Home
Blog
Bestemmingen
De 10 mooiste stranden van Spanje

De 10 mooiste stranden van Spanje

2 minuten leestijd
De 10 mooiste stranden van Spanje

Vamos a la playa! is de favoriete Spaanse uitspraak voor velen. Dit zijn de tien fraaiste stranden waarvoor je die kreet maar wat graag uitroept.

Aan stranden geen gebrek in Spanje. De zonovergoten Zuid-Europese parel kent volop plekken waar jezelf van een bruine kleur voorzien prioriteit nummer één is. Tel daar op sommige plaatsen bizar mooie kliffen bij op en het plaatje is compleet. Welke van de volgende tien playa’s wordt jouw volgende bestemming?

1. Playa de Zahara de los Atunes

playa de zahara de los altunes
playa de zahara de los altunes

De Straat van Gibraltar is het decor van het prachtig lange zandstrand Playa de Zahara de los Atunes. Maar liefst twaalf kilometer lang inclusief een vet uitzicht op Afrika. Want, het zal je niet verbazen dat de naam van het strand afstamt van de Sahara die je aan de overzijde van het water vindt. De provicie Cadiz in de regio Andalusië, wordt geroemd om zijn vruchtbaarheid en vele Aloë Vera planten. En dit strand dus. Sowieso naartoe gaan!

2. Playa de la Lanzada

playa de la lanzada
playa de la lanzada

Vlak bij de plaats El Grove ligt een van de bekendste stranden van de regio Galicië. Dit tweeënhalve kilometer lange zandstrand wordt omringt door een beschermd duingebied. Hierdoor schiet je gegarandeerd de mooiste zandplaatjes. Een absolute must-go als je op vakantie gaat naar het noordwesten van Spanje.

3. Playa de La Concha

playa de la concha
playa de la concha

Chillen in de baai van La Concha in San Sebastian is genieten ten top. Aan de Golf van Biskaje is dit hét stadsstrand waar fiesta en ultiem ontspannen met gemak gecombineerd kunnen worden. In westelijke richting loopt het strand over in het prachtige Playa de Ondarreta. Reden genoeg om dit schelpvormig stukje Baskenland te verkennen.

4. Playa de Bolonia

playa de bolonia
playa de bolonia

Fervent kitesurfers opgelet: vlak bij het alom bekende Tarifa in Zuid-Spanje laat je je als nergens anders met de wind meevoeren. Playa de Bolonia is lang en stralend wit. Ook de bij het strand gelegen Baelio Claudia ruïnes maken deze plek majestueus en een bezoek meer dan waard!

5. Playa de las Catedrales

playa de la catedrales
playa de la catedrales

Playa de las Catedrales is prachtig om zijn mooie rotsformaties. Maak uitdagende wandelingen op de kliffen en duik hier en daar een grot in. Dit strand is alleen toegankelijk als het eb is. Zodra je er rondloopt, snap je direct waarom het strand ook wel ‘la Playa de Aguas Santas’ (het Strand van het Heilige water) genoemd wordt én een Spaans natuurmonument is. Muy bonita!

6. Playa de Gulpiyuri

playa de gulpiyuri
playa de gulpiyuri

Een evenzo mooi en bijzonder strand aan de noordkust van Spanje is Playa de Gulpiyuri. Om de haverklap word je hier getrakteerd op de mooiste uitzichten. Gulpiyuri beach ligt tussen de steden Santander en Gijon in Asturias, aan de Spaanse noordkust. Het strand zelf ligt op ongeveer 100 meter verwijderd van de Golf van Biskaje. Vanaf het strand zwem je door een netwerk van ondergrondse grotten naar zee. Bizar!

7. Playa de los Genoveses

playa de los genoveses
playa de los genoveses

In het hart van het Cabo de Gata Natural Park spreid je op Playa de los Genoveses met verve je handdoek uit. Dit is werkelijk een van de mooiste landschappen van Spanje. De plek ligt heerlijk afgelegen, ver weg van grote hotels en toeristentoestanden. Neem dus zelf volop eten en drinken mee als je op ontdekking gaat in dit adembenemende stukje Andalusië.

8. Playa de Isla Canela

playa de isla canela
playa de isla canela

Nog zo’n oogverblindende plek in Andalusië is Isla Canela. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een eiland. En wel in de monding van de rivier Guadiana, die Spanje van Portugal scheidt. Het strand dat zo’n zeven kilometer lang is, is een onvergetelijke goudkleurige locatie in de Golf van Cadiz.

9. Cape Trafalgar

cape trafalgar
cape trafalgar

Ook het hippe Cape Trafalgar is een majestueuze plek in Andalusië. Vooral het stuk strand dat je naar de vuurtoren bij Cape Trafalgar leidt, is vet!

10. El Trabucador

el trabucador
el trabucador

‘Ruig’ en ‘magisch’ zijn de beste omschrijvingen voor Playa El Trabucador in Catalonië. Dit zesenhalf kilometer lange zandstrand is 100 meter breed en wordt gescheiden door een hobbelige zandweg met aan twee kanten water: links de Middellandse zee, rechts een ondiep binnenmeer. Het is een waar paradijs voor watersporters, hondenliefhebbers, vogelaars en wildkampeerders. Niet alleen overdag hangt er een betoverende sfeer. Ook de zonsondergang ’s avonds wil je meemaken!

Reisorganisaties met reizen naar Spanje

Meer blogs over Spanje

Beoordelingen van Spanje

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.1
Cultuur
7.6
Stranden
8
Steden
8
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8