Home
Blog
Bestemmingen

Reisinspiratie

1244 blogs in de rubriek Bestemmingen
· Redactie
Het Venetië van de Oekraïne
Rondreis door Oekraïne? Zorg dat Odessa in je programma zit. De Oekraïense havenstad is in alles een bijzondere stad, die door westerlingen – gek genoeg - veelal genegeerd wordt
· Redactie
De geheimen van Tanger
Gefascineerd door een beetje ‘louche’ en geheimzinnigheid? Bezoek de Marokkaanse kuststad Tanger! Een exotische, bruisende Marokkaanse havenstad met een fascinerende geschiedenis en reputatie als voormalig vrijhaven voor criminelen en excentriekelingen.
· Redactie
De grootste grot op aarde
Grottenliefhebbers opgelet. In de provincie Quang Binh in Vietnam, vlak bij de grens met Laos, bevindt zich de grootste grot op aarde: de Hang Son Doong. Vier kilometer lang, 180 meter hoog en 90 meter breed!
· Redactie
Het 8e wereldwonder?
Iedereen kent de Rocky Mountains, de Alpen, de Andes of de Kilimanjaro. Maar de Cordillera in Noord-Luzon (Filippijnen) vaak niet. Onterecht, want de streek is fabelachtig mooi. De unieke feature: de rijstterassen die 2000 jaar geleden door de locale Ifaguo-bewoners gebouwd werden om de rijstoogst te optimaliseren.
· Redactie
Hardlopen in Schotland
Liefhebbers van hardlopen kunnen overal ter wereld terecht voor het lopen van een halve of een hele marathon. De marathon van New York is misschien wel het meest bekende hardloopevenement ter wereld, maar ook in diverse andere landen wordt op gezette tijden een hardloopparcours uitgezet. Een goede reden om af te reizen naar het buitenland dus, zoals naar Schotland.
· Redactie
Ecovriendelijke resorts op de Salomonseilanden
De Salomonseilanden … je vraagt je hoogstwaarschijnlijk af waar die eilanden precies liggen. De Salomonseilanden zijn te vinden in de Stille Zuidzee, ten zuidoosten van Papoea-Nieuw-Guinea. De 900 (!) eilanden liggen uitgestrekt over een kleine 1500 kilometer met als hoofdstad Honiara.
· Redactie
Een rondreis op de Azoren
Omringd door de Atlantische Oceaan vind je de eilandengroep die bekendstaat als de Azoren. Deze eilanden behoren tot Portugal en zijn dus een ideale bestemming voor een rondreis waarbij je het idee hebt heel ver van huis te zijn, zonder dat je een halve dag in het vliegtuig hoeft te zitten.
· Redactie
Rondreis langs eilanden Kroatië
In Kroatië, ook wel het ‘land van de duizend eilanden’ genoemd, ligt het natuurlijk voor de hand om als toerist te gaan ‘island hoppen’. Het maken van een rondreis langs diverse eilanden van Kroatië kan al tijdens een vakantie van een dag of acht, maar langer is natuurlijk nog leuker.
· Redactie
Tips voor warme en droge reisbestemmingen
Terwijl Nederland volop in het regenseizoen lijkt te zijn beland, is er natuurlijk niets leuker dan je te verdiepen in allerlei exotische en vooral zonzekere bestemmingen voor je zomervakantie. Het online reisbureau Expedia maakte een klein overzicht van de meest ideale bestemmingen voor wat betreft het weer.
· Redactie
Nieuwe toeristische treinroutes Zuid-Korea
Het contrast tussen Noord-Korea en Zuid-Korea kan bijna niet groter zijn. Terwijl Noord-Korea zeer gesloten is, heeft buurland Zuid-Korea dit voorjaar twee nieuwe treinroutes uitgestippeld, speciaal bedoeld voor de toeristen die het land graag willen verkennen.
· Redactie
De meest bijzondere bestemmingen op aarde
Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen voorkeuren wat de aantrekkingskracht van een bepaalde bestemming betreft, maar sommige plaatsen op aarde zijn zó bijzonder, dat ze niemand onberoerd zullen laten. Als je nog een bestemming voor een reis zoekt, dan vind je hieronder alvast enkele bruikbare tips.
· Redactie
Japan wordt voordeliger
Het bijzondere land Japan is geen typische vakantiebestemming, maar toch zeker de overweging van een verre rondreis waard. Japan heeft namelijk veel te bieden, onder andere op het vlak van culturele bezienswaardigheden. Bovendien wordt het bezoeken van Japan steeds voordeliger.
· Redactie
IJsland prima voor een rondreis in de zomer
IJsland klinkt een heel stuk kouder dan het er daadwerkelijk is. Goed, gedurende de wintermaanden kan het er natuurlijk behoorlijk vriezen, maar op dit moment zijn de temperaturen er al bijzonder aangenaam en in de zomermaanden is IJsland dan ook een prima bestemming voor een korte of lange rondreis.
· Redactie
De beste niet-toeristische eilanden in Europa
Een reis naar een eiland ondernemen heeft iets bijzonders. Een eiland is beperkt, begrensd en daardoor erg overzichtelijk. Op de een of andere manier geeft dat rust, maar als je naar een heel toeristisch eiland afreist, is die rust natuurlijk nogal relatief. Daarom hier enkele tips voor niet-toeristische eilanden in Europa.
· Redactie
Indonesië beste keuze voor vakantie buiten Europa
Als je een verre reis wilt gaan ondernemen, een reis buiten Europa, dan is er één land dat hoe dan ook altijd een prima keuze is: Indonesië. Onlangs is uit een onderzoek van Zoover.nl namelijk gebleken dat het mooie Indonesië door velen als de beste keuze voor een reisbestemming buiten Europa wordt gezien.
· Redactie
Toerisme IJsland blijft groeien
Investeren in het toerisme werpt vroeg of laat eigenlijk altijd wel zijn vruchten af. Als een land ervoor zorgt dat accommodaties op orde zijn en goed duidelijk is aangegeven welke bezienswaardigheden interessant zijn en waarom, dan komt de stroom toeristen op een gegeven moment vanzelf wel op gang.
· Redactie
Ontdek El Salvador
De republiek El Salvador is een land dat gelegen is in Midden-Amerika. Het is een prachtige bestemming voor een verre rondreis en bovendien nog niet ontdekt door het massatoerisme. Als het aan de regering van El Salvador ligt, komt hier echter wel snel verandering in. Men richt zich hierbij met name op de ontwikkeling van het kusttoerisme.
· Redactie
Ontdek de architectuur van Oostenrijk
Het maken van een rondreis door Oostenrijk is een aanrader voor reizigers die van historische bezienswaardigheden houden. Niet alleen in de hoofdstad Wenen, maar ook in andere delen van Oostenrijk, kun je bijvoorbeeld tal van bijzondere bouwwerken bewonderen. Dit jaar is het culturele jaarthema van het Oostenrijks Toeristenbureau bovendien ‘architectuur en identiteit’.
· Redactie
De minder bekende Griekse eilanden
De Griekse eilanden zijn bij vele toeristen bekend en geliefd. Met name de grotere en meer toeristische eilanden, zoals Kreta, worden tijdens de vakantieperiode vaak bezocht. Kies echter ook eens voor één van de wat minder bekende, maar minstens zo mooie, Griekse eilanden en laat je verrassen!

Archief

>