Home
Blog
Bestemmingen
De 12 mooiste stranden van Nederland

De 12 mooiste stranden van Nederland

op 9 juni 2021
3 minuten leestijd
De 12 mooiste stranden van Nederland

Wauw! Dit is dé Top 12 mooiste stranden van Nederland. Perfect voor een stranddagje of een lekkere strandvakantie in eigen land. Welk strand kies jij?

Ons kleine landje heeft maar liefst 450 kilometer kustlijn, vol met verrassend mooie stranden. Wij hebben de twaalf mooiste voor je op een rij gezet. Niet per se in volgorde van geweldigheid, want waar sommigen zweren bij de Zeeuwse stranden, zijn voor anderen de stranden van de Waddeneilanden een absoluut Walhalla.

Ben jij klaar voor een heerlijk dagje zon, zee en ruisend helmgras? Kies een van onderstaande bestemmingen, pak je strandtas, relax en geniet!

1. Strand Ameland

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

De stranden van Ameland zijn relatief rustig en een heerlijke bestemming voor een dagje uit. Zodra je op de boot stapt, begint het ultieme vakantiegevoel. Al na drie kwartier ben je op dit pittoreske eiland, waar je kunt kiezen uit verschillende stranden. Lekker zonnen, een goed boek lezen, een mooie strandwandeling maken, genieten van je spelende kinderen, paardrijden, blokarten of kitesurfen: het kan allemaal op Ameland. 

2. Strand Texel

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Van de Texeler stranden wordt iedereen blij. Het maakt eigenlijk niet uit welk strand je kiest, ze zijn allemaal even prachtig. Je kunt hier in ieder seizoen je hart ophalen, want de brede stranden lenen zich uitstekend om te zonnen, te spelen en te sporten, maar ook om te wandelen, te relaxen bij een strandtent, uit te waaien en te genieten van een lentezonnetje. En als je er toch bent: Texel heeft ook prachtige duingebieden, waar je urenlang kunt wandelen. 

3. Strand Vlieland

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Op zoek naar een rustig en schoon strand? Ga dan naar Vlieland! Neem je fiets mee op de boot en rij na aankomst zo het strand op. Vlieland heeft maar één strandpaviljoen en ook maar één dorp, dus rust en ruimte is gegarandeerd!

4. Strand Domburg

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Dit Zeeuwse strand is langgerekt en breed en de ultieme bestemming voor een dagje strand met veel afwisseling. Het strand ligt bij het gezellige dorpje Domburg, er zijn een aantal leuke strandtenten én je kunt er suppen op zee. Hier is voor iedereen genoeg te doen, dus!

5. Strand Westenschouwen

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Dit dorp ligt in het Zeeuwse Schouwen-Duiveland en is een van de mooiste stranden van Nederland. Het is rustig en schoon, mede omdat er niet zoveel strandtenten zijn. Het strand is breed en je hebt er een mooi uitzicht op de Neeltje Jans. Behoefte aan een ‘change of scenery’? Vlak achter de duinen ligt ook nog een groot bos, waar je heerlijk kunt wandelen.

6. Strand Zoutelande

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Eigenlijk is dit strand het allermooist in het voor- en najaar. In de zomer is het niet minder prachtig, maar dan is het wel een van de drukkere stranden. Leuk aan dit strand is wel dat je helemaal over het strand naar Vlissingen kunt lopen. 

7. Strand Westkapelle

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Op het strand van Westkapelle kom je helemaal tot rust. Net als de andere Zeeuwse stranden is ook dit strand ruim en breed. Waai lekker uit of wandel door de duinen: hierbij krijg je een fantastisch uitzicht over de Westerschelde en Zeeuws-Vlaanderen cadeau!

8. Strand Kijkduin

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Het strand van Schevingen is leuk, maar buurstrand Kijkduin is eigenlijk veel prettiger. Het is net wat rustiger, terwijl er toch veel gezellige strandtenten zijn, en er is zelfs een winkelcentrum op steenworp afstand van het strand. Wil je (met het hele gezin) iets leuks doen op een zonnige zondag? Ga dan ontbijten in een van de strandpaviljoens. Niets lekkerder dan je dag beginnen op het strand, met uitzicht op de Noordzee, terwijl de kinderen vrolijk in de weer zijn met emmers en schepjes. 

9. Strand Ouddorp

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Vanuit Ouddorp kun je alle kanten op. Binnen een uur zit je in het centrum van Rotterdam, maar je fietst er ook zo naar de Zeeuwse kust. Er zijn, met name in het hoogseizoen, delen die heel druk zijn, maar als je iets verder door fietst, loopt of rijdt, dan vind je ook rustigere delen.

10. Strand Noordwijk

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Dit strand raden we vooral sportievelingen aan. Hier haal jij je sportieve hart helemaal op! Leef je uit en ga paardrijden, branding-raften, kanoën of windsurfen. Moe en tevreden aan het einde van je dag? Geniet dan nog lekker na in een van de vele strandtenten.

11. Strand Sint Maartenzee

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Dit is een wat minder bekend strand en misschien juist daarom wel een aanrader. Het is er wat rustiger dan op de grote Noordzeestranden en er ligt een prachtig duingebied omheen. Ideaal om een dagje in alle rust bij te komen en te genieten van zon, zee en zand.

12. Strand Egmond aan Zee

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Hier kun je de hele dag veilig op het strand doorbrengen, want met de reddingsbrigade en de EHBO-post in de buurt, hoef jij je geen zorgen te maken. Dit strand is dus vooral favoriet bij gezinnen met kinderen. Bovendien is er genoeg parkeergelegenheid en staat het zwemwater bekend om zijn goede kwaliteit. Dus, tassen pakken en gaan!

Tip: wil je verblijven aan de kust? Bekijk hier de mooiste vakantieparken aan zee!

Top reizen naar Nederland

Reisorganisaties met reizen naar Nederland

Meer blogs over Nederland

Beoordelingen van Nederland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7.7
Cultuur
9
Stranden
n.v.t.
Steden
8
Eten & drinken
6
Activiteiten
7.3