Home
Blog
Bestemmingen
De 20 állermooiste stranden van Thailand

De 20 állermooiste stranden van Thailand

4 minuten leestijd
De 20 állermooiste stranden van Thailand

Thailand is werkelijk hét ultieme land voor wie van paradijselijke eilanden met de mooiste baaitjes en stranden houdt! Het ene strand is nog mooier dan het andere en daarom heeft Rondreis.nl dé ultieme Thailand strand gids voor je: Dit zijn de 20 mooiste Thaise stranden!

Ervaren reizigers weten: Thailand is always a good idea. Geen discussie. Hallo, heb je deze twintig stranden gezien? Voor degenen die nog twijfelen (of gewoon willen wegdromen): dit zijn de mooiste bountybeaches van Thailand.

1. Maya Beach, Koh Phi Phi

Thailand
Thailand

De naam ‘Maya Bay’ zegt je misschien niet meteen wat, maar we hebben het hier over ‘The Beach’. Precies: dat fantastische strand uit dé reisfilm met Leonardo DiCaprio! Dit bizar mooie strand vind je op Koh Phi Phi. Meer foto's en tips vind je hier. Één tip alvast: zorg dat je er vroeg bij bent, zodat je de massa's toeristen kunt ontwijken.. er zijn namelijk meer mensen die graag hun voetjes in dit zand willen leggen ;)

2. Sairee Beach, Koh Tao

Koh Tao
Koh Tao

Ook Sairee Beach klinkt – zelfs voor ervaren Thailand-reizigers – wellicht onbekend. Maar die palmboom, die ken je wel hè? Heerlijk zonsondergangetje pakken op dit strand op Koh Tao! Sowieso een heerlijk eiland hoor dat Koh Tao!

3. Ang Thong Marine National Park

Ang Thong Marine
Ang Thong Marine

Het prachtige strand uit reisfilm The Beach vind je bij het eiland Koh Phi Phi. Maar wist je dat de schrijver van het boek waarop de film gebaseerd is zich liet inspireren door een heel ander stukje Thailand? De eilanden die hij daadwerkelijk in zijn hoofd had bij The Beach, waren die van eilandengroep Ang Thong National Marine Park, vlakbij Koh Samui.

4. Similan Islands

Similan islands
Similan islands

De Similan Islands vormen een eilandengroep en liggen aan de zuidwestkust van Thailand. De elf eilanden zijn aangemerkt als nationaal park en staan naast de paradijselijke stranden bekend om de prachtige duiklocaties.

5. Surin Islands

Surin Islands
Surin Islands

Het broertje van de Similan Islands! Ook de Surin Islands vormen een eilandengroep, zijn aangemerkt als national park en liggen eveneens – vlakbij de Similan Islands – voor de zuidwestkust van Thailand. Als je dus toch in de buurt bent…

6. Freedom Beach, Phuket

Freedom beach
Freedom beach

Het (grote) eiland Phuket heeft ontelbaar veel prachtige stranden. Voor ieder wat wils dus! Niet overal zitten hordes toeristen in resorts. Neem nou Freedom Beach. Dit strand is alleen bereikbaar via een flinke jungletrekking óf met een boot.

7. Kantiang Bay, Koh Lanta

koh lanta
koh lanta

Klong Dao is het populairste strand van Koh Lanta, maar voor het allermooiste strand moet je toch echt naar Kantiang Bay. De Londense Sunday Times noemde het één van de mooiste stranden ter wereld!

8. Ao Prao, Koh Samet

koh samet
koh samet

De ideale en snelste manier om vanuit Bangkok de stad te ontvluchten, is door een tripje te maken naar Koh Samet. Op slechts 220 kilometer vanaf de Thaise hoofdstad vind je Koh Samet, met prachtige stranden als Ao Prao.

9. White Sand Beach, Koh Chang

Koh Chang
Koh Chang

De prachtige natuur van dit eiland aan de grens met Cambodja trekt elk jaar vele toeristen. Toch is het er nog steeds stiller dan andere eilanden als Phuket en Ko Samui. White Sand Beach is een van de populairste stranden van het eiland.

