In Estland betalen met de Euro

In Estland betalen met de Euro

1 januari 2011
Vanaf 1 januari 2011 kun je ook in Estland met Euro’s betalen. Lees verder

Een rondreis Egypte: nieuw bij NRV Holiday

NRV Holiday heeft een nieuwe bestemming toegevoegd: rondreizen naar Egypte!

Lees verder
29 dec. 2010

Nieuwe rondreis van Djoser: rondje Zwarte Zee

Djoser heeft een nieuwe rondreis aan haar rondreisaanbod toegevoegd: een rondje om de Zwarte Zee!

Lees verder
22 dec. 2010

Marokko wil strandtoerisme ontwikkelen in de Sahara

Marokko is vastberaden het strandtoerisme te ontwikkelen in de Sahara.

Lees verder
15 dec. 2010

Hoogste waterval ter wereld

Altijd al willen weten wat de hoogste waterval van de wereld is?

Lees verder
14 dec. 2010

Rondreis Egypte naar de haaien

Een reeks bloedige aanvallen door agressieve haaien is ervoor verantwoordelijk dat steeds meer toeristen Egypte mijden.Ook een groeiende groep Nederlanders laat het weekje vakantie aan de Rode Zee voorlopig schieten, nu het gevaar nog altijd niet geweken lijkt en op tal van plaatsen zwemverboden zijn afgekondigd.

Lees verder
9 dec. 2010

Vakantie 'down under' in Australie en stedenreis naar New York populairst

Vakantie.nl heeft een onderzoek gedaan naar de meest populaire bestemmingen voor 2011. Een vakantie naar Australië en een stedentrip naar New York komen als winnaars uit de bus.

Lees verder
3 dec. 2010

Meer dan 2 miljoen toeristen in Cuba tot oktober 2010

Tussen januari en oktober van dit jaar bezochten – voor de eerste maal in de geschiedenis van het Cubaans toerisme – meer dan 2 miljoen mensen Cuba. Dat meldt het Cubaans Bureau voor de Statistiek (ONE).

Lees verder
3 dec. 2010

Herleef de Bijbel bij een rondreis Jordanië

Jordanië: één groot openlucht museum, waar de Bijbelse geschiedenis nog het meest naar voorkomt. Amman, Bethany, Mount Nebo en de Kings Highway: allen vind je ze terug in de Bijbel.

Lees verder
22 nov. 2010

Twaalf sfinxen ontdekt nabij Luxor

Nabij de tempels van Karnak, in de Egyptische regio Luxor, zijn 12 sfinx-standbeelden aangetroffen uit de periode van farao Nectanebo I, die regeerde van 380 tot 362 voor Christus.

Lees verder
22 nov. 2010

Canada meest gewaardeerde land ter wereld

Canada is het meest gewaardeerde landenmerk van de wereld. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau FutureBrand. Vijf jaar geleden stond Canada nog op de twaalfde plaats, maar toen werd een grote toeristische campagne opgezet om het land te promoten.

Lees verder
17 nov. 2010

Rondreizen langs de steden van Oman

Als het vliegtuig op het asfalt van het internationale luchthaven Seeb is geland en de deuren zijn geopend, word je omarmd door de warme woestijnwind. Een zacht briesje uit de bergen, de verfrissende geuren van de zee, specerijen en wierook. Welkom in Muscat, de kleinste hoofdstad van Oman.

Lees verder
3 nov. 2010

Waarom rondreizen in Oman?

Oman is voor Nederlandse reizigers een relatief onbekende bestemming. Dat is jammer, want het sultanaat, gelegen in het oostelijke deel van het Arabisch schiereiland is authentiek, gastvrij en enorm veelzijdig.

Lees verder
25 okt. 2010

Thailand voor groot deel onder water door overstromingen

De ergste overstromingen in Thailand in tientallen jaren tijd hebben ongeveer een vierde van het land onder water gezet. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Chavarat Charnvirakul woensdag laten weten. Door aanhoudende regenval sinds 10 oktober in het noordelijke berggebied treden rivieren buiten hun oevers. Premier Abhisit Vejjajiva schatte dat er twee keer zo veel regen in het bergachtige gebied is gevallen als vorig jaar.

Lees verder
22 okt. 2010

Istanboel beste reisbestemming

AMSTERDAM -  De maand oktober begon met een spannend moment voor de reissector: de World Travel Award werden uitgereikt. Turkije kwam daarbij als grote winnaar uit de bus.

Lees verder
18 okt. 2010

Costa Rica weetjes

De meeste mensen weten wel dat Costa Rica in Midden-Amerika ligt op het noordelijk halfrond tussen Nicaragua en Panama, maar hier lees je nog een aantal leuke weetjes!

Lees verder
11 okt. 2010

Transsiberische autoweg al na maand aan herstellingen toe

De Transsiberische autoweg, de eerste weg die het uiterste oosten en westen van Rusland met elkaar verbindt, is nu al aan dringende en ingrijpende herstellingen toe. De autoweg werd afgelopen september opengesteld voor het verkeer.

Lees verder
11 okt. 2010

Kenia benoemd tot beste ecobestemming van de wereld

Kenia krijgt met deze benoeming als ecovriendelijke bestemming een extra boost. Vorig jaar won Kenia in Hong Kong ook een award en dit jaar behaalt Kenia, na een kritisch oordeel van de jury, de eerste plaats op de ranglijst en laat hiermee Zuid-Afrika en Egypte achter zich.

Lees verder
4 okt. 2010

Nieuwe luxetrein van Moskou naar Nice

MOSKOU - Rusland lanceert een nieuwe luxetrein die Moskou met het Franse Nice verbindt in een tijdspanne van 49 uur. Dat meldt de Russische spoorwegmaatschappij RZD. De trein, die vandaag vanuit het Belarus-station in Moskou vertrekt, wordt zaterdagavond in Nice verwacht.

Lees verder
8 sep. 2010