Home
Blog
Bestemmingen
5x Italië buiten de gebaande paden

5x Italië buiten de gebaande paden

op 9 mei 2015
1 minuut leestijd
5x Italië buiten de gebaande paden

Milaan, Florence, Rome: Het is geen verrassing dat Italië is een van de meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld is. Maar in plaats van alleen deze hotspots te bezoeken, zou je ook eens minder bekende regio's moeten bezoeken. We geven je vijf keer Italië buiten de gebaande paden!

1. Bekijk Venetië en ga door naar Veneto

Als je eenmaal de pittoreskte grachten van Venetië hebt verkend, reis dan verder de Veneto regio in. Weg van de kust vind je hier de steden Verona en Padua, waar Shakespeare's Romeo en Julia zich afspeelde. Wandel in Verona over charmante, romantische pleinen en bezoek een openlucht concert in een oud Romeins amfitheater. Verken in de universiteitsstad Padua het Prato della Valle, een van de grootste pleinen van Italië, omringd door water en standbeelden.

2. Bezoek de Amalfi-kust en ga door naar Puglia

Puglia is een Adriatische Zee regio in de hak van de Italiaanse laars en wordt minder bezocht door toeristen dan de kust van Amalfi. Je kunt hier, behalve zonnen op prachtige stranden, de historische architectuur van Castel del Monte en de trulli van Alberobello bewonderen, die erkend zijn als UNESCO Werelderfgoed. Reserveer ook zeker een tafel bij Grotta Palazzese, om te dineren in een uitgehakte kalksteen grot met uitzicht op zee.

3. Bekijk Florence en ga door naar Emilia-Romagna

Emilia-Romagna is een van de kleinste regio's van Italië, maar voor fijnproevers niet te missen. De historische steden Bologna en Parma zijn hier culinaire paradijzen. Bezoek een Parmigiano-Reggiano of balsamico fabriek, neem een zelfgemaakte pasta-kookles en geniet van de lokale kaas en vleessoorten. Als je niet meer kunt eten, breng dan een bezoek aan het authentieke Ferrari-museum in de regio waar Ferrari en Lamborghini's worden gemaakt.

4. Bezoek Toscane en ga door naar Umbrië

Nadat je het Toscaanse platteland hebt gezien, zou je eens verder naar het oosten moeten reizen, naar het naburige Umbrië, voor een rustigere en relaxte ervaring. Deze regio wordt ook wel het 'groene hart' van Italië genoemd, en is de thuisbasis van groene heuvels en wijngaarden, middeleeuwse dorpjes en authentieke gerechten. Bezoek de stad van Norcia, die beroemd is om truffels en wilde zwijnen worst, en proef wijn in het gehucht Montefalco, dat is bekend vanwege de Sagrantino druif.

5. Bekijk Milaan en ga door naar Piëmont

Ontsnap aan de drukte van het grootstedelijke Milaan in de omgeving van Piëmont. Deze regio staat bekend om zijn middeleeuwse stadjes en weidse landschappen, die tegen de Alpen aanliggen. Bezoek de stad Canelli, waar je in een 'ondergrondse kathedraal' van aangesloten kelders de Spumanti wijn kunt proeven. Of ga op zoek naar de wereldberoemde witte truffels, en geniet van een rijkelijke truffel lunch met rode wijn en lokale specialiteiten.

Top reizen naar Italië

Reisorganisaties met reizen naar Italië

Meer blogs over Italië

Beoordelingen van Italië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.2
Cultuur
8.7
Stranden
6.8
Steden
8.7
Eten & drinken
8.7
Activiteiten
8.3