Home
Blog
Bestemmingen
De 7 absolute must-sees in Marokko

De 7 absolute must-sees in Marokko

op 12 december 2016
2 minuten leestijd
De 7 absolute must-sees in Marokko

Marokko staat bol van de rijke cultuur. Dit zijn zeven plekken die je niet mag missen.

Op drie en een half uur vliegen van Amsterdam ligt het Koninkrijk Marokko. Het land grenst aan de Atlantische Oceaan, Middellandse Zee en de Straat van Gibraltar en wordt vaak in één adem genoemd met de Westelijke Sahara. Een woestijntocht mag op jouw Marokko-bucketlist daarom niet ontbreken, maar ook deze overige zes bezienswaardigheden zijn een must!

1. De Sahara

sahara
sahara

De grootste zandwoestijn van de wereld bestaat, in tegenstelling tot wat je zou verwachten, voor het grootste deel uit rotsen. De rotspartijen in combinatie met zand en glooiende heuvels zorgen voor adembenemende landschappen die je je nog lang zal herinneren. Je ontdekt De Sahara het beste per kameel, samen met bedoeïen (plaatselijke bevolking). Dit kan je op eigen houtje doen of middels een excursie. Die is plaatselijk te regelen in steden dichtbij de woestijn. Zorg voor goed bedekkende thermo kledij, want de temperatuurverschillen overdag en ’s nachts zijn groot.

2. Casablanca

casablanca
casablanca

De letterlijke vertaling 'wit huis' laat raden waar deze stad in het westen van Marokko om bekend staat: witte gebouwen. De Ville Nouvelle is één van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden. De in Spaans-Moorse en Art Déco stijl gebouwde voormalige overheidsgebouwen en moderne hotels zijn prachtig. Breng ook een bezoek aan de wat hoger gelegen Hassan II moskee die uitkijkt over de Atlantische Oceaan.

3. Fes

fes
fes

Met een doolhof van straatjes, steegjes, pleinen met daarin honderden minaretten, mozaïeken en fonteinen omringd door een stadsmuur, waan je je in Fes even terug in de Middeleeuwen. Het is de oudste koningsstad en telt ongeveer 9.400 straatjes. De stad staat bekend om zijn vakmanschap. Aan de Fes rivier vind je de meest bijzondere creaties van onder andere geiten-, schapen-, koeien- en kamelen-huiden, koper, tapijt, zilver, keramiek en leer.

4. Marrakech

marrakech
marrakech

De sprookjesachtige koningsstad Marrakech is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters. De stad kan vanwege haar smalle straten en drukke verkeer in eerste instantie chaotisch lijken. Wie echter de smalle steegjes trotseert zal op de mooiste plekken terecht komen. Tip: Bezoek zowel de ‘oude’ als ‘nieuwe’ stad in stijl met paard en wagen. Dit is eenvoudig te boeken aan het begin van het beroemde Place Jemaa El Fna, aan de kant van de grote Koutoubia moskee.

5. Meknes

meknes
meknes

Vanwege haar medina en de ruïnes van het koninklijke paleis, staat Meknes op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De stad heeft een sprookjesachtige uitstraling vanwege de diverse paleizen, spectaculaire moskeeën en imposante ingangen. De beroemde, en grootste stadspoort, Bab Mansour mag je niet missen!

6. Rabat

rabat
rabat

De aan de kust liggende hoofdstad van Marokko biedt de ideale mogelijkheid om een strandvakantie te combineren met cultuur. Maak een prachtige wandeling in de kustwijk Kasbah des Oudaias. De klinkerstraatjes leiden je langs blauwwitte huisjes met uitzicht over de Atlantische Oceaan. Breng sowieso een bezoek aan dé blikvanger van de stad: minaret Le Tour Hassan. En houd je van surfen? Ga dan naar het Oudayas strand.

7. Chefchaouen

Chefchaouen
Chefchaouen

In het Rifgebergte ligt de fotogenieke en relaxte stad Chefchaouen. De stad is vooral bekend vanwege Het Joods Blauwe Dorp waar alle tinten blauw je tegemoet komen. Daarnaast is de medina betoverend mooi. Vele steile kronkelpaadjes leiden je hier naar prachtige panorama plekken. De ontspannenheid van de stad wordt vaak gelinkt aan de wiet-productie. Chefchaouen wordt ook wel het Amsterdam van Marokko genoemd. Marihuana is één van de specialiteiten van de stad. Kijk dan ook niet raar op als een herder je drugs aanbiedt tijdens een wandeling in de bergen.

Top reizen naar Marokko

15-daagse rondreis Highlights van Marokko

15-daagse rondreis Highlights van Marokko

15 dagen
Groepsrondreis
Marokko, Rabat, Erg Chebbi, Aït Benhaddou, Ouarzazate, Tizi n'Tichka

Reisorganisaties met reizen naar Marokko

Meer blogs over Marokko

Beoordelingen van Marokko

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.6
Stranden
7.2
Steden
8.4
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8.1