Home
Blog
Bestemmingen

Reisinspiratie

1244 blogs in de rubriek Bestemmingen
· Redactie
De mooiste plekjes ter wereld
Je hebt vakantiebestemmingen en je hebt reisbestemmingen waar je naartoe gaat omdat je er van de meest adembenemende taferelen kunt genieten. Van sommige plekken heb je misschien nog nooit gehoord, maar ze behoren hoe dan ook tot de mooiste plaatsen ter wereld.
· Redactie
Nieuw Zeeland, land van The Hobbit
Ben jij een echte natuurliefhebber en heb je zin in een verre rondreis door een land waar je van het ene verrassende natuurwonder in het andere mooie vergezicht valt? Denk dan eens aan een rondreis door Nieuw-Zeeland. Bezoek dan bijvoorbeeld ‘Kapiti Island’, dat een perfecte plek is voor het spotten van vogels en genieten van nog ongerepte natuurgebieden.
· Laurens Taekema
Dit is Noorwegen! (video)
Ben je al eens in Noorwegen geweest? Zo niet, bekijk dan eens deze video en laat je overtuigen! Want natuurlijk kun je ook in Europa fantastisch mooie rondreizen maken. Noorwegen is hier een goed voorbeeld van!
· Redactie
Sprookjesachtig Senja
Senja, misschien heb je er nog nooit van gehoord. Het is zelfs heel waarschijnlijk dat je nog nooit van Senja hebt gehoord, want Senja is namelijk het best bewaarde geheim van het hoge noorden. Dit nog amper ontdekte paradijsje bevindt zich in het noordelijkste puntje van Noorwegen. Het eiland Senja wordt ook wel liefkozend ‘Klein Noorwegen’ genoemd.
· Redactie
Welkom in Zuid-Afrika
Met de indrukwekkende geografische diversiteit en het gevarieerde dieren- en plantenleven lijkt Zuid-Afrika wel ‘een wereld in één land’. Zo kunt u in het Kruger National Park de ‘big five’ spotten, in het Kaapse wijnland genieten van de heerlijkste wijnen en u kleurrijk laten leiden langs de weelderige Tuinroute.
· Redactie
De mooiste eilanden ter wereld
Als je op zoek bent naar een mooie bestemming voor een verre rondreis, wat is dan een betere bestemming dan een eiland? Een eiland is compact en biedt je een zekere begrenzing voor je rondreis. Een eiland is tijdens een rondreis dan ook goed te ‘behappen’ en dat maakt dat je vaak echt alle belangrijke bezienswaardigheden kunt gaan bezichtigen. Blijft de vraag: waar vind je de mooiste eilanden ter wereld?
· Redactie
Topbestemmingen met Kerst
Ben jij op zoek naar een leuke bestemming om de kerstdagen door te brengen? Zoek dan niet langer, maar maak je keuze uit een van onderstaande bestemmingen. Al deze steden hebben zo hun eigen speciale locaties en organiseren diverse activiteiten rond Kerst, zodat jij je met de feestdagen geen moment hoeft te vervelen.
· Redactie
Brazilië geliefd bij reizigers
Brazilië is een land dat je niet één keer bezoekt, maar meerdere keren. Dat is althans wat uit een enquête van Embratur, het nationale verkeersbureau van Brazilië, is gebleken. Brazilië maakt vaak een diepe indruk en daarom willen maar liefst negen van de tien toeristen na een bezoek graag nog een keer naar Brazilië.
· Redactie
Reis naar Oeganda
Wil jij best eens een keertje naar Oeganda reizen als verslaggever en denk je ook over de juiste capaciteiten daarvoor te beschikken? Doe dan nu mee met de wedstrijd van Reiskrant Reporter en maak kans op twee gratis retourtickets met KLM en een arrangement ter plaatse, op basis van logies en ontbijt.
· Laurens Taekema
Vietnam actieweek bij Fox Vakanties
