Home
Blog
Bestemmingen
5 geweldige redenen om nú een rondreis Jordanië te maken

5 geweldige redenen om nú een rondreis Jordanië te maken

op 2 november 2016
5 minuten leestijd
5 geweldige redenen om nú een rondreis Jordanië te maken

Jordanië is een land van betoverende schoonheid en bijzondere contrasten. Een land waar je gewoon geweest móet zijn. Waarom? Rondreis.nl geeft je 5 redenen om Jordanië met stip bovenaan je bucketlist te zetten!

Afgelopen maand is Rondreis.nl naar Jordanië gereisd en hebben we dit prachtige land zelf mogen ontdekken. Natuurlijk bezochten we de grootste toeristische trekpleister van het land: het wereldwonder Petra. Maar Jordanië heeft zó veel meer te bieden. Kijk maar!

1. De ongekend mooie bezienswaardigheden van Jordanië

De schitterende bezienswaardigheden, landschappen én cultuur van Jordanië zijn zonder meer dé nummer één reden om naar Jordanië te reizen. Wauw! Wat een fantastisch mooi en veelzijdig land!

Na slechts 5 uurtjes vliegen waan je je in een compleet andere wereld. Een Arabische wereld van bijzondere gebruiken, eeuwenoude cultuurschatten, verrassend mooi natuurschoon en vriendelijke mensen.

Het is met name de diversiteit in landschappen en bezienswaardigheden die Jordanië zo aantrekkelijk maakt. En nog mooier is: het ligt allemaal betrekkelijk dicht bij elkaar. Jordanië is een vrij klein land en je kunt er met gemiddeld 2 uurtjes rijden al op de volgende plaats van bestemming zijn. Erg fijn!

Wat is er dan allemaal te zien? Veel! Uiteraard is de ruïnestad Petra (één van de 7 nieuwe Wereldwonderen) een absolute must-see. Deze oude hoofdstad van de Nabateeërs ligt in een kloof en is voor een groot deel uit de rotsen gehakt. De 40-meter hoge Schatkamer van de Farao spreekt het meest tot de verbeelding met zijn zuilen en kenmerkende voorgevel. Écht iets wat je met eigen ogen moet zien en ervaren om het te geloven...zó spectaculair!

Tip: Je kunt ook “Petra by night” bezoeken. Dan loop je ‘s nachts over een pad verlicht door kaarsjes naar Petra. Tussen de bergwanden door zie je boven je de heldere sterrenhemel en je eindigt bij de Schatkamer die ook weer met kaarsjes is verlicht. Magisch!

Petra by night, Jordanië
Petra by night, Jordanië

Petra, Jordanië
Petra, Jordanië

Petra, Jordanië
Petra, Jordanië

Hoewel de Schatkamer (of “Treasury”) natuurlijk dé bekendste plek is en ook hét icoon van Jordanië, is Petra nog wel veel meer dan dat! De setting an sich is al fantastisch met de Siq Kloof. Deze smalle kloof is door een aardbeving ontstaan en een geweldige wandeling naar de Schatkamer. En er zijn nog veel meer ruïnes die het bekijken waard zijn, zoals het amfitheater, verschillende rotswoningen en ook het mooie Al Deir klooster, waar je pas na een stevige klim bent.

Drijven in de Dode Zee is een ervaring die ook zeker bij een bezoek aan Jordanië hoort. Door het hoge zoutgehalte blijf je drijven.. een aparte gewaarwording, maar zeker erg leuk! Er zijn langs de Dode Zee een aantal uitstekende hotels waar je kunt verblijven. Smeer je ook in met modder voor de heilzame werking op je huid :)

Één van de mooiste bezienswaardigheden van Jordanië is wat ons betreft de Wadi Rum woestijn. Een ruig gebied van rode zandvlaktes en duinen, rotsbergen, kloven en oases. Een geweldig gebied waar je per kameel of 4x4 jeep doorheen kunt trekken. Een aanrader is ook om één of meerdere nachten door te brengen in een Bedoeïenen-kamp midden in de woestijn. Een onvergetelijke ervaring!

Nog meer? Jazeker. Neem een duik in de Rode Zee en bewonder de kleurrijke onderwaterwereld, bezoek de dynamische hoofdstad Amman en de oude Romeinse stad Jerash of trek naar het natuurreservaat Dana Nature Reserve of de gave Wadi Mujib kloof.

