Home
Blog
Bestemmingen
De 20 mooiste plekken in Nieuw-Zeeland

De 20 mooiste plekken in Nieuw-Zeeland

5 minuten leestijd
De 20 mooiste plekken in Nieuw-Zeeland

Dé ultieme bestemming voor natuur- én avontuurliefhebbers. Nieuw-Zealand has got it all! Dit zijn de 20 mooiste plekken.

Nieuw-Zeeland is wáánzinnig mooi. Dikke kans dat je als een blok valt voor dit prachtige en veelzijdige land. Nieuw-Zeeland is relatief compact (zo'n acht keer Nederland) en veelzijdig, dus in een week of drie kun je enorm veel zien. Van subtropische regenwouden, vulkanen en langgerekte stranden tot besneeuwde bergtoppen, gletsjers en groene fjorden. Dit zijn de 20 mooiste pareltjes van Nieuw-Zeeland, al kijk je waarschijnlijk de hele reis je ogen uit!

1. Auckland

auckland
auckland

Veel reizigers komen aan in Auckland op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Voordat je aan je avontuur begint, is het ontdekken van de City of Sails zeker de moeite waard. Vulkaan Mount Eden wil je gezien hebben en ben je toevallig in maart in Auckland, dan wil je het Pasifika Festival niet missen. Net buiten Auckland vind je prachtige, ruige stranden.

2. Queenstown

queenstown
queenstown

De levendigste stad van het zuidereiland is een must, zeker voor adrenalinejunkies. Queenstown is de bakermat van bungeejumpen. Het plaatsje is omringd door ruige, met sneeuw bedekte bergen en daarom een fantastische plek om te skiën of snowboarden in de winter. Verder kun je ook canyonswingen en raften en je maakt hier misschien wel de mooiste skydive van de wereld. Niet voor niets is Queenstown de Adrenaline Capital of the World!

3. Bay of Islands

bay islands
bay islands
Bay of Islands bestaat uit 144 subtropische eilandjes met ongerepte, gouden zandstranden, aquamarijn water en mooie baaien. Een heerlijke plek om te relaxen, maar je kunt ook actief bezig zijn. Zwemmen, vissen, duiken, kajakken en parasailen bijvoorbeeld. Of maak een boottocht en ga dolfijnen, zeehonden, pinguïns en walvissen spotten. Ook ontdek je hier veel over de Maori-cultuur, de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland.

4. Coromandel Peninsula

matamata
matamata

Het heuvelachtige schiereiland Coromandel Peninsula is een heerlijke plek om de drukte van Auckland even te ontvluchten. Je vindt hier prachtige natuur, mooie baaien, pittoreske historische plaatsen en waanzinnig mooie, parelwitte zandstranden. Het is een ideale plek om te zwemmen, kajakken of surfen.

5. Matamata

taupo
taupo

Wellicht wat cliché, maar als je aan Nieuw-Zeeland denkt dan denk je aan de kaskrakers Lord of the Rings en The Hobbit. Dus als je er dan toch bent, bezoek je gewoon even lekker toeristisch Hobbiton om je even in de film te wanen op de indrukwekkende set.

6. Lake Taupo

lake taupo
lake taupo

Een populaire vakantiebestemming onder Nieuw-Zeelanders ('Kiwi's) en niet zonder reden. Lake Taupo is een gigantisch groot meer - zo groot als Singapore - en ongelofelijk mooi. Op de achtergrond de drie besneeuwde vulkaantoppen van het Tongariro National Park en in de omgeving vind je schitterende rivieren en de bekende, helderblauwe Huka Falls. Ideaal voor outdoor-liefhebbers: kamperen, boottochtjes, vissen, noem maar op. Ook staat Taupo bekend als 'skydiving capital of the world'.

7. Paekakariki & Kapiti Coast

paekakariki
paekakariki

Dé reden om dit pittoreske plaatsje te bezoeken is de waanzinnig mooie, uitgestrekte kustlijn, ook wel bekend als de Golden Coast. Voor hike-fans een topbestemming. Een must is de Escarpment Track, ook wel bekend als de Stairway to Heaven. Vanaf de Paekakariki Hill Look Out heb je een waanzinnig mooi uitzicht. Deze wandeling is onderdeel van de 3.000 kilometer lange Araroa Trail.

8. Nelson

nelson
nelson

Nelson staat bekend als één van de leukste en meest bewoonbare plekjes van het Zuidereiland en heeft naast een laid-back sfeer ook lekker veel zonuren. Je vindt er veel wijnboeren dus dat betekent ongegeneerd wijntjes drinken! Nelson is eveneens dé uitvalsbasis voor een bezoek aan Abel Tasman National Park, maar ook het stadje zelf biedt genoeg vertier. Lekker eten, drinken, shoppen en voor meer actie ga je kajakken of kitesurfen in de buurt.

9. Abel Tasman National Park

abel tasman
abel tasman

Dit natuurgebied is misschien wel één van de mooiste in Nieuw-Zeeland met prachtige goudgele stranden, een azuurblauwe zee, rivieren, bossen, watervallen en grotten. De leukste manier om de omgeving van het park te verkennen is tijdens een zeekajaktocht langs prachtige baaien met kristalhelder water. Maar bovenal ga je hier natuurlijk hiken. De 51 kilometer lange Abel Tasman Coast Track is de bekendste track, maar de echte avonturier gaat voor de meer uitdagende Inland Track.

