Home
Blog
Bestemmingen

Reisinspiratie

1244 blogs in de rubriek Bestemmingen
· Redactie
Tips voor Botswana
Als je binnenkort een reis naar Botswana wilt gaan maken, maar geen idee hebt wat je te wachten staat, dan is het handig om alvast het een en ander te weten. Hieronder volgen enkele tips die je goed kunt gebruiken om van je rondreis door Botswana een leuk avontuur te maken.
· Redactie
Rondreis Costa Rica
Het schitterende Costa Rica is een waar paradijs voor liefhebbers van de nog ongerepte natuur. Maar liefst een kwart van het land is gereserveerd als beschermd natuurgebied. Je vindt er een heleboel variëteiten aan flora en fauna en met een oppervlakte van ongeveer twee keer de afmetingen van België, laat Costa Rica zich prima per rondreis ontdekken, ook als je niet lang op reis kunt.
· Redactie
Rondreis Buenos Aires
Argentinië is het land van de tango, de passie en de prachtige en historische stad Buenos Aires. Deze stad verveelt nooit en er valt heel veel te ontdekken. De hoogste tijd dus om eens een rondreis door Buenos Aires te gaan maken.
· Redactie
Rondreis Vietnam per trein
Vietnam is een wonderschoon land, dat zal iedereen die er al eens een rondreis heeft gemaakt je onmiddellijk weten te vertellen. Wat misschien niet iedereen weet, is dat je Vietnam prima op eigen houtje kunt gaan verkennen door een rondreis per trein te ondernemen.
· Redactie
Genieten in Zuid Moravië
Zuid Moravië… waarschijnlijk moet je even nadenken waar dat in hemelsnaam ook alweer ligt. Het antwoord is: Tsjechië. Omdat het klimaat in deze regio zo heerlijk zomers is, wordt in dit gebied volop aan druiventeelt gedaan. Ter vergelijking: Zuid Moravië is voor Tsjechië wat de Champagnestreek voor Frankrijk is. Niet alleen de wijnproductie is er goed, je kunt in Zuid Moravië ook lekker eten.
· Redactie
Reizen en werken in Australië
Australië is een favoriete reisbestemming voor backpackers en andere reizigers die graag voor langere tijd op reis willen gaan. In Australië kun je als buitenlandse toerist namelijk prima een centje bijverdienen en momenteel zitten ze er – vooral in de reissector – te springen om arbeidskrachten in de vorm van seizoensarbeiders.
· Redactie
Genieten in Gambia
Gambia ligt op slechts ongeveer zes uur vliegen afstand van Nederland en toch kom je er gelijk in een totaal andere wereld terecht. Dit West-Afrikaanse land beschikt over een wonderschone natuur en prachtige stranden zoals stranden bedoeld zijn: met wit zand, vele rijen palmbomen en een diepblauwe zee.
· Redactie
Per Segway Dresden verkennen
De stad Dresden ligt in het oosten van Duitsland, vlakbij de grens met Tsjechië en Polen. Dresden wordt ook wel ‘het Florence aan de Elbe’ genoemd, dus als je op zoek bent naar een mooie bestemming voor een stedentrip dan weet je waar je moet zijn.
· Redactie
Paradijselijke eilanden Australië
Dé droombestemming van 2012 blijkt Australië te zijn. Daarmee verslaat dit land ‘down under’ andere geliefde bestemmingen als Italië en Zuid-Afrika. Als je dan toch al voor deze wonderschone verre bestemming kiest, doe het dan ook goed en breng gelijk een bezoek aan een van de prachtige bounty eilanden van Australië.
· Laurens Taekema
Vaar mee op een Antarctica Expeditie (video)
Voor vele wereldreizigers staat het maken van een expeditie naar Antarctica op het lijstje met droomreizen. Het enige vervelende hieraan is alleen dat het zo gigantisch duur is om dit te doen. Dat het toch de moeite en het geld waard is blijkt wel uit onderstaand filmpje!
· Redactie
Schildpadden kijken in Oman
Oman is echt een vakantiebestemming in opkomst en ze hebben er sinds kort een mooie publiekstrekker bij: het Turtle Visitor Center in het Raz Al Jinz reservaat. Je krijgt er allerhande informatie over de levenscyclus van de groene zeeschildpad en uiteraard kun je de dieren zelf ook gaan bezichtigen.
· Redactie
Alternatief San Francisco
Op de luchthaven van San Francisco verwacht je high-tech solutions, dus ook op het gebied van brandpreventie. Niets van dat alles, het vliegveld van San Francisco laat zich in de strijd tegen de vlammen tegenwoordig bijstaan door een kudde geiten, en eigenlijk past die alternatieve aanpak ook wel bij de stad.
· Laurens Taekema
Hong Kong is de beste stad ter wereld om te wonen
Hong Kong is in een onderzoek door de Economist Intelligence Unit (EIU) uitgeroepen tot de beste stad om te wonen. In het onderzoek is uitgegaan van de gebruikelijke "leefbaarheid" in een stad, maar er zijn enkele extra factoren meegenomen, waaronder de luchtvervuiling en de aanwezigheid van groen in de stad.
· Redactie
Veelzijdig Zuid-Afrika
Het prachtige Zuid-Afrika kan niet vaak genoeg worden genoemd als mooie bestemming voor een rondreis. In dit veelzijdige land kun je niet alleen je ogen uitkijken in de uitgestrekte natuur, maar word je ook nog eens hartelijk ontvangen door de bevolking, kun je aan het strand genieten van een schitterende zee en zijn er tal van bezienswaardigheden te ontdekken.
· Redactie
Op avontuur in Fuerteventura
Voor een verre rondreis hoef je Europa eigenlijk niet eens uit. Het Spaanse eiland Fuerteventura ligt namelijk op slechts viereneenhalf uur vliegen vanaf Amsterdam en je komt er in een totaal andere wereld terecht.
· Redactie
Veelzijdige rondreis Cuba
Voor een bijzondere verre rondreis is Cuba een fantastische en vooral ook een veelzijdige bestemming. Op Cuba vind je een schat aan culturele bezienswaardigheden, bijzondere natuurgebieden en natuurlijk ook prachtige stranden.
· Redactie
Bijzonder Zambia
Voor een echt bijzondere reiservaring moet je in Zambia zijn. Dit land is bij lange na nog niet zo bekend als de overige safarilanden, maar doet daar zeker niet voor onder. Sterker nog, in Zambia kun je nog genieten van de authentieke sfeer en is de kans klein dat je omver wordt gelopen door hordes overige toeristen.
· Redactie
Video van één seconde per dag van een rondreis door Azië
Reiziger Kevin Kelly heeft tijdens zijn rondreis door Azië in April en Mei dit jaar iets leuks gedaan. Hij heeft namelijk iedere dag een stukje gefilmd en vervolgens hiervan telkens per shot 1 seconde gemonteerd in een filmpje!
· Redactie
Oostkaap Zuid-Afrika
Zuid-Afrika, tot wiens verbeelding spreekt dit land nou niet? Vooral de Oostkaap van Zuid-Afrika is bijzonder mooi, als je tenminste van de wilde natuur en fantastische stranden houdt. Er zijn diverse interessante bezienswaardigheden te vinden aan de Oostkaap; hieronder volgen enkele tips voor een geslaagde rondreis door dit gebied.

Archief

>