Home
Blog
Bestemmingen
De mooiste plekken van Panama: Top 15 bezienswaardigheden

De mooiste plekken van Panama: Top 15 bezienswaardigheden

4 minuten leestijd
De mooiste plekken van Panama: Top 15 bezienswaardigheden

Panama is als vakantieland wellicht niet zo bekend als buurlanden Costa Rica en Colombia, maar oh-oh-oh wat is dit land ongelofelijk verrassend. Hoogste tijd om toch eens naar Panama af te reizen.

Panama kent een roerige historie, een mix van verschillende culturen en unieke bezienswaardigheden. Van groene hooglanden tot tropische jungles en paradijselijke eilanden. Omgeven door de Caribische zee aan de ene kant en de Pacifische oceaan aan de andere, heeft Panama volop stranden. Van partybeaches tot verlaten pareltjes. Panama’s got it all! De top 15 mooiste bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen.

1. San Blas Archipel

san blas
san blas

Met stip op één staat de San Blas Archipel, een verzameling van meer dan 350 eilanden voor de Caribische kust. Dit is het natuurlijke habitat van de Guna (Kuna) indianen uit de diepe jungles van Darien Gap. De beste manier om deze onwaarschijnlijke mooie, paradijselijke eilanden te verkennen is per boot. Overnachten doe je in gezellige lodges en bungalows op het water. Parelwitte stranden, wuivende palmbomen en de hele dag ultiem genieten van het niets doen. Wat wil je nog meer?

2. Nationaal Park Coiba

coiba
coiba

Galapagos, eat your heart out. Panama heeft Nationaal Park Coiba. Het park aan de zuidkust van Veraguas is een beschermd natuurgebied en bestaat uit 38 eilanden. Coiba is alleen per boot te bereiken en daarom kun je er ook weinig toeristen tegen. Je vindt hier ongerepte natuur met unieke dieren, zoals bultruggen, orka’s en de geelvleugelara. Voor duikers is dit een waar paradijs!

3. Boquete

boquete
boquete

In de groene hooglanden van Panama ligt het plaatsje Boquete. Het is één van de mooiste delen van Panama en door haar ligging geniet je hier het hele jaar door van heerlijk lenteweer. Het dorp wordt omringd door prachtige jungles, vulkanen en bergen. Een heerlijke plek voor outdoorliefhebbers, want je kunt hier prima wandelen, raften en bergbeklimmen. Ook vind je hier een zogenaamd cloud forest, een jungle die zich bijna altijd in de wolken bevindt.

4. Santa Catalina

santa catalina
santa catalina

Het charmante dorpje Santa Catalina is een walhalla voor surfers met het hele jaar door fantastische golven. Dit is ook dé plek om surflessen te nemen. Verder kun je hier chillen op het strand of je maakt een duiktrip naar het prachtige Isla de Coiba, waar je zomaar oog in oog kan komen te staan met walvishaaien en manta rays.

5. Quetzal Trail

quetzal trail
quetzal trail

Dit is de meest populaire wandeltocht van Panama en misschien zelfs wel een van de mooiste van Midden-Amerika. De trekking loopt van Cerro Punta tot Boquete en is ongeveer acht kilometer lang. Het is een waanzinnig gave hike met touwbruggen over ravijnen en prachtige uitzichtpunten. Met een beetje geluk kom je de Quetzal tegen, een prachtig bontgekleurd vogeltje.

6. Bocas del Toro

bocas del toro
bocas del toro

Wie op zoek is naar het paradijs, komt niets te kort in Panama. Bocas del Toro is een populaire bestemming en bestaat uit verschillende eilanden met prachtige natuur. Kristalhelder water, kleurrijke koraalriffen en tropische regenwouden. Je kunt hier prima feesten, maar ook uitrusten op een van de prachtige stranden óf meer avontuurlijk gaan survivallen.

7. Pareleilanden

pearl islands
pearl islands

Vlakbij Panama City ligt de Pearl Island Archipel, een populaire weekend-getaway voor stadsmensen. Het is een prachtige plek om te zwemmen, snorkelen en duiken. Dit is namelijk dé plek in Panama waar je walvissen, dolfijnen en gigantische scholen tropische vissen kunt spotten. Ook vind je hier wat luxere resorts en hotels.

