Home
Blog
Bestemmingen
Ben Tre: Tof plekje en ideale uitvalsbasis in Mekong Delta

Ben Tre: Tof plekje en ideale uitvalsbasis in Mekong Delta

Ben Tre: Tof plekje en ideale uitvalsbasis in Mekong Delta

Ho Chi Minhstad, Hanoi en Halong Bai zijn absolute must-sees tijdens je bezoek aan Vietnam. Maar buiten de gebaande paden is er nog zo veel meer moois te ontdekken. Wat dacht je van het prachtige, authentieke Ben Tre?

Om een glimp op te vangen van het authentieke Vietnamese leven aan de Mekong rivier zijn My Tho en Tra Vinh, op zo’n twee uurtjes van Ho Chi Minhstad, populaire plekken. Maar sinds er een brug is gebouwd over de Mekong rivier is ook plaatsje Ben Tre een ideale bestemming 'off the beaten track'.

Leven in de Mekong Delta

Als je verder reist dan plaatsje My Tho, word je beloond met één van de mooiste omgevingen van de Mekong Delta. Ben Tre vormt een aangenaam contrast met het hectische en drukke My Tho. Hier lijkt het leven even stil te zijn blijven staan. Maar juist deze rust geeft de plek zijn charme. Je kunt de omgeving prima te voet of per fiets verkennen en het authentieke Mekong Delta-leven van dichtbij ervaren.

ben tre mekong delta
ben tre mekong delta

mekong delta ben tre
mekong delta ben tre

mekong delta
mekong delta

Kokosnoten en rijstwijn

Ben Tre staat bekend om een overdosis fruit- en palmbomen en wordt daarom ook wel de kokosnotenhoofdstad genoemd. Kokosnootproductie is een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale bevolking. Aan de oever van de rivier ligt ook een wijnkelder met Vietnamese rijstwijn.

Must-do’s in Ben Tre

Rondom Ben Tre vind je één van de mooiste natuurgebieden van de Mekong met een spectaculaire zonsondergang en -opkomst. Een boottochtje over de Mekong rivier is dan ook een must. Slenter eveneens over Huong Vuong, de rivierkade, die ‘s avonds omtovert tot een gezellige nightmarket met heerlijk Vietnamees streetfood. Aan het Ho Truc Giang meer vind je fijne cafeetjes en eettentjes waar je heerlijk kunt eten en andere reizigers kunt ontmoeten.

Top reizen naar Mekong Delta

Reisorganisaties met reizen naar Mekong Delta

Meer blogs over Mekong Delta

Beoordelingen van Vietnam

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
8.8
Stranden
7.6
Steden
8.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.5