De 7 mooiste stranden van Maleisië

Maleisie ligt ten zuiden van Thailand en is een populair vakantieland. Ondanks dat strandliefhebbers vaak voor buurland Thailand kiezen, is er ook in Maleisië geen gebrek aan mooie stranden.

Ga jij binnenkort naar Maleisië en wil je ook lekker chillen op het strand of duiken in een heldere zee? Of twijfel je nog over Maleisië wel mooie stranden heeft? Na het zien van dit lijstje met de zeven mooiste stranden van Maleisië wil jij meteen je koffer pakken!

Perhentian Islands

Perhentian Islands

De Perhentian Islands bestaan uit twee hoofdeilanden: Perhentian Besar en Perhentian Kecil. De eilanden liggen in het noorden langs de oostkust van Maleisië. Het aanbod aan mooie stranden is hier enorm! En hou je van duiken of snorkelen dan zit je hier ook helemaal goed. Het kraakheldere water rondom de Perhentian Islands is namelijk een van de beste duikplekken van het land.

Tioman

tioman

Tioman ligt in het zuiden van de oostkust van Maleisië. Het is het grootste eiland in een eilandengroep van 64 eilanden in dit natuurgebied. In het midden van het eiland is het een en al jungle en langs de kust vind je mooie witte stranden en heldere zee. Klinkt als Expeditie Robinson? Dat klopt, want dat is in deze omgeving een paar keer opgenomen!

Redang

redang

Redang is ook een eiland en ligt ten zuiden van Tioman. Ook dit eiland heeft prachtige stranden maar veel stranden horen bij de resorts. Als je in zo’n resort zit heb je dus wel een privéstrand! Dit eiland is ook heel geschikt als je wilt duiken.

Langkawi

langkawi

Langkawi is een eiland aan de westkust van Maleisië dichtbij de grens met Thailand. Om het eiland heen liggen weer allemaal kleinere eilandjes die ook leuk zijn om te bezoeken. De meeste toeristen gaan naar de centraal gelegen stranden maar het mooiste strand van Langkawi is Tanjung Rhu; echt een tropisch bounty paradijs.

Pangkor

pangkor

Pangkor ligt ook aan de oostkust, ongeveer in het midden tussen Langkawi en Kuala Lumpur. De naam van dit eiland is afgeleid uit het Thais en betekent ‘Beautiful Island’. En dat is de perfecte naam voor dit eiland want aan mooie stranden geen gebrek hier. Vanaf Pangkor kun je ook makkelijk de (kleinere) omliggende eilanden bezoeken.

Cherating

cherating

Cherating is geen eiland maar een kustplaats aan de oostkust van Maleisië. Ooit was dit een rustig dorpje dat alleen door backpackers en surfers werd bezocht maar inmiddels staan er ook een aantal grotere hotels en resorts. Surfen kan hier nog steeds en lekker chillen op het mooie strand ook natuurlijk.

Lankayan

lankayan

In dit rijtje van mooiste stranden in Maleisië mag een strand op Borneo natuurlijk niet ontbreken. Een deel van Borneo hoort namelijk bij Maleisië en hier vind je o.a. Lankayan. Dit is echt een paradijselijk eiland en staat bekend als honeymoonbestemming. Het is een redelijke prijzige bestemming maar dan heb je wel echt een prachtig eiland met supermooie stranden en je kan er ook nog mooi duiken.

Relevante reisorganisaties

Djoser
Met oog voor de Wereld
ANWB
Op reis met de ANWB!
Local Hero Travel
Regel je reis met een lokale reisexpert
333travel
Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Shoestring
Hoe ver kun je gaan?