Home
Blog
Bestemmingen
De mooiste steden van Marokko

De mooiste steden van Marokko

op 25 februari 2020
2 minuten leestijd
De mooiste steden van Marokko

Deze steden in Marokko zijn zeker een bezoekje waard! Tijdens een rondreis of als citytrip.

Van de vier koningssteden van Marokko heb je vast wel eens gehoord. Fez, Meknes, Marrakesh en Rabat zijn alle vier de hoofdstad van het koninkrijk geweest. Rabat is op dit moment de hoofdstad van Marokko. Andere mooie Marokkaanse steden zijn Casablanca, de grootste stad van het land, en Chefchaouen, een klein stadje dat bekend staat om de blauwe gebouwen.

Fez 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

In Fez (of Fes) waan je je even terug in de Middeleeuwen. Het is hier een doolhof van straatjes, steegjes en pleinen, omringd door een prachtige oude stadsmuur. Fez is de oudste koningsstad van Marokko en telt ongeveer 9.400 straatjes. De stad staat bekend om zijn vakmanschap, dat je aan de rivier het beste kunt bewonderen. Je vindt hier de meest bijzondere creaties zoals lederwaren, koper, tapijt, zilver en keramiek.

Meknès

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Vanwege de indrukwekkende medina en de ruïnes van het koninklijke paleis, staat Meknes pront op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De stad heeft een sprookjesachtige ‘duizend-en-een-nacht-uitstraling’ vanwege de prachtige paleizen, spectaculaire moskeeën en imposante ingangen. De beroemde en grootste stadspoort Bab Mansour mag je ook zeker niet missen!

Marrakesh

Jamaa el Fna plein in Marrakesh
Jamaa el Fna plein in Marrakesh

Romantisch Marrakesh is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Marokko. Wij snappen waarom! Wie de smalle steegjes van het oude deel van Marrakesh trotseert komt op de mooiste plekken terecht. Tip: Bezoek ook de ‘nieuwe’ stad, een mooi contrast met de medina. Van modern museum tot hip restaurant: Marrakesh is van alle markten thuis.  Neem eveneens een kijkje op het beroemde Place Jemaa El Fna, een must-visit in deze koningsstad. 

Rabat

De oude stadsmuren van Rabat
De oude stadsmuren van Rabat

Rabat is de hoofdstad van Marokko en legt aan de kust. Een bezoek aan Rabat is dus een combinatie van strand en cultuur. Wandel door de wijk Kasbah des Oudaias, de klinkerstraatjes leiden je langs blauwwitte huisjes met uitzicht over de Atlantische Oceaan. Breng ook sowieso een bezoek aan dé blikvanger van de stad: minaret Le Tour Hassan. En houd je van surfen? Ga dan naar het Oudayas strand.

Casablanca

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

De letterlijke vertaling 'wit huis' laat raden waar deze stad in het westen van Marokko om bekend staat: witte gebouwen. De Ville Nouvelle is één van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden. De in Spaans-Moorse en Art Déco-stijl gebouwde (voormalige) overheidsgebouwen en moderne hotels zijn prachtig. Breng ook een bezoek aan de wat hoger gelegen Hassan II moskee, die uitkijkt over de Atlantische Oceaan. Het drukke Casablanca heeft een rauw sfeertje, maar dat maakt deze stad misschien wel zo bijzonder. 

Chefchaouen

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

In het Rifgebergte ligt de fotogenieke en relaxte stad Chefchaouen. De stad is vooral bekend vanwege Het Joods Blauwe Dorp waar je alle tinten blauw tegenkomt. Verder is de medina betoverend mooi. Omdat Chefchaouen op een heuvel ligt, heb je hier veel panoramische uitzichtspunten. Chefchaouen wordt ook wel het Amsterdam van Marokko genoemd. Marihuana is één van de specialiteiten van de stad. Kijk dan ook niet raar op als een herder je drugs aanbiedt tijdens een wandeling in de bergen. Weigeren kan verstandig zijn, aangezien drugs in Marokko officieel verboden zijn.

Top reizen naar Marokko

15-daagse rondreis Highlights van Marokko

15-daagse rondreis Highlights van Marokko

15 dagen
Groepsrondreis
Marokko, Rabat, Erg Chebbi, Aït Benhaddou, Ouarzazate, Tizi n'Tichka

Reisorganisaties met reizen naar Marokko

Meer blogs over Marokko

Beoordelingen van Marokko

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.6
Stranden
7.2
Steden
8.4
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8.1