De magie van de Golden Gate Bridge in San Francisco

Het is misschien wel de bekendste brug van de wereld. Menig reiziger droomt ervan om er ooit eens overheen te fietsen. Daarom een ode aan de Golden Gate Bridge in San Francisco in twaalf foto’s.

De magie van de Golden Gate Bridge in San Francisco

In één van de leukste steden van de Verenigde Staten (en misschien wel ter wereld) staat één van de bekendste (en misschien wel mooiste) bruggen ter wereld. Ja, we hebben het over de Golden Gate Bridge in San Francisco. Het oranjerode icoon is bijna twee kilometer lang en waarschijnlijk de meest gefotografeerde brug die je je maar kunt voorstellen. Dus hoe kunnen we de magie van de Golden Gate dan beter overbrengen dan met deze prachtige foto’s?

Functie

Je zou bijna vergeten dat de Golden Gate ook nog echt een functie heeft, namelijk het verbinden van het centrum van San Francisco met het noordelijke Marin County. Rijd naar de overkant per auto of per fiets: vanaf beide rijrichtingen heb je een prachtig uitzicht op de baai van San Francisco en de stad. Voor de Golden Gate werd gebouwd, was de enige manier om van de stad naar Marin County te komen de veerboot te pakken.

Golden Gate

Golden Gate

Golden Gate night

Golden Gate

Golden Gate

Golden Gate

Golden Gate

Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge

Modern wereldwonder

Leuk weetje: de American Society of Civil Engineers verklaarde de brug tot één van de zeven moderne wereldwonderen. Het was namelijk een hele uitdaging om deze brug te bouwen. De Golden Gate is ontworpen door de Amerikaanse ingenieur Joseph Strauss en werd in vier jaar gebouwd. De totale kosten? Zo’n 35 miljoen dollar. De Golden Gate werd op 27 mei 1937 geopend. Er werd gekozen voor de oranjerode kleur, omdat dit goed te zien is in de mist, die vaak om de brug heen hangt.