Home
Blog
Bestemmingen
De 10 mooiste stranden van Italië

De 10 mooiste stranden van Italië

3 minuten leestijd
De 10 mooiste stranden van Italië

Altijd al willen weten wat de mooiste stranden van Italië zijn? Zet je dan schrap: bij deze tien mooiste stranden kun je alleen maar wegdromen. Dus doe dat ook!

Er wordt weleens gezegd dat Italië één van de mooiste stranden van de wereld heeft. En dat ze mooi zijn kunnen wij zeker beamen. Stuk voor stuk hebben de Italiaanse stranden iets unieks en oogverblindends. Daarom vonden wij het tijd om deze stranden op een rijtje te zetten. Of je nu naar Sardinië of de Amalfikust gaat: check deze lijst met de mooiste tien stranden van Italië.

1. Liscia Ruja (Sardinië)

liscia ruja
liscia ruja

Naast dat dit strand één van de mooiste stranden is, is dit strand ook nog eens één van de langste stranden van Sardinië. Het zand bij Liscia Ruja is wit, de zee is lichtblauw en de lengte van de kust is ideaal voor lange wandelingen. Strijk na zo’n heerlijke wandeling neer en geniet van het uitzicht op de Soffi en Mortorio eilanden. Dat is immers waar je bij Liscia Ruja op uitkijkt.

2. Grotta della Poesia

grotta della poesia
grotta della poesia

Strikt genomen is dit geen strand, maar deze mooie locatie (om in te zwemmen) kunnen wij je niet onthouden. In de buurt van het dorp Roca Vecchia vind je een niet-overdekte grot waar je heerlijk kunt zwemmen. In de zomermaanden wordt deze rots vaak overspoeld met toeristen waardoor het al snel druk aan kan voelen. Let daar dus op! Omdat deze plek geen zandstrand heeft, moet je genoegen nemen met jouw handdoek op de rotsen. Maar het uitzicht? Dat maakt meer dan genoeg goed.

3. Fiordo di Furore

cala violina
cala violina

De meest bekende kust (en niet zomaar) is de Amalfikust. Deze baai, gelegen tussen Salerno en Amalfi, is prachtig om te zien. Maar ook de stranden bij de Amalfikust zijn bijzonder. Een mooi voorbeeld hiervan is de Fiordo di Furore: een strand dat nog erg onbekend – en daardoor rustig – is. Dit strand ligt tussen twee rotsen, wat het ontzettend fotogeniek maakt. Een must see dus!

4. San Vito lo Capo (Sicilië)

punta della suina
punta della suina

Wil jij je voor even op een Caribisch eiland wanen? Dan kun je niet om de badplaats San Vito lo Capo op Sicilië heen. Met de palmbomen en smaragdgroene zee, wordt het met recht een tropisch paradijs genoemd. En als je klaar bent met het strand, kun je altijd over de boulevard wandelen, die net zo prachtig is.

5. Cala Violina

fornillo beach
fornillo beach

Geen rijen met toeristen en geen ligbedden voor belachelijke prijzen: dat is het strand Cala Violina. Dit onontdekte strand in Toscane is enkel te bereiken door je een weg te banen door de ongerepte natuur. Wat je ziet bij dit strand? Een wit zandstrand, blauwe zee, maar ook prachtige natuur. En dat maakt deze plek enorm uniek.

6. Punta della Suina

punta della suina
punta della suina

Verliefd op de Malediven, maar nog niet het budget? Neem dan een bezoek aan Punta della Suina. Neem een duik in de turquoise zee, wandel langs de witte kustlijn en genieten van het mooie uitzicht op de schilderachtige stad Gallipoli. Wat wil je nog meer?

7. Fornillo Beach

fornillo beach
fornillo beach

Natuurlijk mag het bekende Fornillo Beach, dat bij Amalfi ligt, niet ontbreken. Doordat het wat meer afgezonderd ligt is dit strand een stuk minder druk dan bijvoorbeeld Spiaggia Grande of La Scogliera. Ondanks dat het een kiezelstrand is, is Fornillo Beach wel een prachtig strand om te zien. Voornamelijk door het uitzicht dat je hier hebt: kleurrijke huisjes – waar Amalfi om bekend staat – die tegen de rotsen zijn aangebouwd.

8. Polignano a Mare

polignano a mare
polignano a mare

Spectaculair: zo kun je de kust bij Polignano a Mare wel noemen. Het varieert van grotten tot grote en kleine inhammen, bijzondere baaien en grote rotsblokken. Het strand is mooi om te zien doordat het zich tussen twee rotswanden bevindt waar huizen op gebouwd zijn. Niet breed, maar daardoor niet minder speciaal.

9. San Teodoro (Sardinië)

san teodoro
san teodoro

Totaal 18 stranden telt San Teodoro. De mooiste, en meest bekende, is wel La Cinta. Met een lengte van maar liefst vijf kilometer is er op dit schitterende witte zandstrand genoeg te doen voor zowel jong en oud. Voor de watersportliefhebbers is dit strand ook een feestje aangezien je hier bijvoorbeeld kunt surfen en zeilen.

10. Chiaia di Luna (Ponza)

chiaia di luna
chiaia di luna

Een door Romeinen gebouwde tunnel verbindt de stad met het strand Chiaia di Luna. Als je uit deze tunnel komt zie je een prachtig zandstrand dat omringd wordt door prachtig donkerturquoise water. Het strand is smal en loopt aan beide kanten over in rotsen. Je voelt je wat dat betreft echt even van de wereld afgezonderd. Heerlijk!

En welk Italiaans strand vind jij het mooiste? Wil je graag dichtbij één van deze (of een ander!) strand in Italië slapen? Er zijn vele hotels, vakantiehuizen of appartementen waar je uit kunt kiezen. Een andere mogelijkheid is om te overnachten in een vakantie- of bungalowpark in Italië. Een handige website hiervoor is Parkvakanties hier vind je een overzicht met de leukste vakantieparken in Italië.

Top reizen naar Italië

Reisorganisaties met reizen naar Italië

Meer blogs over Italië

Beoordelingen van Italië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.2
Cultuur
8.7
Stranden
6.8
Steden
8.7
Eten & drinken
8.7
Activiteiten
8.3