Wadi Rum, Jordanië
Wadi Rum, Jordanië

Drijven in de Dode Zee, Jordanië
Drijven in de Dode Zee, Jordanië

2. Jordanië is veilig én niet te druk nu

“Is het wel veilig?” is wellicht de eerste vraag die in je opkomt als we het over een reis naar Jordanië hebben. Begrijpelijk gezien Syrië, Israël, Irak en Saoedi-Arabië buurlanden van Jordanië zijn. De onrust in het Midden-Oosten staat echter ver van de situatie in Jordanië. Jordanië is juist een veilig land en al decennia lang rustig en politiek stabiel. Zie ook het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Tijdens onze rondreis door Jordanië hebben wij ons geen moment onveilig gevoeld of ook maar iets gemerkt van de mogelijke onrust elders in het Midden-Oosten. Dat geldt ook voor de vluchtelingenkampen in het noorden van Jordanië. Hier zul je tijdens je reis niets van meekrijgen.

De reden dat het vooral nú een goed moment is om Jordanië te bezoeken is daarom ook dat Jordanië door haar ligging toch ten onrechte nog wordt gemeden door toeristen. En je snapt het al: daardoor heb jij het juist lekker rustig! Zo struikel je nergens over de toeristen en kun je op je gemak rondreizen en al de mooie plekken bezoeken. Heerlijk!

Jordanië
Jordanië

Jordanië, vervoer
Jordanië, vervoer

Jordanië inwoner
Jordanië inwoner

Jordanië inwoner
Jordanië inwoner

3. De mensen zijn er superlief

We zeiden het al eerder, maar de inwoners van Jordanië zijn écht bijzonder vriendelijk en gastvrij. Her en der een praatje, een lach of een vriendelijke blik: de Jordaniërs komen zeer sympathiek over. En dat maakt het reizen door dit land nog veel leuker!

Ook onderling gaat het er allemaal zeer gemoedelijk en ontspannen aan toe. Bij de toeristische plekken (met name Petra) kan er best eens iemand op je af komen met de vraag of je iets wilt kopen of een dienst wilt afnemen, maar mocht je dat niet willen dan respecteren ze dat ook. Onderhandelen op de markt of bij een kraampje hoort er ook bij en wordt op een leuke manier gedaan.

4. Je kunt genieten van strand, zon & zee

Zin om na alle indrukken, ontmoetingen en activiteiten te ontspannen op het strand? Dat kan óók in Jordanië. Sterker nog: dat kan heel goed! De place-to-be is Aqaba, dé badplaats (en enige havenstad) gelegen aan de Golf van Aqaba, onderdeel van de Rode Zee.

Aqaba is een stadje dat doorgaat als echte zonbestemming. Hier schijnt de zon het hele jaar, en vind je eersteklas hotels en resorts rechtstreeks aan het strand. Welke cocktail wilde jij?

Must-do is gaan snorkelen of duiken in het helderblauwe water van de Rode Zee. De mooie koraalriffen en talloze tropische vissen zullen je versteld doen staan. Er zijn wel meer dan 30 duikspots!

Ook andere watersporten kun je in Aqaba prima beoefenen en wie van shoppen houdt kan hier ook zijn hart ophalen, want er is een belastingvrije zone en je vindt er moderne shopping malls en leuke souvenirwinkeltjes.

Aqaba, Jordanië
Aqaba, Jordanië

Aqaba, Jordanië
Aqaba, Jordanië

Eten Jordanië
Eten Jordanië

Drinken Jordanië
Drinken Jordanië

5. Het eten is er heerlijk

Last, maar toch zeker niet least: het eten in Jordanië is om te smullen! Er zijn veel smaakvolle gerechten uit de verfijnde Arabische keuken die veelal met verse producten worden bereid.

Een aanrader is om Mezza te bestellen. Dit zijn een soort Arabische tapas. De tafel wordt dan volgezet met allerlei schaaltjes met lekkere hapjes, salades en dips. Je krijgt er ook een vers pitabroodje bij. De sausjes zoals hummus en baba ganoush (aubergine) zijn werkelijk om je vingers bij bij op te eten! Nog een tip: probeer ook zeker een  “Lemon and Mint Juice”, een heerlijk verfrissend drankje (zonder alcohol).

Jordanië heeft overigens ook serieus leuke eettentjes en restaurants waar alleen de setting (veelal buiten) al geweldig is!

Reizen naar Jordanië

Zin om naar Jordanië te gaan? Doen! Jordanië is bij uitstek geschikt voor een korte rondreis en dit is bovendien vaak nog goedkoop ook. Zo boek je al een compleet verzorgde rondreis van 8 dagen vanaf € 749. En dat is inclusief vlucht!

Voor meer informatie en tips kijk op op de website van Visit Jordan.

Top reizen naar Jordanië

Reisorganisaties met reizen naar Jordanië

Meer blogs over Jordanië

Beoordelingen van Jordanië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.6
Cultuur
8.7
Stranden
7
Steden
7.6
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.5