Home
Blog
Bestemmingen

Reisinspiratie

1244 blogs in de rubriek Bestemmingen
· Redactie
De tafelbergen van Canaima
Eén van de grootste nationale parken ter wereld, met een oppervlakte zo groot als België, maar toch relatief onbekend: het prachtige Nationaal Park Canaima, in Venezuela.
· Redactie
Met de taxi langs Belfast's verleden
Sinds de getekende vrede tussen protestanten en katholieken in 1994 ontwikkelt Belfast zich steeds meer tot toeristenhotspot. Maar het verleden blijft aanwezig. Absolute must do: een zogenaamde ‘Black Taxi Tour’ door de ooit zo verscheurde arbeiderswijken.
· Redactie
Bountyhemel: 3x Frans-Polynesië
Met meer dan 100 eilanden heeft Frans-Polynesië voor iedereen genoeg tropische droomplekken te bieden. We pikken er drie uit, voor ieder wat wils!
· Redactie
Het groene bergland van Sri Lanka
Hoe prachtig de stranden van Sri Lanka ook zijn, in een Best Of van de 'parel van de Indische oceaan' zouden ze het nipt verliezen van de bergen in het binnenland. Denk een rijker begroeide , nóg groenere, tropische versie van de mooiste Ierse hooglanden, apen en moussonregens incluis.
· Redactie
Europa's grootste marktplein: Rynek Glowny
Eeuwenlang was Krakau de hoofdstad van Polen; inmiddels is dat Warschau. Maar nergens ademt Polen nog zoveel historie als in Krakau. Vooral op diens centrale marktplein: het fantastische Rynek Główny.
· Redactie
VIDEO: Taste of Vietnam
Vietnam. Land van uitgestrekte rijstvelden, een kustlijn vol betoverende baaien, de machtige Mekong en krioelende scooters door levendige straten. Maar ook land van culinaire verrassingen op elke straathoek. Check deze visuele reis vol lekkernijen in 3,5 minuten.
· Redactie
Pinar del Río: tabak & natuur
Na de broeierige drukte van Havana is de westelijke Cubaanse provincie Pinar del Río een heerlijke relaxplek. Hier worden sinds eeuwen de allerbeste Cubaanse sigaren gemaakt.
· Redactie
Tham Kong Lo: grot van duisternis
Laos is een land vol fraaie grotten. De spectaculairste van allemaal vind je midden-Laos, op zo'n zeven uur rijden van hoofdstad Vientiane: de Tham Kong Lo.
· Redactie
3x unieke zwemplekken
Als wij nou de rest van ons leven nog maar op drie plekken mochten zwemmen, zouden het déze drie paradijsjes zijn.
· Redactie
Droomstranden aan de zuidkust van Sri Lanka
Je hebt veel tropische (ei)landen met hagelwitte stranden, maar slechts weinig met echte 'gouden' stranden. Die vind je in het zuiden van Sri Lanka!
· Redactie
Salar de Uyuni: droomwereld van zout
De grootste toeristische trekpleister van Bolivia is de Salar de Uyuni, een uitgestrekte zoutvlakte in het zuidwesten van het land die aandoet als een buitenaardse droomwereld.
· Redactie
Napels: ziel van Italië
Rome, Florence, Milaan… Stuk voor stuk schitterende steden vol historie, pracht en praal. Maar de echte ziel van Italië vind je in de achterafstraatjes van Napels.
· Redactie
Duivels mooi: Tasmanië
Het minstbezochte stukje Australië, maar volgens zij dié er geweest zijn misschien wel het mooiste. Even voorstellen: de eilandstaat Tasmanië, vernoemd naar de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Tasman.
· Redactie
Beirut: partytown van het midden-oosten
En of je kunt feesten in het Midden-Oosten! De Libanese hoofdstad Beirut is de place to be voor partypoopers en tevens het ideale startpunt voor een reis door fascinerend Libanon.
· Redactie
Great Ocean Road: ultieme roadtrip
Wat Highway no. 1 in Californië is voor de Verenigde Staten, is de Great Ocean Road voor Australië. Een iconische kustweg die erom schreeuwt bereden te worden!
· Redactie
Baños de Agua Santa: Ecuadoriaanse gezelligheid
Het gezelligste toeristenstadje van Ecuador? Dat is zonder twijfel Baños de Agua Santa. Vanuit hoofdstad Quito ben je er in dik 3 uur rijden!
· Redactie
Even voorstellen: paradijs Palawan
Wie op (rond)reis naar de Filippijnen gaat en op zoek is naar het ware Robinson Crusoe-paradijsgevoel, moet de eilandprovincie Palawan in zijn programma opnemen. Ook wel 'the last frontier' van de Filippijnen genoemd.
· Redactie
Natuurfenomeen: de 'grote trek' in de Serengeti
Het grootste natuurspektakel op aarde meemaken? Dan moet je naar Tanzania of Kenia, voor de jaarlijkse migratie (‘grote trek’). De ultieme droom van iedere safariliefhebber!
· Redactie
Foto's: Isle of Skye (Schotland)
Het regent er bijna elke week wel een paar dagen en warmer dan 15 graden is het er praktisch nooit. Maar móói dat het is, op het Schotse Isle of Skye…

Archief

>