Home
Blog
Bestemmingen
5x redenen voor een Bali vakantie mét kinderen

5x redenen voor een Bali vakantie mét kinderen

op 26 mei 2016
1 minuut leestijd
5x redenen voor een Bali vakantie mét kinderen

Met de kids naar Bali? Een supergoed idee! Bali is een heerlijk eiland en leent zich uitstekend om met de kinderen te ontdekken!

Willen jullie een verre reis maken met het hele gezin, nieuwe plekken en culturen ontdekken, maar tegelijkertijd genieten van een ontspannen en comfortabele vakantie? Dan is het Indonesische eiland Bali de ideale bestemming!

1. Relaxed Bali

Bali is zo’n bestemming waar je maar weinig zorgen hebt: de inwoners zijn vriendelijk, het weer is er het gehele jaar door goed, prijzen zijn laag en het eiland is perfect ingericht op toeristen. Geen gedoe dus met autohuur, geld wisselen en taalbarrières, want iedereen spreekt Engels (en soms zelfs een beetje Nederlands!). Op Bali kun je heerlijk luieren aan het strand, maar ook afwisselende dagtripjes maken in de omgeving. Een geweldig eiland voor jong en oud!

Bali met kinderen
Bali met kinderen

Bali met kinderen
Bali met kinderen

2. Prettig overnachten

Een verblijf op Bali kun je zo duur maken als je zelf wilt, maar al voor een paar tientjes per nacht kun je hier slapen als een koning. Bali kent prachtige accommodaties met lichte familiekamers en fijne bedden. Met een eigen zwembadje, pal aan het strand of een prachtig uitzicht op de omringende jungle: er is een heleboel keus. Fijne plekken om te overnachten zijn de plaatsjes Sanur, Seminyak en Ubud.

3. Zien en doen

In principe zou je de hele vakantie kunnen luieren aan het strand of zwembad, maar er is voor alle leeftijden ontzettend veel te zien en doen op Bali. Jonge kinderen zullen zich ongetwijfeld vermaken in waterpark Waterbom Bali, met talloze glijbanen en zwembaden. Voor oudere kinderen valt er juist weer genoeg te doen aan de kust: van surflessen tot snorkelen. Of ga een keer met z’n allen raften of mountainbiken in het binnenland. Liever iets minder actief? Een dagje tempels kijken, door de rijstvelden fietsen en apen spotten in het Monkey Forest in Ubud is voor het hele gezin een bijzondere belevenis!

Bali met kida
Bali met kida

Bali zwembad
Bali zwembad

Eten op Bali
Eten op Bali

4. Eten en drinken

Nasi goreng, saté, gado-gado… De bekendste gerechten uit de Indonesische keuken zullen je vast wel bekend voorkomen. Op Bali vind je talloze plekjes waar je heerlijk kan eten. Budget op straat bij een verrijdbaar keukentje, in een hip café in Ubud of lekker met je voeten in het zand aan zee. Kinderen zijn ze hier wel gewend, dus geen reden om niet op pad te gaan. En omdat vrijwel elke wereldkeuken is vertegenwoordigd op Bali kun je ook prima een keer de gebakken rijst overslaan en kiezen voor pizza uit de houtoven, een lekkere burger of een goedgevulde salade.

5. Familiereis naar Bali

De beste tijd voor een familiereis naar Bali is in het zomerseizoen, van pakweg april tot september.  Vanuit Nederland vlieg je met KLM via Singapore in 16 uurtjes naar dit heerlijke eiland, de prijzen voor een retourtje beginnen bij € 800

Vakantie Bali
Vakantie Bali

Met kinderen op vakantie naar Bali
Met kinderen op vakantie naar Bali

Bali zonsondergang
Bali zonsondergang

Top reizen naar Bali

Reisorganisaties met reizen naar Bali

Meer blogs over Bali

Beoordelingen van Indonesië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.4
Stranden
7.6
Steden
7.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.1