10. Wanaka

wanaka
wanaka

Ongeveer een uur rijden vanuit Queenstown vind je aan een prachtig meer te midden van indrukwekkende natuur het kleine dorpje Wanaka, middenin de ‘Southern Alps’. Een ideale bestemming voor wintersporters en in de zomer kun je er geweldig kamperen. Absolute must is het beklimmen van Mount Roy. Het is een steile klim naar Roy’s Peak, maar het uitzicht is werkelijk adembenemend mooi.

11. Milford Sound

milford sound
milford sound

Vanuit Queensland kun je een dagtrip maken naar Milford Sound. Het gebied ligt in Fiordland National Park en het is de beroemdste fjord van Nieuw-Zeeland. Wil je het prachtige fjordlandschap écht goed bekijken, dan is een cruise een aanrader.

12. Kaikoura

kaikoura
kaikoura

Dé belangrijkste reden om het aan de oostkust gelegen vissersdorpje Kaikoura te bezoeken zijn dolfijnen, walvissen en andere zeedieren, zoals bultruggen en potvissen. Tijdens een boottocht kun je deze prachtige dieren van dichtbij bekijken. In het dorp zelf hangt een heerlijk, relaxt reizigerssfeertje.

13. Wharariki Beach

wharariki
wharariki

Een prachtige omgeving met schitterende, ongerepte natuur die je het beste te voet ontdekt. Vooral de 82 kilometer lange, meerdaagse Heaphy Track - één van de Nieuw-Zeelandse ‘Great Walks’ - is een aanrader. Verbluffende vergezichten in een steeds veranderende omgeving. Dit deel van de Golden Bay is behoorlijk verlaten met ruige kustlijnen en een sterke wind, maar daarom oh-zo-bijzonder.

14. Arthur’s Pass National Park

arthur pass
arthur pass

Dit bergachtige gebied behoort tot de top vijf van grootste nationale parken van Nieuw-Zeeland. Het is gelegen in de ‘Southern Alps’ en staat bekend om zijn besneeuwde bergen, steile hellingen, wilde rivieren, watervallen en dichtbegroeide bossen en regenwoud. Het is een walhalla voor hikers.

15. Fox Glacier & Franz Josef Glacier

franz jozef glacier
franz jozef glacier

Deze twee prachtige gletsjers zijn onderdeel van het Westland National Park in het westen van het Zuidereiland. Wil je deze brokken natuurschoon van dichtbij zien, dan is een gletsjerwandeling een aanrader. Helemaal ultiem is om het gebied met een helikopter vanuit de lucht te bewonderen. Combineer het beste van twee werelden en boek een super spectaculaire heli-hike. Overigens nog de enige manier om bovenop de gletjser te komen. Naar boven hiken is niet meer toegestaan.

16. Lake Tekapo

lake tekapo
lake tekapo

Lake Tekapo is een ideale plek om even lekker tot rust te komen en te genieten van de schoonheid van Nieuw-Zeeland. Prachtige uitzichten over de turquoise wateren van het meer in een sprookjesachtige omgeving met besneeuwde bergtoppen op de achtergrond. Maar wat dit plekje zo bijzonder maakt, is dat het volgens kenners één van de beste plekken ter wereld is om sterren te kijken.

17. Tongariro National Park

tongariro
tongariro

Een must voor je Nieuw-Zeeland bucketlist is een hike door Tongariro National Park. Eén van de bekendste is de Tongariro Alpine Crossing. Een waanzinnige mooie, maar heftige hike door een bijna buitenaards maanlandschap met helderblauwe meertjes afgewisseld met dichtbegroeide bossen.

18. Punakaiki & Pancake Rocks

punakaiki
punakaiki

In de middle of nowhere aan de ruige westkust van het Zuidereiland ligt het pittoreske dorpje Punakaiki, een heerlijke plek om even uit te rusten. Ook is dit de ideale uitvalsbasis voor de nabij gelegen Pancake Rocks in Paparoa National Park. Deze prachtige rotsformaties van kalksteen hebben de zeer opmerkelijke vorm van - je raadt het al - opgestapelde pannenkoeken. Op de wandelroute er naartoe loop je door subtropische bossen met grotten, prachtige uitzichtpunten en ‘blowholes’.

19. Cape Reinga

cape reinga
cape reinga

Cape Reinga is het noordelijkste puntje van het Noordereiland. Bij de vuurtoren heb je een magisch uitzicht op het samenkomen van twee oceanen: de Grote Oceaan en de Tasmanzee. Hier rijdt je ook de bekende 90 Mile Beach en ga je lekker sandboarden van de zandduinen. Absolute aanrader is ook Doubtless Bay, een waar paradijs met parelwitte stranden, een azuurblauwe oceaan en heerlijke plekken om wild te kamperen.

20. Rotorua

rotorua
rotorua

Rotorua wordt ook wel ‘Sulphur City’ genoemd, vanwege de stinkende, zwavelgeur die er hangt. De stad is gelegen aan Lake Rotorua in een prachtige omgeving van geisers, zwavelpoelen en warmwaterbronnen. Je kunt hier wandelen, mountainbiken en raften. Maar het is ook een ideale plek om een dagje heerlijk te relaxen in één van de vele spa’s.

Top reizen naar Nieuw-Zeeland

Reisorganisaties met reizen naar Nieuw-Zeeland

Meer blogs over Nieuw-Zeeland

Beoordelingen van Nieuw-Zeeland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
7.2
Stranden
7.9
Steden
7
Eten & drinken
7.6
Activiteiten
9