Bolaven Plateau: ongerepte natuur in Laos

Het zuiden van Laos is nog niet erg toeristisch en de toeristen díe er heen gaan bezoeken vooral Si Phan Don (4000 Islands). Maar er is meer! Het Bolaven Plateau is een prachtig gebied in Zuid-Laos.

Het Bolaven Plateau is een gebied in het zuiden van Laos. Je vindt er groen regenwoud met rivieren, talloze watervallen en etnnische bergstammen. Je kan dit gebied verkennen tijdens een dagtripje maar als je echt alles wil zien heb je wel een week nodig!

Pakse

Pakse is de grootste stad in het zuiden van Laos en de ideale uitvalbasis voor een bezoek aan het Bolaven Plateau. Omdat er in het gebied weinig openbaar vervoer is, is het handiger om zelf een scooter te huren in Pakse. Regel een goede kaart en je bent klaar voor vertrek! Je kan kiezen voor een dagtripje maar het is ook mogelijk om een aantal dagen rond te toeren en te overnachten in de dorpjes onderweg. Ben je niet zo avontuurlijk? Boek dan een georganiseerde tour in Pakse.

Bolaven plateau

Bolaven plateau

Bolaven 

Watervallen

Door de hoogteverschillen in het Bolaven Plateau zijn er een soort plateaus ontstaan en daardoor zijn er veel watervallen in dit gebied. Rond het dorpje Tad Lo zijn bijvoorbeeld meerdere spectaculaire watervallen te vinden. Sommige zijn geschikt om in te zwemmen of zelfs te vissen!

Bergstammen

In het Bolaven Plateau leven nog veel ethnische minderheden en bergstammen. Als je een georganiseerde tour doet zul je een aantal van deze stammen bezoeken. Maar ook als je zelf met een scooter op pad bent kun je natuurlijk een kijkje nemen in de dorpjes.