De Li Rivier in China

13 augustus 2015

Het is een van de meest beroemde en schilderachtige gebieden van China en werd door National Geograpic genoemd als een van 's werelds top 10 water wonderen: De Li Rivier in China.

De Li Rivier in China

CNN benoemde de rivier zelfs als een van de "15 beste rivieren in de wereld voor reizigers".

De Li Rivier ontspringt in de Mao'er berg in Xing'an, ten noordoosten van Guilin, en kronkelt ongeveer 437 kilometer naar het zuidoosten door Guilin, Yangshuo, Pingle, Zhaoping en komt uiteindelijk samen met de Xi rivier bij Wulin. Het beschikt over het grootste en mooiste natuurgebied van China en trekt jaarlijks duizenden reizigers.

De 83 kilometer lange waterweg van Guilin naar Yangshuo is als een meesterwerk. Het landschap is hier versierd met glooiende heuvels, steile kliffen, fantastische grotten, relaxte boten en is bekleed met bamboe. Prachtige karst pieken verrassen je hier bij iedere bocht van deze heldere rivier onder een blauwe hemel. Waterbuffels patrouilleren hier door de velden, boeren oogsten er rijstvelden en schoolkinderen en vissers drijven er op bamboe vlotten. Met zijn adembenemende landschap en de levensstijl die ver verwijderd is van de grote steden, is deze rivier een niet-te-missen plek tijdens je rondreis door China.