Home
Blog
Bestemmingen

Reisinspiratie

1244 blogs in de rubriek Bestemmingen
· Redactie
Bezoek Antarctica
Goed, je moet inderdaad niet bang zijn voor een beetje veel kou, zeg maar gerust rillend lage temperaturen, maar je krijgt er dan ook wel erg veel schoonheid voor terug. Antarctica staat niet voor niets bij veel reislustig ingestelde mensen hoog op de lijst met droombestemmingen. Het is trouwens vaak niet de koude die deze mensen tegenhoudt om op reis te gaan, maar de hoge kosten die aan de droombestemming Antarctica verbonden zijn.
· Redactie
Veelzijdig Gambia
Het Afrikaanse Gambia is een magnifieke bestemming voor een verre rondreis. Gambia is nog rijk aan prachtige, ongerepte natuur en beschikt over een grote variëteit aan flora en fauna. Vooral vogelliefhebbers zullen in Gambia een mooie reisbestemming vinden.
· Redactie
Verborgen schatten Ethiopië
Ethiopië is geen voor de hand liggend vakantieland voor een rondreis, maar zeker de moeite van het overwegen waard. Dit mooie land in Afrika beschikt namelijk nog over bijzonder veel natuurschoon en ook de geschiedenis en culturele bezienswaardigheden van het land zijn een ontdekkingsreis meer dan waard.
· Redactie
Reizen door Guatemala
Vanaf ongeveer halverwege oktober is het regenseizoen in Guatemala voorbij en dat betekent dat er een prima periode aanbreekt voor een reis naar dit bijzondere land in Midden-Amerika. Als je voor een langere periode op reis kunt gaan, is het leuk om een bezoek aan Guatemala te combineren met een verblijf in een van de buurlanden Mexico, Belize, El Salvador of Honduras.
· Redactie
Hawaï: dolfijnen en meer
Op Hawaï kun je goed dolfijnen kijken en dat doen veel toeristen dan ook volop. Iets te enthousiast, zo blijkt uit een bericht op de website LiveScience, want de dolfijnen komen door al die aandacht niet aan voldoende rust toe en raken derhalve oververmoeid.
· Redactie
Lounge club Ibiza Airport
Ibiza is het party eiland bij uitstek en het feesten kan tegenwoordig al beginnen op het vliegveld. Op Ibiza Airport bevindt zich sinds half juli namelijk de lounge club ‘F*** Me I’m Famous’, een naam die natuurlijk is gekozen met het oog op dé DJ van het eiland: David Guetta.
· Redactie
Galapagos eilanden
Charles Darwin vond er veel inspiratie voor zijn evolutietheorie en als je een bezoek brengt aan deze prachtige eilandengroep die zich rond de evenaar bevindt, dan zul je bergijpen waarom. Nergens ter wereld is de natuur nog zo puur en zijn flora en fauna nog zo mooi met elkaar in evenwicht.
· Redactie
Rondreis Turkije
Maak eens een rondreis door Turkije en ontdek al het moois dat dit bijzondere land jou als reiziger te bieden heft! Aan het strand liggen kan altijd nog, reserveer daarvoor gewoon de laatste dagen van je reis, maar trek er eerst eens op uit om de schitterende natuur en boeiende cultuur van Turkije te gaan ontdekken.
· Redactie
Rondreis Maleisië
Het maken ven een rondreis door het wonderbaarlijk mooie Maleisië is een ervaring die je niet snel zult vergeten. De nog ongerepte natuur, bijzonder vriendelijke bevolking en boeiende hoofdstad Kuala Lumpur zullen je allemaal niet onberoerd laten.
· Redactie
Weekje Broadway
Als je ‘the Big Apple’ graag wilt bezoeken en dol bent op theater en musicals dan moet je ervoor zorgen dat je New York bezoekt in de zogeheten ‘Broadway Week’. Gedurende deze week wordt het nieuwe theaterseizoen ingeluid en verandert Times Square in één groot podium.
· Redactie
Trektocht door Argentinië
Er bestaat een ruim aanbod aan rondreizen in Argentinië. Veelal groepsrondreizen per bus en daarnaast natuurlijk individuele rondreizen waarbij je over een eigen huurauto beschikt. Als je sportief bent ingesteld dan wil je echter misschien liever een actieve rondreis ondernemen, zoals een trektocht van een aantal dagen. Dat kan.
· Redactie
De diversiteit van Taiwan
Taiwan is een bijzondere bestemming voor een verre rondreis. De oppervlakte van het land is kleiner dan Nederland, maar de klimaatverschillen binnen het land zijn enorm. Dat zorgt voor een grote diversiteit aan flora en fauna en het mooie is dat het allemaal zelfs in een korte rondreis te bezichtigen is.
· Redactie
Grootste pagode Vietnam
Als je binnenkort een reis in de planning hebt staan met bestemming Vietnam, dan is dit een bezienswaardigheid die je zeker niet mag missen: de Bai Dinh Pagode. Deze pagode is de grootste die in Vietnam te vinden is en hij is in één woord schitterend.
· Redactie
Beleef Madagaskar
Madagaskar … als je kinderen hebt, schieten er nu waarschijnlijk enkele beelden uit de tekenfilms door je hoofd. Zo leuk als de tekenfilms zijn, zo leuk is Madagaskar zelf ook. Nog veel leuker natuurlijk, en prima te bezichtigen als je gebruik maakt van een geheel verzorgde rondreis.
· Redactie
Natuurlijk mooi IJsland
Voor een bijzondere rondreis is het ruige IJsland natuurlijk perfect. Bezoek in IJsland de hoofdstad Reykjavik en breng er een bezoek aan de ‘Golden Circle’. Deze schitterende stukjes natuurschoon kun je bezichtigen gedurende een dagtrip vanuit de hoofdstad, maar het loont zeker om er een paar dagen voor uit te trekken.
· Redactie
Helsinki in de zomer
Niet alleen in de winter is Finland een mooie bestemming voor een reis, ook in de zomer is het in het hoge noorden goed toeven. Misschien wel juist in de zomer, want de temperaturen zijn er dan aangenaam, allesbehalve koud maar ook zeker niet te warm. Ideaal dus voor het verkennen van een wereldstad als Helsinki.
· Redactie
Frankrijk in Turkije
Turkije … bij een vakantie in dit land denk je misschien al snel aan grote all inclusive complexen vol toeristen of stranden waar je voornamelijk Duits en Engels hoort en ook het eten is afgestemd op wat de westerse toerist graag eet. Toch zijn er in Turkije nog mooie, vrijwel onontdekte plekjes te vinden waar je het echte, authentieke Turkije kunt ervaren.
· Redactie
Van Bangkok naar Mandalay
Als je een trip naar Thailand in de planning hebt staan en nog wat tijd over hebt voor een extra reisje, dan kun je vanaf oktober met Thai Air Asia vanuit Bangkok naar Mandalay in Myanmar vliegen. Thai Air Asia is een budgetmaatschappij en Mandalay zal naast Yangon de tweede bestemming in Myanmar worden waarop ze vliegen.
· Redactie
Met Transavia naar Kaapverdië
Wil jij komende winter naar een bestemming met een lekker zomers klimaat, maar heb je Zuid-Spanje wel gezien en vind je een Caribisch eiland weer net iets te duur? Denk dan eens aan de Kaapverdische eilanden. De gemiddelde temperatuur in de winter ligt er rond de 23 graden Celsius en vanaf 30 oktober a.s. vliegt ook luchtvaartmaatschappij Transavia op deze heerlijke bestemming.

Archief

>