Home
Blog
Bestemmingen
De must-sees van Salt Lake City

De must-sees van Salt Lake City

De must-sees van Salt Lake City

Voor sommigen staat Salt Lake City bekend als het nieuwe Silicon Valley. Wij weten wel beter. De stad heeft namelijk zo veel meer te bieden dan dat. Wij noemen de fijnste must-sees.

Utah is een waanzinnige plek voor een roadtrip, vanwege de vele verbluffende landschappen en de Mighty Five nationale parken Bryce Canyon, Arches, Zion, Canyonlands en Capital Reef. Een echte outdoor-bestemming met volop mogelijkheden voor een actieve vakantie: hiken, fietsen, wildkamperen én wintersport. Wil je weer even de bewoonde wereld in, dan is hoofdstad Salt Lake City een bezoek meer dan waard.

Toeristisch centrum in schilderachtige omgeving

De stad is niet bijzonder groot, maar wel bijzonder gelegen in een omgeving van spectaculaire contrasten van woestijnvlaktes, rotsachtige kliffen en de besneeuwde bergtoppen van de Wasatch Moutains. In 2002 vonden in Salt Lake City de Olympische Spelen plaats waardoor de stad inmiddels is uitgegroeid tot een toeristisch centrum.

salt lake city utah
salt lake city utah
 

Temple Square

Salt Lake City is het epicentrum van de mormoonse kerk en daar is Temple Square het bewijs van. In een gebied van 40.000 vierkante meter vind je verschillende mormoonse gebouwen, zoals de Salt Lake Temple en het Tabernacle. Verder kun je meer over de geschiedenis van de mormoonse kerk te weten komen in het Church History Museum, de Beehive House en Joseph Smith Building.

Family History Library en State Capitol

Altijd al willen weten wie je voorouders zijn, wip dan zeker even binnen bij de Familiy History Library. Het is de grootste genealogische bibliotheek ter wereld, met miljoenen naslagwerken en documenten. Het regeringsgebouw - de Utah State Capitoil - van Utah State lijkt erg veel op haar grote zus in Washington D.C. en is vanuit Temple Square prima te voet te bezoeken.

state capitol
state capitol
 

Musea & uitgaan

In Salt Lake City vind je ook een aantal prachtige musea, zoals het Pioneer Memorial Museum, het Museum of Natural History en het Fort Douglas Military Museums. Naast veel culturele hoogstandjes, heeft Salt Lake City ook een groot aanbod van uitgaansgelegenheden en entertainment centra, kun je er prima shoppen en vind je er heerlijke restaurantjes. Hou je van theater, dan haal je je hart op in het Hale Opera Theater en de Broadway Concert Hall.

Actief op wintersport

Ook liefhebbers van wintersport zijn hier op de goede plek. Net buiten de stad vind je Park City, met drie prachtige skigebieden: Canyons Resort, Deer Valley en Park City Resort. Ook wordt hier elk jaar in januari het Sundance Film Festival georganiseerd.

salt lake city
salt lake city
 

Hoogtepunten in de omgeving

Bolivia eat your heart out. In Utah vind je de Bonneville Salt Flats in de Great Salt Lake Desert, de grootste zoutvlakten van het noordelijk halfrond. Al doet de naam anders vermoeden, het is hier geen zand maar zout wat de klok slaat. Meer dan honderd vierkante meter maar liefst. Een must natuurlijk om hier een paar grappige kiekjes te schieten. In het oosten van Salt Lake City vind je twee spectaculaire canyons, de Big en de Little Cottonwood Canyon. Volop mogelijkheden voor hiken, fietsen en een populaire plek voor bergbeklimmers.

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8