Home
Blog
Bestemmingen
7x Dingen die je in Chiang Mai écht moet doen

7x Dingen die je in Chiang Mai écht moet doen

2 minuten leestijd
7x Dingen die je in Chiang Mai écht moet doen

Chiang Mai is de grootste stad van Noord-Thailand, maar door de relaxte sfeer voelt het eigenlijk niet aan als stad. Er is ontzettend veel te beleven en veel reizigers blijven langer hangen dan gepland. En geef ze eens ongelijk met zoveel must-do's!

Prachtige natuur met bergen en watervallen, een indrukwekkende cultuur met schitterende tempels en authentieke marktjes en de overheerlijke Thaise cuisine. Chiang Mai’s got it all! Maar de volgende zeven dingen zijn echt een must als je in Chiang Mai bent.

1. Kookcursus

kookcursus
kookcursus

Met stip op één, omdat onze liefde voor Thailand door de maag gaat: een kookcursus. Chiang Mai is bij uitstek dé stad voor een kookworkshop. Eerst inkopen doen op de lokale markt en daarna leer je de lekkerste Thaise curries, papaya salad en Pad Thai te maken. En als toetje - uiteraard - sticky rice met mango.

2. Elephant Nature Park

elephant park
elephant park

Een ritje op de rug van een olifant is not done, maar als je tóch graag meer te weten wilt komen over deze indrukwekkende dieren, dan is een olifantenpark een aanrader. Hier worden olifanten opgevangen die mishandeld zijn en voor de toeristische industrie zijn gebruikt. Je kunt hier zelf de handen uit te mouwen steken en helpen met het voeren en wassen van olifanten. Er zijn ook mogelijkheden om voor langere tijd vrijwilligerswerk te doen.

3. Jungle trekking Doi Inthanon Nationaal Park

jungle doi inthanon
jungle doi inthanon

Wil je even ontsnappen aan het stadsleven, dan vind je op zo’n twee uur rijden van Chiang Mai een prachtig nationaal park met de hoogste berg van Thailand: de 2.565 meter hoge Doi Inthanon. Je kunt hier een meerdaagse trekking maken door de jungle. Met een lokale gids de rimboe in, door pittoreske jungle dorpjes en over rijstvelden. Je bezoekt lokale bergstammen, drijft met een bamboeraft de rivier af en overnacht in de jungle.

4. Wat Phrathat Doi Suthep

wat phrathat
wat phrathat

Een bezoek aan Chiang Mai is niet compleet zonder bezichtiging van de bekendste tempel van Chiang Mai. Je kunt met een songtaew gaan, maar nog veel leuker is het om een scooter te huren en zelf de prachtige route van slingerwegen omhoog te rijden. Om uiteindelijk bij de tempel te komen, moet je ook nog eens meer dan 300 treden beklimmen. Maar het uitzicht en de prachtige tempel zijn de moeite meer dan waard.

5. Ziplinen door de jungle

zipline
zipline

Ook als je op zoek bent naar meer actie, ben je in Chiang Mai aan het juiste adres. Als een ware Tarzan (of Jane) kun je door de jungle zweven over hoge boomtoppen, kabbelende beekjes en groene rijstvelden. De prachtige natuur én de adrenaline kick maken dit een onvergetelijke ervaring.

6. Massagecursus

massage
massage

Dé beste plek om zelf de kneepjes van het Thaise massage vak te leren is natuurlijk in Thailand. In Chiang Mai zitten een aantal bijzonder goed aangeschreven scholen waar je tot een kundig masseur wordt opgeleid. Voor voetmassages, reflexologie en full body traditionele Thaise massages.

7. Sunday Walking Street

sunday walking street
sunday walking street

Elke zondag wordt de hoofdstraat van Chiang Mai afgezet voor een gigantische markt. Lekker over de markt struinen, handgemaakte souveniertjes kopen en heerlijk eten. Mocht je toevallig niet op een zondag in Chiang Mai zijn, dan kun je natuurlijk ook nog gewoon naar de night market. Net zo leuk.

Top reizen naar Chiang Mai

19-Daagse rondreis Noord- en Zuid-Thailand

19-Daagse rondreis Noord- en Zuid-Thailand

19 dagen
Individuele rondreis

Reisorganisaties met reizen naar Chiang Mai

Meer blogs over Chiang Mai

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8