Home
Blog
Bestemmingen
De 7 mooiste stranden van Portugal

De 7 mooiste stranden van Portugal

2 minuten leestijd
De 7 mooiste stranden van Portugal

Portugal is prachtig. Op deze zeven plekken wil je gegarandeerd met je eigen blote voeten door het zand lopen!

Het warme Zuid-Europese land dat geroemd wordt om zijn Middeleeuwse kastelen, betoverende steden, overweldigende natuur en heerlijke wijnen heeft ook prachtige stranden. De Algarve is alom bekend, maar echt niet de énige betoverende plek. Deze zeven kuststroken zullen sowieso een plekje in je hart veroveren.

1. Camilo Beach

camilo beach
camilo beach

Ten noorden van het uitkijkpunt Ponta da Piedade vormt Camilo Beach een kleine maar groteske parel in het zuiden van Portugal. Klein qua oppervlak, grotesk door de verbazingwekkende grotten, baaien en torens van gekleurd zandsteen. Een lust voor het oog. Gaaf ook om hier te kajakken!

2. Zambujeira do Mar

zambujeira
zambujeira

Houd je van ruige stranden met ruwe rotsen op de achtergrond? Dan is ook Zambujeira do Mar een aanrader. In het groene Parque Natural do Sudoeste Alentejano hangt een heerlijke laidback sfeer. Op het droge maak je vette klifwandelingen en is het culinair genieten in de pittoreske restaurants. Surfdudes zitten hier ook gebakken voor reuring op en in het water.

3. Vila Praia da Ancora

vila praia
vila praia

Tussen Viana do Castelo en de Spaanse grens vind je de meest uitgestrekte stranden van het land. Strijk neer op het parelwitte zand nabij het vissersdorp Vila Praia da Ancora, zwem baantjes in de zee of ga in de weer met je surfboard op Costa Verde’s trots. Paradijsje hoor!

4. Praia de Rocha

praia de rocha
praia de rocha

Op slechts een uur rijden vanaf Faro is het ultiem genieten op Praia de Rocha. Niet alleen eet je hier de lekkerste vers gevangen vis. Het goudgele strand in combinatie met de okerkleurige kliffen en het zestiende eeuwse Fortaleza da Santa Catarina zorgen voor een sprookjesachtige setting. Zoek je een originele plek voor een geslaagde date-night? Dan heb je deze hier gevonden!

5. Praia do Meco

praia portugal
praia portugal

Midden in het natuurpark Serra da Arrabida ligt de ongerepte kustlijn van Praia do Meco. Het is één van de bekendste naturistenstranden van Portugal. Er zijn ook genoeg plekken waar je chillt met een zwemoutfit. Houd je camera gereed om de zonsondergang op de gevoelige plaat vast te leggen en drink een biertje in dé hotspot Bar do Peixe. Proost!

6. Praia da Amoreira

praia da amoreira
praia da amoreira

Eén van de best bewaarde geheimen van de Algarve is Praia da Amoreira. Je geniet hier ongestoord van het natuurschoon. Dobber tussen de rotsen in de kalme, warme zee en maak heerlijke wandelingen door de wilde duinen. Ga hier niet heen als je op zoek bent naar hippe strandtenten, wel als je in een wifi-loze zone even helemaal tot jezelf wilt komen.

7. Tavira

tavira
tavira

In het zuiden van de Algarve zijn ook de stranden van Tavira beauty’s! Op de grens met het Spaanse Andalusië komt je een zilte serene sfeer tegemoet. De nog zichtbare Moorse en Romeinse invloeden maken deze plek nog charismatischer. Het autovrije Ilha da Taveira is het hoogtepunt van pure pracht in deze regio.

Top reizen naar Portugal

Reisorganisaties met reizen naar Portugal

Meer blogs over Portugal

Beoordelingen van Portugal

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
7.8
Stranden
7.4
Steden
8
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8