Home
Blog
Bestemmingen

Reisinspiratie

1244 blogs in de rubriek Bestemmingen
· Redactie
Extreme sports in Midden-Aarde
Stel je bent een echte adrenalinejunk en komt in Europa niet echt meer aan je trekken. Waar moet je heen? Naar Queenstown, Nieuw-Zeeland! Het epicentrum der extreme sporten.
· Redactie
Het groene Australië: Kakadu National Park
Australië op zijn groenst? Bezoek het prachtige Kakadu National Park in Australië's Northern Territory. Vanuit Darwin rijd je er in ca. 3 tot 4 uur heen.
· Redactie
VIDEO: wandelen door Sarajevo
Ooit het decor van een trieste burgeroorlog, nu een fascinerende stad in bloei: Sarajevo. Deze video geeft je een boeiend inkijkje in het dagelijks leven in de bazaars van de oude Ottomaanse wijk.
· Redactie
Stad van Goud: Jeruzalem
Jeruzalem is zo’n stad die iedereen in z’n leven een keer gezien moet hebben. De Gouden Stad is heilig voor zowel joden, christenen als moslims. Het gevoel rond te lopen op het kruispunt van drie grote wereldreligies is onbeschrijfelijk.
· Redactie
Pingyao: het China van toen
Door de rappe modernisering van China zijn authentieke historische stadjes steeds kleiner in getale. Of ze worden overlopen door toeristen, zoals Lijang. Nee, bezoek dan Pingyao!
· Redactie
Álle grootmeesters bij elkaar? In St. Petersburg!
Ok. In Amsterdam hebben we sinds enige tijd ook een Hermitage. Maar de enige échte Hermitage is die in Sint Petersburg, een vast onderdeel van zo’n beetje iedere Rusland-rondreis. Het is de beroemdste attractie van de stad en een van de grootste kunst- en cultuurhistorische musea ter wereld.
· Redactie
Bevreemdend en bizar: Tokyo
Futuristische wolkenkrabbers, hordes overstekende zakenlieden, extreem geklede jeugd en megastores met de meest bizarre gadgets; de Japanse hoofdstad Tokyo werkt bevreemdend. ’s Avonds, lopend in de waas van neonlicht en billboards, waan je je in Blade Runner.
· Redactie
De Gili-eilanden: tropische puistjes
Een reis naar Indonesië afsluiten op een kleinschalig paradijseilandje? Dan moet je naar de Gili-eilanden! Drie tropische puistjes voor de kust van Lombok, waar gemotoriseerd vervoer verboden is en je de mooiste witte stranden, blauwe wateren en zeldzame koraalriffen vindt.
· Redactie
De betovering van Luang Prabang
De mooiste stad van Laos is niet de charmante, maar ietwat saaie hoofdstad Vientiane, maar het dromerige Luang Prabang. Een werkelijk betoverend stadje!
· Redactie
Piek van mystiek: Mount Roraima
Mount Roraima  is voer voor legendes. De natte droom van elke avonturier. En het eindpunt van een van de mooiste trektochten ter wereld.
· Redactie
Het droomeiland van Vietnam
Naar Vietnam ga je niet persé voor tropische droomstranden. Uitzondering: het eiland Phu Quoc, voor de zuidkust. Daar is zand en water Thailand-esque. Verschil: rustiger, minder ontwikkeld en meer ongerepte natuur!
· Redactie
Cinque Terre: harmonie tussen mens en natuur
Italië op z’n aller, állermooist? Dan suggereren wij de ‘Cinque Terre’. Benoemd tot UNESCO Werelderfgoed en misschien wel de 5 mooiste dorpjes ter wereld.
· Redactie
Het andere Kenia: de oostkust
Naar Kenia ga je alleen voor een safari door wildparken, toch? Nee! Dan zou je de prachtige oostkust missen, met als hoogtepunt de schitterende Lamuarchipel.
· Redactie
De spoken van Edinburgh
Wie een rondreis door Schotland maakt, moét ook Edinburgh zien. Het is met afstand de mooiste stad van het land. Een stad ook die menigeen inspireerde tot beroemde fabels, romantische poëzie en hoogdravende literatuur.
· Redactie
De Cadillacs van ‘La Habana’
Hoofdstad en logisch startpunt van een rondreis door Cuba is Havana. Een swingende stad vol geschiedenis, waar het dagelijkse vervoer plaatsvindt in de prachtigste klassieke auto's!
· Redactie
VIDEO: dromen van Nieuw-Zeeland
Wij hebben ons eigen Zeeland. Met Middelburg en Vlissingen enzo. Maar hoe idyllisch ook, die mosselen en windmolens, het nieuwe Zeeland 20.000 kilometer verderop is net een tikkeltje prachtiger. Check deze beelden!
· Redactie
Spiritueelste stad op aarde: Varanasi
De meest spirituele en tegelijkertijd heftigste stad op aarde? Varanasi, in het noordoosten van India.. Wat Mekka is voor moslims, is Varanasi voor hindoes.
· Redactie
Dromen van Oezbekistan
Een snufje Azië, een vleugje Midden-oosten en een scheutje Sovjet-unie. Wie écht een originele, exotische reis wil maken, gaat naar Oezbekistan.
· Redactie
Hollywood meets Marokko in Aït BenHaddou
Lawrence of Arabia, The Mummy, Gladiator, Alexander en natúúrlijk Dunya en Desie. Allemaal opgenomen in de exotische middeleeuwse woestijnstad Aït BenHaddou. Een vast onderdeel van de meeste Marokko-rondreizen!

Archief

>