbuster op Times Square of duik een nachtclub in, want vervelen is onder geen beding een optie!

4. New York is veilig

Met zoveel commotie overal op straat heb je mogelijk het idee éxtra alert te moeten zijn. Hoewel de gebeurtenissen van 9/11 anders doen vermoeden, is New York City een van de veiligere steden in de Verenigde Staten. 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

5. Het is een walhalla voor foodies

Of het nou om hippe koffiezaken, verrukkelijke sterrenrestaurants of salad- en smoothiebars gaat, nieuwe eettentjes schieten als paddestoelen uit de grond. Foodie of niet, qua eten zit je gebakken in the big apple!

6. Beklim The Vessel

Vernieuwingen zijn er in New York in alle vormen en maten. The Vessel is een van de nieuwste hoogstandjes. 154 trappen verdeeld over vijftien verdiepingen vormen een kruising tussen een gebouw, een kunstwerk en een monument. Of je het nou wel of niet op shoarma vindt lijken, gaat dat zien!

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

7. Het is een topstad in elk jaargetijde

New York is het hele jaar door een aan te raden vakantiebestemming. Zo heeft elk jaargetijde zijn specifieke charme. In de winter is bijvoorbeeld ‘s werelds beroemdste boom op Rockefeller Centre een must-visit!

8. Je vindt er musea in overvloed

Wie graag een museum bezoekt, haalt zijn hart op. New York kent namelijk tal van bijzondere plekken waar je desgewenst kunst of andere artistieke en historische hoogstandjes bewondert. Denk bijvoorbeeld aan het Guggenheim, het MoMa en het 9/11 Memorial Museum.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

9. New York is verrassend goedkoop

In tegenstelling tot wat velen denken, hoef je voor een stedentrip naar New York helemaal niet diep in de buidel te tasten. In New York kun je ontzettend veel dingen gratis doen. Zo is de eyecatcher van de stad, het Vrijheidsbeeld gratis te bezichtigen. Ook duik je gemakkelijk gratis een museum in en bewonder je Grand Central Station zonder een treinkaartje te kopen.

10. Central Park verveelt nooit

Struin of skeeler door het groenste deel van de stad. Hoevaak je ook al door Central Park gewandeld hebt, je blijft er graag terugkomen. Al is het maar door de variëteit aan karakters die je tegenkomt. Heerlijk mensen kijken!

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

11. Shop till you drop!

Met je creditcard op zak flaneren door ‘the fashion capital of the world’, dat wil iedere winkelliefhebber. Hop naar Fifth Avenue óf ga op chique en begeef je als een ware fashionista naar de high-end winkels tussen 49th Street en 60th Street.

12. New York heeft een ongekende skyline

Stap op een ferry over de Hudson, ga naar de Brooklyn Bridge of Brooklyn Bridge Park en droom weg bij de meest iconische skyline ooit!

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

13. High-end vergezichten 

Zie je de skyline liever letterlijk vanuit de lucht? Begeef je dan naar de top van The Empire State Building of The Top of The Rock. Niet alleen zie je New York dan vanuit een waanzinnig perspectief, je overwint ook je -eventueel aanwezige- hoogtevrees. 

14. Laat je vervoeren door een yellow-cab

Net als in een film houd je met gemak een taxi aan om je te laten verplaatsen van A naar B. De drukke kruispunten en het vele getoeter horen daar als vanzelfsprekend bij.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

15. Hef het glas op grote hoogte

Borrelen doe je in New York op stand. Zo nip je op de tal van ontelbaar gave dakterrassen aan een champagne, terwijl je geniet van een waanzinnig uitzicht. De rooftop bar van STK is bij velen bekend. Ga daar zeker heen als je er weer bent!

16. Leef zoals Friends en SATC 

Fans van Friends en Sex and the City opgelet: check de locaties van je favoriete serie aan den lijve en leef voor een moment zoals Ross, Rachel of Carrie, Samantha, Charlotte en Miranda.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

17. Sta een moment stil bij 9/11

Waar eerder de bijna niet weg te denken Twin Towers stonden, is inmiddels een intrigerend herdenkingsmemoriam geplaatst. Met in nagedachtenis de slachtoffers, wil je dit met eigen ogen zien.

18. Beleef een gratis straatconcert 

New York barst van de straatmuzikanten. En niet de minste als je het ons vraagt. De ene is nog beter dan de andere. Zou het komen omdat ze auditie moeten doen, alvorens op straat te mogen spelen? Het is een bizar feit, maar echt waar. 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

19. Eet pizza in dé originele pizzastad 

Wist je dat de eerste Amerikaanse erkende pizzeria in 1905 in New York geopend is? Reden genoeg om vandaag de dag daar éxtra te genieten van een vette pizza-slice! 

20. New York is van alle markten thuis

Stadse taferelen afwisselen met chillen op het strand kan ook al in New York! Spreid onder andere je badhanddoek uit op Brooklyn’s Coney Island.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

21. Ontbijt bij Tiffany’s

In New York is het de normaalste zaak om buiten de deur te ontbijten. Wil je dat op speciale wijze doen, ga dan voor het welbekende ‘Breakfast at Tiffany’s’.

22. Ga basketballen

Oefen met locals je vrije worp op een van de vele basketbalveldjes ‘in the hood’ óf bezoek een wedstrijd van de New York Knicks. Aanrader!

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

23. Yankees yesja!

Magische sportsferen beleef je ook tijdens een baseball-wedstrijd van de New York Yankees. Zelfs wanneer je niet zo’n sportfanaat bent, wil je dit meemaken!

24. Eet koninklijks!

Buddakahn is een toprestaurant waar je je een jonkheer en jonkvrouw waant door de inrichting. Naast de uitstraling is ook de menukaart top!

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

25. Start je stapavond bij Bar Belly

Bar Belly is de hotspot waar je cocktails en oesters bestelt. Een beter begin van een avondje stappen kun je je niet wensen!

26. Hiphop door Harlem

Upper Manhattan, beter bekend als Harlem, is een kweekvijver voor zwarte Amerikaanse muziek. Struin door dit authentieke deel van New York en laat je verrassen door de klanken die je overal hoort. 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

27. Ook dit is een genot voor je oren

Het Lincoln Center Theater is het muzikale hart van New York. Beroemde orkesten, zoals de Metropolitan Opera, treden hier op. 

28. Bezoek High Line Park

Tussen Meatpacking District en de Hudson Yards ligt een park dat nét even anders is en op een verhoogde treinrails ligt. Check het unieke uitzicht op Manhattan vanaf deze plek! 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

29. Rommel?! Kom maar door

Lekker struinen, snuffelen en voor een prikkie toffe gadgets kopen, doe je op een rommelmarkt. New York heeft er -uiteraard- verschillende. De Chelsea Market is een voorbeeld.

30. Awesome is het credo! 

Je kunt er niet omheen, in Amerika -en helemaal in New York- is alles groot, groter, grootst én amazing. Gaat dat zien, denk eraan om omhoog te kijken tussen de wolkenkrabbers en geniet van de overenthousiaste awesome Amerikaanse vibe.

Top reizen naar New York

Reisorganisaties met reizen naar New York

Meer blogs over New York

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8