Home
Blog
Bestemmingen
7x Redenen waarom Italië één van de mooiste landen in Europa is

7x Redenen waarom Italië één van de mooiste landen in Europa is

2 minuten leestijd
7x Redenen waarom Italië één van de mooiste landen in Europa is

Italië kenmerkt zich door de vele gezichten die het land aan kan nemen en waardoor het toegankelijk is voor een groot aantal toeristen. Nog niet bekend met het mooie land Italië? Wij helpen je graag op weg.

Dat je voor niet ver hoeft te reizen om een mooie vakantie te ervaren bewijst Italië. De schoonheid van de steden, natuur of meren zijn haast niet op foto vast te leggen. Italië is echt een geval van 'je moet er zijn geweest om de magie te voelen'. Tijd om dit mooie land in het zonnetje te zetten en maar liefst zeven redenen te noemen waarom Italië één van de mooiste landen van Europa is.

1. Steden: van Milaan tot Napels

Venice
Venice

Als jij klaar bent met het betalen van torenhoge prijzen voor musea, is het land Italië op jouw lijf geschreven. In Italië hoef jij je namelijk geen zorgen te maken over deze prijzen, aangezien elke stad net een groot openluchtmuseum is. Milaan, Bologna, Venetië, Florence, Rome of Napels: op elke hoek in deze steden vind je prachtige architectuur. Daarnaast ligt aan ieder gebouw of monument een verhaal of mythe ten grondslag. En het leuke hiervan? Het is gratis zolang je nergens naar binnen gaat. Iets wat ook niet nodig is aangezien er genoeg moois te ontdekken valt. Weet jij al welke stad in Italië jouw favoriet is? Wij kunnen (nog) niet kiezen.

2. De natuur & bergen

Nature italy
Nature italy

Zin om te drukte te ontvluchten? Ook dit maakt Italië mogelijk. De landschappen zijn adembenemend mooi met uitgestrekte olijfboomgaarden en bomen waar (mega) citroenen aan groeien. Wandelaars zitten prima op hun plek en zelfs de echte avonturier kan zijn geluk niet op in de vele rotsachtige gebieden die Italië rijk is. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Dolomieten, Toscane of Sienna? Rust krijgt hier een hele nieuwe betekenis.

3. Winkelen

Italy cities
Italy cities

Prada, Gucci, Armani, Fendi, Versace. Moeten wij nog doorgaan? Een bezoek aan Italië is niet compleet als je niet hebt gewinkeld. Of, als je portemonnee niet zo diep reikt, je ogen uit hebt gekeken. Mooie bergen en prachtige steden heeft Italië inderdaad, maar met een designeritem op zijn tijd is ook helemaal niets mis toch?

4. Gardameer

Lake Italy
Lake Italy

Het grootste en meest bekende meer is waarschijnlijk het Gardameer. Het ligt omringd door bergen, schilderachtige dorpjes en genoeg bezienswaardigheden om een week mee zoet te zijn. Het azuurblauwe water zorgt voor een bijzonder effect en is ideaal voor iedereen die van zeilen of andere watersporten houdt. Dit is een meer dat je niet kunt overslaan tijdens een bezoek aan Italië.

5. De Italiaanse keuken

food italy
food italy

Stel je voor: je wordt wakker met de geur van verse koffie. In de middag laat je jezelf neerdalen op een terras om te genieten van een bord dampende spaghetti bolognese of pasta carbonara. Als de avond valt besluit jij de dag met drie vrolijke bolletjes Italiaans ijs af te sluiten. Heb jij de smaak al te pakken? Wij in ieder geval wel. Het is ook niets voor niets dat de Italiaanse keuken zo geliefd is. Of jij nu trek hebt in een pasta, een pizza of een heerlijk nagerecht: in Italië kun je het allemaal vinden. Alleen daarom al zijn wij overtuigd.

6. Sicilië

Sicilië
Sicilië

Sicilië is een eiland dat bij Italië ligt en een uniek landschap bezit. Parelwitte stranden, baaien, bosachtige gebieden: op Sicilië kun je het allemaal vinden. Breng een bezoek aan Palermo en leef voor een dag als een echte Siciliaan. Je gaat daar echt geen enkel moment spijt van krijgen.

7. Amalfikust

amalfi
amalfi

Ten zuiden van Napels ligt de Amalfikust: een kust die sinds 1996 op de UNESCO Werelderfgoedlijst lijst. Voor ons geen twijfel mogelijk waarom dit zo is. Door de kleurrijke en schilderachtige huisjes waan jij je voor even op een romantische filmset. De dorpjes zoals Positano, Sorrento, Pompeï of Minori zijn allemaal voorzien van hun eigen unieke bezienswaardigheden en pareltjes om te bekijken. En wat dacht je van de tuinen van Villa Cimbrone en Rufolo? Als de tuinen in de bloei staan heb je een schitterend uitzicht op de prachtige bloemen en de kust. De Amalfikust zal je zeker niet teleurstellen.

Top reizen naar Italië

Reisorganisaties met reizen naar Italië

Meer blogs over Italië

Beoordelingen van Italië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.2
Cultuur
8.7
Stranden
6.8
Steden
8.7
Eten & drinken
8.7
Activiteiten
8.3