5x Must-Sees in Shanghai

In een gigantische stad als Shanghai in China is natuurlijk veel te zien en te doen. Dit zijn dé 5 must-sees!

5x Must-Sees in Shanghai

Shanghai is de grootste stad van China en de stad met de meeste inwoners ter wereld. In de regio Shanghai wonen ruim 24 miljoen mensen, bizar veel! Maar wat móet je nu echt doen in deze metropool? 

1. Maglev-trein

Bij aankomst op het vliegveld stap je meteen in de eerste attractie van Shanghai: de Maglev-trein. Deze ‘magneettrein’ is de snelste trein ter wereld en brengt je met zo’n 400 km per uur naar het centrum van Shanghai.

Maglev Shanghai

2. De Bund

De Bund is het toeristisch centrum van Shanghai. Het is een promenade langs de rivier Huangpu. Je kan hier heerlijk wandelen en genieten van het uitzicht op de indrukwekkende skyline. Of stap op een boot en maak een cruise over de Huanpu rivier.

bund shanghai

3. World Financial Center

Zo’n gigantische stad wil je natuurlijk van boven zien. Ga daarvoor naar het World Financial Center. Op de 100ste verdieping, op 474 meter hoogte, vind je de ‘Sky Walk’ waar je een prachtig uitzicht over Shanghai hebt. Extra mooi tijdens zonsopkomst en zonsondergang!

Shanghai WFC

4. Yuyuan-tuin

De Yuyuan tuin is een klassieke Chinese tuin in het centrum van Shanghai. Heerlijk om even bij te komen van het drukke stadsleven. Ook leuk om te combineren met een bezoekje aan de naastgelegen Yuyuan bazaar.

Yuyuan

5. Nachtleven

Met zoveel inwoners is er altijd wel ergens een feestje! Shanghai staat bekend om het goeie nachtleven dus bezoek zeker één van de hippe clubs of gezellige westerse bars. Voor een echte lokale ervaring ga je natuurlijk naar de karaoke bar (KTV bar)!

bar shanghai