Home
Blog
Bestemmingen
De 8 mooiste eilanden van de Filipijnen

De 8 mooiste eilanden van de Filipijnen

3 minuten leestijd
De 8 mooiste eilanden van de Filipijnen

De Filipijnen staat garant voor paradijselijke mooie bounty-stranden. Met meer dan 7.000 eilanden is er altijd wel eentje waar jij op slag verliefd op wordt. Na de Filipijnen? Nooit meer naar huis!

De Filipijnen is een archipel van 7.107 grote en kleine eilanden in de Stille Oceaan waarvan er slechts zo’n duizend worden bewoond. Je vindt hier een aantal van ’s werelds mooiste eilanden met picture perfect bounty-stranden. Verder is het één van de beste bestemmingen voor snorkel- en duikliefhebbers met indrukwekkende koraalriffen en een bonte verzameling tropische vissen. We noemen acht plaatjes van eilanden (maar er zijn er zó veel meer).

1. Palawan

palawan
palawan

Uit al die duizenden, prachtige eilanden is het moeilijk kiezen, maar als je vraagt om een écht pareltje dan wordt Palawan wel erg vaak genoemd. Het is één van de grootste eilanden van de Filipijnen met tropische jungles, vulkanen, prachtige baaien, verlaten lagunes en schitterende koraalriffen. De acht kilometer lange, ondergrondse rivier bij het dorpje Sabang is benoemd tot wereldwonder en een bezoek meer dan waard. Maar absolute highlight is de Bacuit Archipel bij El Nido. Kraakheldere, turquoise wateren, hagelwitte stranden en dramatische rotsformaties die boven het water uittorenen.

2. Cebu

cebu
cebu

Eén van de populairste eilanden van de Filipijnen, vooral vanwege haar ligging erg druk bezocht. Cebu ligt middenin de Filipijnen en wordt als hub gebruikt om naar andere plekken te reizen. Maar ook het eiland zelf is een bezoek waard. Uiteraard, zoals je van de Filipijnen gewend bent, paradijselijke stranden met prachtige duiklocaties. Daarnaast heeft Cebu City, de oudste stad van de Filipijnen, een gezellig oud centrum waar je heerlijk doorheen kan struinen en in het park van fort San Pedro kun je picknicken.

3. Coron

coron
coron

Toegegeven, Palawan is prachtig. Maar ben je op zoek naar net zo’n paradijselijk eiland, maar dan een stuk minder druk dan is Coron een aanrader. Een onherbergzaam eiland met indrukwekkende kalkstenen rotsen, begroeid met bossen. Ook zijn er zeven meren op het eiland, waarvan zeker het Kayanganmeer een bezoek waard is. Hou je van duiken, dan kun je hier uitstekend wrakduiken naar schepen uit de Tweede Wereldoorlog.

4. Bohol

bohol
bohol

Bohol is een héérlijk eiland en één van de groenste van de Filipijnen. Naast prachtige, parelwitte stranden is hét hoogtepunt van Bohol de Chocolate Hills. Dit is een uitgestrekte, groene vlakte met meer dan 1.000 kegelvormige heuvels. Zeker ook even de grappige Tarsiers of spookdiertjes, de kleinste primaten ter wereld, gaan bekijken. Alona Beach op het aangrenzende eiland Panglao is ook de moeite waard. Voor een nóg paradijselijkere ervaring maak je een trip naar de Virgin Islands. Wow, nooit mee naar huis!

5. Siquijor

siquijor
siquijor

En net als je denkt dat het paradijs niet nog mooier kan worden, kom je aan op Siquijor. Bam! Paradise 2.0. Het is één van de kleinste eilandjes van de Filipijnen, sereen en stunning. De parelwitte stranden van San Juan Beach, Minalulan Beach, Kagusuan Beach en het haast verlaten Solangon Beach zijn dé eye-catchers van dit eiland. De één nog mooier dan de ander. Siquijor staat verder bekend om haar mystieke krachten en vele sjamanen en healers. Om te snorkelen met zeeschildpadden maak je een dagtrip naar Apo Island.

6. Siargao

siargao
siargao

Ook weer zo’n pareltje, helemaal in het oosten van de Filipijnen. Een klein, nog relatief onontdekt paradijs dat bekend staat als het surfmekka van de Filipijnen. Je vindt hier het hele jaar door fantastische golven en de beste surfspot is Cloud 9. Ook als je niet van surfen houdt - of het gewoon (nog) niet kunt - is er genoeg te doen. Bezoek de groene lagoons en de bekende Rock Pools, ga lekker relaxen op het strand en nip aan je verse kokosnoot. Vanuit Siargao kun je ook gaan eilandhoppen naar nabijgelegen eilandjes als Naked Island (jaja), Daco Island en Guyam Island die zo uit een vakantiegids zijn weggeslopen.

7. Malapascua

malapascua
malapascua

De belangrijkste reden om dit eiland te bezoeken - naast dat het óók een klein stukje hemel op aarde is - is de onderwaterwereld. Malapascua is een duikbestemming van wereldklasse en vooral populair om de voshaaien met hun enorm lange staartvin. Er zijn verschillende duikscholen op Malapascua die het mogelijk maken om oog in oog te komen staan met deze indrukwekkende haaien. Van hieruit kun je ook een uitje maken naar het paradijselijke Kalanggaman.

8. Boracay

Borocay
Borocay

Voor veel reizigers is Boracay waarschijnlijk té toeristisch, maar toch noemen we dit eiland vanwege haar belachelijk witte, kilometerslange stranden met superfijn, zijdezacht poederzand, kristalheldere, turquoise wateren en prachtige zonsondergangen. Boracay’s White Beach is in 2013 verkozen tot mooiste strand ter wereld.

Meer blogs over Filipijnen

Beoordelingen van Filipijnen

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.6
Cultuur
6.7
Stranden
n.v.t.
Steden
6
Eten & drinken
6.3
Activiteiten
7.1