10. Sunset Beach, Koh Lipe

koh lipe
koh lipe

Koh Lipe is een klein pareltje wat steeds vaker bij toeristen op de radar verschijnt, maar desondanks zijn rust en charme behoudt. De mooiste sunset heb je – heel toevallig – op Sunset Beach.

11. Railay Beach, Krabi

Railay beach
Railay beach

Eén van de meest gefeotografeerde stranden van Thailand is Railay Beach. Wit zand, groenblauwe zee, bootje in het water en een rots op de achtergrond. Wat wil je nog meer? Ga naar Krabi!

12. Haad Rin Nai, Koh Phangan

Koh Phangan
Koh Phangan

Bij Koh Phangan denk je natuurlijk meteen aan de Full Moon Party, maar wist je dat het eiland tussen de feesten door best rustig (en mooi!) is? Zelfs Haad Rin Nai, het strand van de Full Moon Party, is prachtig en ideaal voor een sunset.

13. Na Dan Beach, Khanom

Khanom
Khanom

Ongerepte stranden in Thailand worden steeds zeldzamer, en ongerepte strandbestemmingen met degelijke accommodatie vind je bijna niet meer in Thailand. Toch zijn ze er nog, zoals Khanom in het zuiden van Thailand. Tip: spot roze dolfijnen bij Nang Kam Beach en verblijf op Na Dan Beach.

14. Ao Yai, Koh Phayam

Koh Phayam
Koh Phayam

Koh Phayam is een klein eilandje in de Andamanse Zee, voor de noord-westkust van Thailand, dicht bij Myanmar. In tegenstelling tot veel andere Thaise eilanden is Koh Phayam nog onontdekt. Ao Yai (Long Beach) is – relatief – populair.

15. Haad Lang Kao, Koh Libong

Koh Libong
Koh Libong

Koh Libong is het grootste eiland in de Trang provincie met een oppervlakte van ongeveer 40 vierkante kilometer. Rond het eiland leven de bedreigde zeekoeien, die je tijdens een tour kunt bezoeken. Strand-trip: Haad Lang Kao.

16. Paradise Beach, Koh Ngai

Koh Ngai
Koh Ngai

Het kleine Koh Ngai valt technisch gezien onder de naburige provincie Krabi, maar is het beste te bereiken via Trang. Koh Ngai heeft de meest ongerepte jungle, waar hagedissen, apen en vele vogelsoorten leven. Ook Koh Ngai heeft een Paradise Beach.

17. Sunset Beach, Koh Kradan

Sunset beach
Sunset beach

Koh Kradan is eveneens een Trang-eiland. Op dit eiland vind je al resorts. De zandstranden van Koh Kradan zijn super wit en de kristalheldere wateren zitten vol met vis. Een ideale snorkelplaats dus! Naast de ‘main beach’ is er ook een hidden gem: Sunset Beach!

18. Hat Khlong Chao, Koh Kut

koh kut
koh kut

De stranden op Koh Kut zijn alles behalve kut. Pardon my language, maar het is de waarheid. Hat Khlong Chao mag zich tot één van de mooiste stranden van Thailand rekenen!

19. Hat Hua Hin, Hua Hin

Hua Hin
Hua Hin

Net als Koh Samet een ideale beach break vanuit Bangkok! Hua Hin is niet het allermooiste strand van Thailand, maar het blijft een Thais strand natuurlijk ;-) Mensen kijken kun je hier als de beste. En voor het mooiste strookje strand ga je naar het zuiden van Hat Hua Hin!

20. Pattaya Beach, Pattaya

Pattaya beach
Pattaya beach

Het strand van Pattaya is eigenlijk bijzaak in deze kustplaats. Resorts, shoppen, eten, watersport en vooral uitgaan, daar draait het om bij Pattaya Beach! Neemt niet weg dat het strand ook best mooi is en vooral heel gezellig natuurlijk.

Top reizen naar Thailand

19-Daagse rondreis Noord- en Zuid-Thailand

19-Daagse rondreis Noord- en Zuid-Thailand

19 dagen
Individuele rondreis

Reisorganisaties met reizen naar Thailand

Meer blogs over Thailand

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8