Home
Blog
Bestemmingen
De 7 beste eilanden van Cambodja

De 7 beste eilanden van Cambodja

op 14 juli 2014
4 minuten leestijd
De 7 beste eilanden van Cambodja

Ze zijn nog steeds erg onderontwikkeld vergeleken met hun Thaise buren, maar de eilanden van Cambodja beginnen de aandacht te krijgen die ze verdienen. Of je nu op zoek bent naar een hele nacht feesten, of een onderwater avontuur, de eilanden van Cambodja bieden voor ieder wat wils. Hieronder zetten we de zeven beste onder elkaar.

Koh Rong

Nog niet zo lang geleden had je op Koh Rong slechts een handje vol bungalows als accommodatie. Verder bestond het eiland uit kilometers dichte jungle en prachtige witte stranden. Het is nog steeds een eiland waar je mooie trekkings kunt maken door de delen die niet door houthakkers zijn vernietigd, maar in de afgelopen jaren zijn er tientallen goedkope accommodatie gebouwd en is Koh Rong uitgegroeid tot een populaire bestemming voor backpackers.

Toch is Koh Rong nog steeds vrij onontwikkeld als je het vergelijkt met de Thaise eilanden en de lokale ondernemers doen niet moeilijk over de feesten, en brengen zelfs generatoren om de muziek tot in de vroege uurtjes gaande te houden. Als je wilt feesten is Koh Rong dus jouw eiland!

Hoe kom je er?

Er gaan high-speed veerboten vanaf Sihanoukville die er zo'n 50 minuten over doen vanaf de kust. Een retourtje kost $15.

Koh Rong Sanloem

Koh Rong Sanloem is een rustig eiland, waar tot voor kort Lazy Beach de enige optie was voor accommodatie. Recentelijk zijn er echter aan de andere kant van het eiland een tiental nieuwe plaatsen opgedoken aan Saracen Beach, een hart-vormige inham met turquoise water en prachtige stranden. Er is op het eiland verder weinig te doen, maar dat maakt het juist ideaal om te relaxen op een wit zandstrand dat je bijna helemaal voor jezelf hebt. Als je even genoeg hebt van je boek onder een palmboom, kun je gaan snorkelen of kayakken.

Hoe kom je er?

Vele van de Speed ​​Ferry Cambodja veerboten die naar Koh Rong gaan, stoppen ook op Koh Rong Sanloem, voor $20 retour.

Song Saa

Song Saa is een 27-kamers tellend resort op een prive-eiland en biedt een van Cambodja's meest exclusieve vakantie-ervaringen. Daar staat dan ook een flinke prijs tegenover: een villa kost hier $3000 per nacht. Daar zit dan wel alles bij inbegrepen, zoals de veerboot vanaf Sihanoukville, champagne bij aankomst en de gastronomische maaltijden gemaakt van lokaal geproduceerde voedingsmiddelen. Het resort helpt de lokale gemeenschap met onderwijs en afvalbeheerprogramma's en probeert het eiland in stand te houden, onder andere met een 50.000 vierkante meter zeereservaat rond de eilanden.

Koh Thmei

Koh Thmei is hét eiland voor natuurliefhebbers. Het is gelegen in het Ream Nationaal Park en is de thuisbasis van apen, civetkatten, hagedissen, meer dan 100 verschillende soorten vogels en een aantal bedreigde soorten, waaronder de vissende kat, die leeft in de buurt van beekjes en mangrovebossen.

Er is slechts één plek op het eiland waar je kunt verblijven, namelijk in het Koh Thmei Resort. De term 'resort' moet je hier losjes nemen, het is niet meer dan negen eenvoudige houten bungalows. In de buurt kun je gaan wandelen, vogels kijken, snorkelen of een twee-persoons kajak nemen de zee op. Het resort houdt ook een aantal pony's waar kinderen op kunnen rijden. Verder vind je er verlaten stranden waar je af en toe dolfijnen kunt zien zwemmen.

Hoe kom je er?

Neem een taxi naar het Koh Kchhang, het vissersdorpje dat het dichst bij het eiland ligt. Vanaf hier kun je via het Koh Thmei Resort een boot nemen voor $12.50.

Koh Ta Kiev

De afgelegen stranden van Koh Ta Kiev zijn waarschijnlijk de laatste plaats waar je een absint bar verwacht, laat staan een distilleerderij. Toch is dit de plek waar je Syn Absint vindt, een eenmanszaak die vijf soorten handgemaakte absint maakt. Als bezoeker kun je een rondleiding krijgen door de distilleerderij om te leren over het proces, en aan het einde van de tour kun je het zelf gaan proeven op de traditionele manier, met een vuurvlam, gekarameliseerde suiker en koud water.

Je kunt het eiland voor een middag bezoeken, maar de prachtige stranden verdienen het zeker om hier langer te blijven, evenals de kokosnoot bowling. Hiervoor kun je terecht in een van de boomhut bungalows van Ten103 Treehouse Bay, vlak naast de distilleerderij. Vooraf reserveren is wel slim.

Hoe kom je er?

Syn Absinthe biedt dagelijkse een boot aan naar het eiland, The Green Ferry, speciaal voor rondleidingen in het hoogseizoen. Deze boot kost $6.50 vanaf Sihanoukville.

Koh Tang

Koh Tang is dé plek om te gaan duiken in Cambodja. Het ligt op zo'n vijf uur van het vaste land en was in 1975 de plaats waar Amerikaanse troepen en die van de Rode Khmer met elkaar botsten, wat de laatste officiële slag van de Vietnam-oorlog was.

Het eiland is nu onbewoond en wordt gebruikt als buitenpost voor Cambodjaanse militairen, met als resultaat de kustwateren zeer helder zijn en een uitstekende zichtbaarheid bieden. Koh Tang en het nabij gelegen Koh Prins zijn dan ook perfecte eilanden om te gaan duiken en ongestoord te genieten van het leven in de zee.

In het gebied zijn acht populaire duiklocaties, die een overvloed van koraalriffen en onderwater wezens bieden, waaronder fantastisch gekleirde naaktslakken, pijlstaartroggen met elektrisch blauwe plekken en giftige kogelvissen.

Hoe kom je er?

Duiktrips met overnachting kunnen in Sihanoukville geboekt worden via Scuba Nation (+855 34 933 700) of The Dive Shop (+855 34 933 664).

Koh Totang

Als je even helemaal afgezonderd van de bewoonde wereld wil leven, dan moet je naar Koh Totang. Dit prachtige eiland heeft slechts een plek waar je kunt verblijven, Nomad's Land, met vijf bungalows en internet is hier niet aanwezig. Maar omdat de bungalows gebruik maken van zonne-energie, heb je hier geen lawaai van luidruchtige generatoren.

De douches maken gebruik van opgeslagen regenwater, voedsel wordt gehaald uit de tuin en er is hier niet veel meer te doen dan liggen in een hangmat en te genieten van het uitzicht.

Hoe kom je er?

Neem vanaf Phnom Penh of Sihanoukville een taxi naar Poi Yopon, een vissersdorpje op het vaste land. Vanaf hier kan Nomad's Land je ophalen met een boot.

Top reizen naar Cambodja

Reisorganisaties met reizen naar Cambodja

Meer blogs over Cambodja

Beoordelingen van Cambodja

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.7
Stranden
7.1
Steden
7.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.2