Beste reistijd augustus: de bestemmingen voor een reis in augustus

Wil jij in augustus op vakantie? Deze landen hebben dan de beste reistijd!

Beste reistijd augustus: de bestemmingen voor een reis in augustus

In augustus is het volop zomer. Als je mazzel hebt is het in Nederland warm weer, maar helaas biedt ons landje geen garanties… Hier heb je meer kans op zon in augustus!

Heel Europa

In vrijwel heel Europa is het goed weer in augustus. Uiteraard geldt: hoe zuidelijker, hoe warmer. Toch loont het ook om bijvoorbeeld Noorwegen of Zweden te bezoeken. Daar kan het buiten het zomerseizoen vrij koud worden, dus pak je kans als de temperaturen er aangenaam zijn.

China

Het kan goed koud worden in China. Zeker in het noordoosten en het midden van het land. Maar niet in augustus! Dan zit je goed in deze regio’s van China en kan je warme temperaturen verwachten. Ook Tibet heeft augustus als beste reisperiode. Temperaturen kunnen oplopen tot 26 graden!

Ghana

Dit Afrikaanse land bezoek je het best in augustus. Het wordt er dan zo’n 27 graden. Heerlijk warm dus, maar ook niet te heet. Niet onbelangrijk als je de witte zandstranden van Ghana wilt afwisselen met de savanne en regenwouden in het binnenland.

Madagaskar

Een pareltje van een bestemming! Madagaskar wordt dan ook steeds populairder voor toeristen. Augustus is een goede maand op Madagaskar te bezoeken. Het is er dan circa 21 graden. Ideaal voor een toffe rondreis of zelfs roadtrip met eigen huurauto. Lekker touren langs de Baobap bomen en genieten van de unieke cultuur van dit eiland!

Mozambique

Het is natuurlijk altijd een goede tijd om Afrika te bezoeken, maar in augustus… it’s really time for Africa! Ook in Mozambique zit je goed deze maand. Tijdens een reis door Mozambique combineer je gemakkelijk safari met strand. En vergeet ook de onderwaterwereld niet! Walvishaaien spot je in het winterseizoen, maar er is genoeg ander moois te zien in augustus.

Oeganda

De termperaturen lopen op tot net onder de 30 graden en je kunt er gorilla’s en chimpansees spotten. Genoeg redenen om naar Oeganda te gaan! Vaar over het Victoriameer en snuif cultuur in hoofdstad Kampala. Oeganda zal je niet teleurstellen. Boek dat ticket!

Israël

Tel Aviv wint als citytrip aan populariteit, maar laten we de rest van Israël ook niet vergeten! Prachtige natuur, eeuwenoude historie en een rijke cultuur: hier krijg je de full package-deal. Niet onbelangrijk: het eten is hier heerlijk. En dat allemaal bij een temperatuur van 30 graden Celsius.

Jordanië

Voor wie langer de tijd heeft: combineer je rondreis Israël met een bezoek aan Jordanië. Wereldwonder Petra is een must-visit, evenals de Wadi Rum vallei en de Dode Zee. Ook een fantastische bestemming om te bezoeken als je niet naar Israël gaat natuurlijk!

Colombia

Wie wil er niet naar Colombia na het zien van de prachtige beelden van Wie Is De Mol? Echt niemand kan nu meer om Colombia heen. Het land is officieel van haar onveilige drugs-reputatie af, en wie er ooit is geweest zal beamen dat de Colombianen super vriendelijk zijn. Je zal er een onvergetelijk tijd hebben! Neem wel een vestje mee, want het kan hier ‘s avonds en in de bergen best afkoelen. In Medellin is het niet voor niets altijd lente.

Peru

Peru is een groot land, dus in sommige delen zal je in augustus toch regen tegenkomen. In het noordoosten van Peru kan het het hele jaar door regenen. Maar over het algemeen is augustus een goede maand om Peru te bezoeken. Het wordt er gemiddeld tussen de 20 en 30 graden. Heerlijk reisweer dus! Natuurlijk wil je Machu Picchu aanschouwen, maar sla ook zeker de minder bekende plekken niet over.

Bolivia

In Bolivia is het lekker warm in augustus. Net als in veel andere landen in Zuid-Amerika is het een ideale tijd om het land aan te doen. Bolivia staat vaak in de schaduw van buurland Peru, maar heeft zeker net zoveel te bieden. Van de zoutvlaktes van Uyuni tot het Titicacameer en de jungle in het Amazonegebied. Maar vergeet ook de koloniale steden en kleurrijke mensen niet.