8. Panama City

panama
panama

De hoofdstad van Panama is een moderne stad met een indrukwekkende skyline en kent sterke contrasten. Zo vind je er wolkenkrabbers en hippe winkels, maar ook een sfeervol oud centrum (zie nr. 14) met een heerlijke mix van het authentieke Panama en trendy barretjes en cafés. Panama City heeft een grote expat-community die gestaag groeit. Op de bekende causeway geniet je onder het genot van een drankje van de prachtige zonsondergang. Ook vind je in Parque Natural Metropolitano een jungle middenin de stad.

9. Isla Boca Brava

isla boca brava
isla boca brava

Isla Boca Brava is een klein eiland in de golf van Chiriqui. Je kunt er heerlijk tot rust komen en gaat er echt terug in de tijd. Het eiland kent geen wegen, alleen kleine smalle paadjes die uitkomen op de prachtigste baaitjes. Op het strand kom je eigenlijk alleen brulapen tegen en met een beetje geluk spot je er ook bultruggen. De hele dag ontspannen, snorkelen en genieten!

10. Isla Bastimentos National Park

isla bastimentos
isla bastimentos

Isla Bastimentos is een gemoedelijk eiland met een heerlijk laid back sfeertje. Populaire stranden zijn Wizard Beach, Playa Larga en Red Frog Beach, vernoemd naar de kleine rode gifkikkers die je er aantreft. Wat je hier zeker moet doen? Tijdens een snorkeltrip de prachtige koraalriffen en grote scholen gekleurde tropische vissen ontdekken. Ook kun je hier een jungletrekking maken.

11. Darien Nationaal Park

panama darien
panama darien

Dit is misschien wel één van de meest onherbergzame gebieden ter wereld; een oerwoud op de grens tussen Panama en Colombia. Een onaangetast stuk natuur, van een onwaarschijnlijk mooie schoonheid. Voor een ultieme jungletrekking ben je hier absoluut op de juiste plek.

12. Panama-kanaal

panama kanaal
panama kanaal

Als je dan toch in Panama bent, bezoek je natuurlijk ook het wereldberoemde Panama-kanaal. Het is een spectaculaire plek tussen de Pacifische Oceaan en de Caribische Zee (en de grens tussen Noord- en Zuid-Amerika). Meer informatie over de aanleg van het kanaal vind je in het Miraflores museum. Bij de Miraflores-sluizen kun je getuige zijn van het het schouwspel van gigantisch grote cruise- en vrachtschepen die door het kanaal en de sluizen varen.

13. Santa Fe

santa fe panama
santa fe panama

Ten noorden van Santiago ligt misschien wel één van de mooiste natuurbestemmingen van Panama. Santa Fe is een typisch en authentiek Panamees dorpje, waar je heerlijk kunt paardrijden, hiken door de jungle en zwemmen bij een van de vele watervallen. Ook spot je hier papegaaien en toekans.

14. Casco Viejo (Old Town Panama City)

casco viejo
casco viejo

Casco Viejo is de historische wijk in het centrum van Panama en de meest trendy plek van de stad. Je vindt hier gezellige smalle straatjes en pittoreske pleinen. Bij een van de vele trendy cafés en gezellige barretjes kun je ’s avonds gezellig een terrasje pikken.

15. Portobello

portobello
portobello

Portobello is een typisch Caribisch vissersdorpje. Het plaatsje is ontdekt door Columbus die de haven Puerto Belle (mooie haven) noemde. Het was de afgelopen eeuwen de belangrijkste haven in Midden-Amerika, maar tegenwoordig is het een heerlijk relaxt stadje met mooie bezienswaardigheden.

Top reizen naar Panama

Reisorganisaties met reizen naar Panama

Meer blogs over Panama

Beoordelingen van Panama

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.2
Cultuur
7.3
Stranden
9
Steden
7.3
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8.2