Home
Blog
Bestemmingen
De 10 mooiste stranden van Ibiza

De 10 mooiste stranden van Ibiza

op 16 februari 2018
3 minuten leestijd
De 10 mooiste stranden van Ibiza

Ibiza met haar bruisende nachtleven, hippe clubs en overheerlijke restaurantjes is een waanzinnig populaire bestemming. Maar het eiland heeft ook een andere kant met gezellige hippiemarkten, veel yoga en spiritualiteit. Daarnaast barst het van de prachtige stranden en knusse baaitjes. Wij noemen de tien mooiste.

In het zuiden en westen van het Spaanse eiland Ibiza vind je de drukkere, meer toeristische stranden. In het noorden en oosten is het een stuk minder druk en de sfeer ongedwongen en ontspannen. Heb je eigen vervoer, dan kun je al deze tien pareltjes zelf gaan ontdekken.

1. Cala Bassa

cala bassa
cala bassa
 

Waarschijnlijk één van de mooiste stranden van Ibiza, aan de westkust vlakbij het populaire San Antonio. Een heerlijk breed zandstrand met hagelwit zand en een azuurblauwe zee. Je waant je hier even in de Caribbean. Houd er wel rekening mee dat het hier in het hoogseizoen onwaarschijnlijk druk is.

2. Cala d’en Serra

cala d'en serra
cala d'en serra
 

Voor liefhebbers van rust en een relaxt stranddagje zonder hordes toeristen is Cala d’en Serra in het noordoosten van Ibiza een aanrader. Gelegen in de buurt van Portinax, verborgen tussen hoge kliffen ligt dit prachtige baaitje. Het is maar een klein strandje, maar met spectaculair helder water. Neem wel je eigen hapjes en drankjes mee, want er is maar één klein strandbarretje.

3. Sa Pedrera

sa pedrera
sa pedrera
 

Voor de avonturiers onder ons vind je op Ibiza ook een heel bijzonder plekje, vlakbij de bijzondere rots Es Vedra. Je moet er wel wat voor over hebben om er te komen, want Sa Perera - ook wel bekend als Atlantis - is niet eenvoudig te bereiken. Het is niet eens zozeer een strand, meer een bijzondere, historische plek en hij is alleen te bereiken via een steile afdeling. Bij de start van de afdeling, kom je magische cirkels van stenen tegen die regelmatig voor hippie ceremonies worden gebruikt. Eenmaal bij de oude steengroeve aangekomen, kun je een verfrissende duik nemen in één van de bassins.

4. Cala Compte

cala compte
cala compte
 

Op het waanzinnig mooie strand van Cala Compte ligt ook Sunset Ashram, een bijzondere plek die populair is voor misschien wel de mooiste zonsondergang op het eiland. Op het strand zelf kan het in het hoogseizoen behoorlijk druk worden, maar met een beetje geluk vind je ook een meer afgelegen plekje voor jezelf. Het water is hier waanzinnig helder en prachtig turquoise blauw.

5. Benirras

benirras
benirras
 

Op tien minuten van San Miguel ligt het middelgrote zand- en kiezelstrand van Benirras, omgeven door met pijnbomen begroeide heuvels. Het water is hier kraakhelder en dat maakt het een ideale plek om te snorkelen en zwemmen. Op zondagavond kan het hier overigens ongelofelijk druk worden, want dan is er altijd een bekend hippiefeest met live drummers.

6. Cala Xaracca

cala xaracca
cala xaracca
 

In het noorden van het eiland was Cala Xaracca tot voor kort een verborgen pareltje, maar inmiddels weten meerdere mensen de schoonheid te waarderen. Een prachtig baaitje met een azuurblauwe zee en uitzicht op een indrukwekkend mooie droomvilla. In het restaurantje kun je lekker wat eten en daarna duik je de zee weer in om te zwemmen of snorkelen.

7. Cala d'Albarca

cala d
cala d
 

Als je liever eerst moeite wilt doen, voordat je getrakteerd wordt op een paradijselijke, ongerepte baai, dan is dit pareltje een absolute must. Neem wel goeie wandelschoenen mee, want om er te komen moet je ongeveer vijfenveertig minuten wandelen. Geen ideaal strand, want er liggen veel rotsen, maar je kunt er best het water in. Of zoek één van de grote keien uit om te lekker te zonnen. Ook vind je hier een prachtige, natuurlijke stenen brug.

8. Cala Vedella

cala vedella
cala vedella
 

Een wat groter en drukker strand, maar alleen al vanwege de weg ernaar toe, absoluut de moeite waard. Via een waanzinnig mooie route kom je in het zuidwesten gelegen Cala Vedella. In het kraakheldere, turquoise water lijken de bootjes te zweven. Op de gezellige boulevard liggen leuke restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. Na een korte wandeling door het dorpje heb je vanaf de berg een prachtig uitzicht op het baaitje.

9. Cala d’Hort

ibiza d'hort
ibiza d'hort
 

Cala d’Hort is waarschijnlijk het strand met het allermooiste uitzicht van Ibiza. Vanaf dit door grote kliffen omgeven prachtige strand, heb je namelijk uitzicht op het mystieke Es Vedra. Het strand is misschien niet het allermooiste, maar het uitzicht is onbetaalbaar. Ook de vissoep bij Restaurante Es Boldado is de moeite waard.

10. Cala Salada

ibiza salada
ibiza salada
 

In het westen van Ibiza ligt dit mooie, knusse baaitje, omringd door prachtige kliffen en veel groen. Het water is waanzinnig helder en het is hier heerlijk rustig. Bij het nabijgelegen restaurant is de paella een absolute aanrader. De plek is ook erg geliefd bij locals. Vanuit Cala Salada kom je via een korte wandeling bij Cala Saladeta, ook een pareltje van een baaitje.

Top reizen naar Ibiza

Reisorganisaties met reizen naar Ibiza

Meer blogs over Ibiza

Beoordelingen van Spanje

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.1
Cultuur
7.6
Stranden
8
Steden
8
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8