Home
Blog
Bestemmingen
De 11 mooiste eilanden van Thailand

De 11 mooiste eilanden van Thailand

op 13 november 2015
4 minuten leestijd
Traditionele longtail boot bij het Thaise eiland Koh Phi Phi
Traditionele longtail boot bij het Thaise eiland Koh Phi Phi

De eilanden van Thailand, de één nóg mooier dan de ander, maar welke moet je kiezen? Je leest het hier. Wat een paradijsjes!

Oneindig witte stranden. Een blauwe zee die glinstert in de zon. Groene palmbomen. Een verkoelend briesje door je haar. Thailand is een waar paradijs op aarde. En met honderden eilanden is er voor iedereen wel wat wils. Op welk bounty eiland zie jij jezelf al zitten?

1. Koh Phi Phi

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Ko Phi Phi is een kleine arcihepel in het zuiden van Thailand. Het grootste en enige permanent bevolkte eiland in de groep is Ko Phi Phi Don. De eilanden van Koh Phi Phi staan bekend om de adembenemende stranden en om de opnames van ‘The Beach’ uit 2000. Anno nu trekt Maya Bay, waar de film is opgenomen, dan ook nog steeds hordes toeristen. Gelukkig blijven er genoeg onbedorven plekjes over om te ontdekken. Ga zwemmen in de Pileh Lagoon, bezoek Monkey Island en snorkel in de kristalheldere wateren.

2. Koh Tao

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Altijd al willen leren duiken? Koh Tao is jouw eiland! Elk jaar halen duizenden toeristen hier hun duikbrevet. Het eiland is booming en steeds meer duikliefhebbers bezoeken deze parel in de Golf van Thailand. Ook fans van wandelen, klimmen en vissen komen op dit paradijselijke eiland goed aan hun trekken. Een trip naar de paradijselijke eilanden van Koh Nangyuan, vlakbij Koh Tao, is zeer de moeite waard. Deze prachtige eilanden worden gescheiden door een zandbank wat een perfect plaatje oplevert.

3. Koh Phangan

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

De alom bekende Full Moon Party. Wie heeft er niet van gehoord? Koh Phangan is hiervoor ‘the place to be’. Ben je niet zo’n feestbeest? Deze ideale backpackersbestemming, gelegen tussen Koh Samui en Koh Tao, heeft nog veel meer te bieden. Vergaap je aan de vele boedistische tempels, kom helemaal tot rust in een van de vele spa’s of geniet van de prachtige natuur, zowel landinwaards als aan de kust.

4. Koh Samui

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Koh Samui is een van de meest bezochte en levendigste eilanden van Thailand. Aan keuze voor accomodatie dan ook geen gebrek. Van kleine bungalows tot privé villa’s; voor ieder budget is er hier een slaapplaats te vinden. Iedereen komt af op de prachtige stranden en verschillende festivals die gedurende het jaar gehouden worden. De meeste toeristen centreren zich rond het strand van Chaweng aan de oostkust. In het zuiden en noorden zijn echter nog verborgen pareltjes te vinden. Je kan vanuit hier ook de boot pakken naar Koh Phangan en Koh Tao. Een dagtripje naar het Angthong National Marine Park mag je echt niet missen. Dit perfecte plaatje is hoe je je Thailand altijd al hebt voorgesteld!

5. Phuket

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Misschien wel het meest notorische eiland van Thailand; Phuket. De een denkt bij dit eiland gelijk aan de Tsunami van 2004. De ander verafschuwt het massatoerisme hier met golfbanen, sex clubs en winkelcentra. En weer een ander gaat er juist wel naar toe vanwege de luxeuze hotels, prima faciliteiten en de prachtige omgeving. En iedereen heeft gelijk; als je maar weet waar je naar toe gaat. Het grootste eiland van Thailand heeft een aantal prachtige stranden, maar vormt ook een goede basis om andere eilanden in de regio te bezoeken.

