Home
Blog
Bestemmingen

Reisinspiratie

1244 blogs in de rubriek Bestemmingen
· Redactie
Ontdek de historie van Sint-Petersburg
Rusland kent een rijke historie en dat is in diverse steden nog goed te zien. In de prachtige stad Sint-Petersburg loop je waar je ook gaat tegen restanten van een machtig verleden aan. Voor een interessante stedentrip is Sint-Petersburg dan ook een prima keuze.
· Redactie
Het hart van Azië: Oezbekistan
Oezbekistan is een land in centraal Azië, dat onder andere grenst aan Kazachstan, Kirgizië en Tadzjikistan. Het land, dat zich nog maar kort geleden uit de Sovjet-omhelzing heeft losgemaakt, was eens het geestelijke brandpunt van de islamitische beschaving in de rijke handelscentra langs de oude zijderoute.
· Redactie
Nieuwe Moskou Pas biedt korting en gemak
De Russische hoofdstad Moskou is een mooie bestemming voor een culturele stedentrip. Sinds een paar dagen is het bovendien mogelijk om een pas aan te schaffen waarmee je al het goede van Moskou op het gebied van musea, excursies en culinaire hoogstandjes, nog beter kunt ontdekken. 
· Redactie
Een magische rondreis door Marokko
Marokko is een magisch land dat zich prima leent voor het maken van een rondreis. Er valt zo ontzettend veel te ontdekken dat het echt zonde zou zijn om je te beperken tot het bezoeken van slechts één plaats. Maak daarom liever een tour door dit land!
· Redactie
De veelzijdigheid van Vietnam
Vietnam is een veelzijdige reisbestemming waar iedere reiziger het naar zijn zin zal hebben. Door het tumultueuze verleden van oorlog en kolonisatie, vind je op veel plaatsen historische overblijfselen die zeker het bezichtigen waard zijn.
· Redactie
Macedonië prima vakantieland
Hoewel Kroatië nog niet overspoeld wordt door toeristen hoor je wel steeds vaker mensen enthousiast vertellen over hun vakantie in Kroatië. Een ander land dat nog niet veel bekendheid geniet als vakantieland, is Macedonië. Hoog tijd dus om eens wat aandacht aan de voordelen van deze mooie bestemming te besteden.
· Redactie
Toerisme Japan trekt weer aan
Japan is een land dat tot de verbeelding spreekt. De cultuur van dit land is zo compleet anders dan we in het westen gewend zijn, dat een rondreis door Japan je elke dag versteld zal doen staan. Sinds de aardbeving van 2011 werd het in Japan wat stiller op toeristisch gebied, maar intussen is het toerisme weer volop op gang gekomen.
· Redactie
Egypte weer vaker geboekt
Nadat Egypte te maken had gekregen met een turbulente periode, lieten veel toeristen het land voor alle zekerheid even links liggen. Intussen is Egypte echter duidelijk bezig met een comeback op reisgebied. In 2012 was er namelijk alweer een stijgende lijn in het aantal boekingen zichtbaar.
· Redactie
Bezoek aan Brunei
Onlangs bracht Koningin Beatrix een bezoek aan Brunei, een bijzonder rijk landje dat gelegen is op het eiland Borneo. Vaak wordt Brunei alleen aangedaan als tussenstop op weg naar een andere bestemming in Azië. Blijf echter eens wat langer en ontdek de schoonheid van dit staatje.
· Redactie
Carnaval in Brazilië
Carnaval in Brazilië is absoluut niet te vergelijken met Carnaval in Nederland of Duitsland. Ten eerste is het klimaat in Brazilië een heel stuk aangenamer en bovendien is de sfeer totaal anders. Als je van plan bent om binnenkort naar Brazilië te reizen, dan is het meemaken van het Carnavalsfeest echt een aanrader.
· Redactie
Zonvakantie naar Turkije populair
Uit onderzoek van reisorganisatie Tjingo naar de voorkeuren van reizigers, is gebleken dat Turkije veruit de favoriet is als het op een zonvakantie in een vakantieresort aankomt. Niks Spaanse costa’s of Adriatische kusten; volgens ervaringsdeskundige reizigers is de verhouding tussen prijs en kwaliteit van een reis nergens zo goed als in Turkije.
· Redactie
Azië is voordeliger dan je denkt
Veel mensen die overwegen om een reis door Azië te gaan maken, laten zich afschrikken door de prijs van een ticket. Het valt natuurlijk ook niet mee, om even vele honderden Euro’s te moeten neertellen voor één vliegticket, maar het is tevens ook de enige grote uitgave die je tijdens je reis naar Azië zult hoeven doen.
· Redactie
Ontdek Suriname als vakantieland
De band tussen Suriname en Nederland is sterk, maar gek genoeg hoor je Suriname helemaal niet zo vaak worden genoemd als vakantieland. Over het algemeen wordt voornamelijk in het kader van een familiebezoek een reis naar Suriname ondernomen. Dat is best wel gek en vooral ook heel jammer.
· Redactie
Wanaka in Nieuw-Zeeland
Tijdens een rondreis door Nieuw-Zeeland mag een bezoek aan het kleine stadje Wanaka absoluut niet ontbreken. Wanaka is gelegen op het zuidereiland, namelijk aan het mooie, gelijknamige meer. Voor watersport zit je in Wanaka dus alvast goed, maar er is nog meer te beleven.
· Redactie
Genieten in Griekenland
Door alle media-aandacht voor de crisis, waar met name Griekenland veel mee te maken heeft, zijn veel mensen een beetje huiverig om een reis naar Griekenland te boeken. Dit is echter helemaal nergens voor nodig. Sterker nog, in de hoofdstad Athene gaat het leven gewoon door, en hoe!
· Redactie
Reis als reporter naar Ecuador
De reiskrant van het dagblad De Telegraaf organiseert met enige regelmaat een wedstrijd waarbij je een reis kunt winnen. Het gaat in dat geval wel om een soort werkvakantie, want je gaat als reizende reporter een tijdje in een ver land voor de krant aan de slag.
· Redactie
Condé Nast Traveler vindt Aruba top
De Condé Nast Readers’ Choice Award is niet alleen een hele mond vol woorden, maar ook de naam van een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door Condé Nast Traveler, dat tot een van de meest prestigieuze reismagazines ter wereld kan worden gerekend. Elk jaar wordt er een enquête gehouden onder lezers en vraagt men naar de favoriete reisstekjes.
· Redactie
Niet te missen in Thailand
Het prachtige Thailand is een bestemming die je minstens één keer in je leven moet bezoeken. Thailand is prima te ontdekken door er een rondreis te gaan maken en tijdens die rondreis zijn er een aantal plaatsen en bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen.
· Redactie
Sri Lanka, "De groene parel van de Indische Oceaan"
Marco Polo noemde Sri Lanka een van de mooiste eilanden ter wereld. Ook de Hollanders waren diep onder de indruk van dit weelderige eiland toen zij hier aan het begin van de 17e eeuw aanmeerden. Iedereen die hier voet aan wal zet kan deze bevindingen eigenlijk alleen maar beamen.

Archief

>