Reisorganisatie Fox Vakantie houdt volgende week een Vietnam Actieweek met spectaculaire aanbiedingen en kortingen voor rondreizen Vietnam! De actie loopt van maandag 29 oktober t/m zondag 04 november 2012. Op iedere nieuw geboekte groepsrondreis, singlereis of individuele reis ontvang je dan per persoon 50,- euro korting!
· Redactie
Cultureel Zürich
Zürich is de grootste stad van Zwitserland en je kunt er van heel veel kunst, cultuur en overige bezienswaardigheden genieten. Zürich is leuk voor een korte trip van een weekend, maar ook een mooie bestemming om tijdens een rondreis door Europa te bezoeken.
· Redactie
Populairste bestemmingen Nederlanders
Nederlanders gaan graag op reis en we vertonen natuurlijk ook voorkeuren wat betreft de reisbestemming. Hotels.com heeft aan de hand van de Hotel Price Index (HPI) een en ander op een rijtje gezet en een top 20 van onder Nederlanders populaire buitenlandse bestemmingen samengesteld.
· Redactie
IJsland is hot!
Puur en alleen afgaande op de naam zou je het niet zo snel denken, maar het is dus wel zo: IJsland is hot! Het aantal toeristen dat voor een reis naar IJsland kiest, is nog steeds groeiende. Vorig jaar werd alweer een record gebroken op het gebied van toeristenaantallen en voor dit jaar verwacht IJsland wederom meer bezoekers te ontvangen dan in het voorgaande jaar.
· Redactie
Nieuwe trekpleister Maleisië
Maleisië is natuurlijk in de eerste plaats bij het grote reispubliek bekend vanwege de paradijselijke witte zandstranden en de schitterende zee. Er valt echter nog veel meer te ontdekken, zoals de recentelijk gerestaureerde koloniale gebouwen en mijntunnels van de stad Sungai Lembing.
· Redactie
Canada beste land
Voor de tweede achtereenvolgende keer is Canada uitgeroepen tot het land met de beste reputatie ter wereld. Het onderzoek is verricht door het ‘Reputation Institute’, dat elk jaar opnieuw uitzoekt welk land ter wereld de meeste credits krijgt op onderwerpen als landschappelijk schoon en de kwaliteit van diensten.
· Redactie
Met 333 Travel naar Nieuw-Zeeland
Het wonderschone Nieuw-Zeeland is een uitstekende bestemming om te genieten van een verre rondreis. De weidse, nog ongerepte natuur leent zich prima voor het maken van een rondreis per huurauto. Ook zijn er tal van mogelijkheden om actief bezig te zijn in de ruige natuur, zoals door te gaan raften, een parachutesprong te wagen of – iets minder spectaculair – het maken van een lange fietstocht. 
· Redactie
Op verkenning door Bolivia
Bolivia is waarschijnlijk niet het eerste land waar je aan denkt bij het plannen van een verre rondreis, Bolivia behoort echter wel tot een van de meest inspirerende landen van Zuid-Amerika. De bevolking is uitermate vriendelijk en vaak kleurrijk gekleed, alleen al daardoor kom je gelijk in een vrolijke vakantiestemming terecht!
· Redactie
Duurzaam Aruba
Aruba is een prachtig eiland in het Caribisch gebied en dat moet natuurlijk nog vele generaties bewaard blijven. Om die reden bedacht hotelier en eigenaar van Bucuti & Tara Beach Resorts op Aruba, Ewald Biemans, dat het tijd was voor praktische actie.
· Redactie
Hoog op bezoek in Maleisië
Over een tijdje kun je op het bekende toeristische eiland Penang in Maleisië overnachten in de boomtoppen. Er wordt momenteel namelijk hard gebouwd aan het ‘Treetops Hotel’, een nieuw hotel dat onderdeel zal uitmaken van het ‘Escape Theme Park’ in Teluk Bahang.

Archief

>