6. Koh Lanta

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Dol op alles wat moeder aarde te bieden heeft? Op de eilandengroep van Koh Lanta kom je zowel op land als onder water de mooiste dingen tegen. Bekijk bijzondere tropische planten of huur een bromfiets en rijd naar het Mu Ko Lanta National Park waar je geweldig kan snorkelen. Schildpadden, mantaroggen en de prachtigste koraalriffen: snorkelen of duiken op Koh Lanta is echt een must! De mooiste snorkelervaringen krijg je bij de onbewoonde eilanden Koh Rok Nok and Rok Nai, op zo’n 30 kilometer varen van het hoofdeiland.

7. Koh Samet

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Wil je aan de drukte van Bangkok ontsnappen? Breng dan een bezoekje aan Koh Samet. De prachtig witte zandstranden op dit eiland doen je helemaal tot rust komen. Het grootste deel van het eiland bestaat uit een nationaal park. Toch zijn er genoeg plekken voor ontspanning en vertier te vinden. Op zoek naar rust en een serene omgeving? Ga dan naar Ao Noina, Ao Phutsa, Au Nuan of Ao Wai. Hier heb je de beste plek voor de mooiste zonsondergang en kun je slapen in charmante accomodaties. Liever stappen tot in de vroege uurtjes, windsurfen en zwemmen? Vertrek dan naar het bruisende Hat Sai Kaeo en Ao Hin Khok.

8. Similan Eilanden

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Deze groep van negen eilanden wordt ook wel gezien als de perfecte dagtrip. Het is dan ook lastig om er op eigen gelegenheid te komen. Vanuit Phuket en Khao Lak worden er talloze tours aangeboden. De eilanden staan bekend als een van de beste duik-  en snorkelplekken van heel Thailand en misschien wel van heel de wereld. Als fervent duiker mag je Richelieu Rock niet overslaan. Spot hier walvishaaien, roggen en zeepaardjes. Ook het prachtige koraal in de wateren van de Similan Eilanden maken dit een echte bestemming voor onderwaterlief hebbers.

9. Koh Chang

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

De prachtige natuur van Koh Chang aan de grens met Cambodja trekt elk jaar vele toeristen. Toch is het er nog steeds stiller dan andere eilanden als Phuket en Ko Samui. Het op drie na grootste eiland van Thailand heeft bergen, tropische watervallen, schitterende koraalriffen en lange witte zandstranden. Een echt bounty eiland dus. White Sand Beach is een van de populairste stranden van het eiland. Cocktail in je hand en de zon in je gezicht: genieten!

10. Koh Lipe

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Koh Lipe is klein maar fijn! Je loop in ruim een uur dit eiland in het zuidewesten van Thailand rond. Hotels en andere accomodaties schieten hier als paddestoelen uit de grond. Het eiland valt niet onder de jurisdictie van het Tarutao National Park, waardoor men hier ongestoord verder kan bouwen. De keuze aan accomodatie op de drie grootste stranden van het eiland is er dan ook reuze: van strandhutjes tot grote bungalows met airconditioning aan toe.

11. Koh Mook, Koh Ngai & Koh Radang

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

De hekkensluiter van deze lijst bestaat uit een kleine eilandenreeks ten zuidoosten van de Phi Phi eilanden. Koh Mook is vooral de moeite waard om de Morakot Cave, of de Emerald Cave. Deze grot dankt zijn naam aan de smaragdgroene kleur van het zeewater in de grot. Bezoek de grot vroeg in de ochtend om de grootste druktes te vermijden. Spectaculaire uitzichten gegarandeerd!

Én? Welk Thais eilandje staat er bij jou op nummer één? Oh en mocht je een echte strandliefhebbers zijn, dan hebben wij ook de mooiste stranden van Thailand voor je geselecteerd. En voor meer tips lees je het beste even onze Thailand eilanden guide. Fijne vakantie!

Top reizen naar Thailand

Reisorganisaties met reizen naar Thailand

Meer blogs over Thailand

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8