De Skellig-eilanden in Ierland

3 september 2015

De Skellig-eilanden vormen een afgelegen groep rotsachtige eilanden uit de zuidwestkust van Ierland die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan.

De Skellig-eilanden zijn een onderdeel van County Kerry en de naam komt uit het Iers en betekent letterlijk rotsachtige eilanden. De eilanden staan bekend voor de grote populatie Jan-van-genten en Papegaaiduikers, maar zullen vanaf december dit jaar wereldwijde bekendheid krijgen, wanneer het gebied te zien zal zijn in de nieuwe Star Wars film "Episode VII - The Force Awakens".

De steile en duizelingwekkende pieken van Great Skellig zijn onbewoond, maar was ooit de plaats van een zesde-eeuws klooster boven op de 230 meter hoge top. Online gaan er nu geruchten dat dit de plek is die in de Star Wars film gebruikt zal worden als Luke Skywalker's Jedi Academy.

Little Skellig is een kleiner eiland dat 1,5 kilometer ten oosten van Great Skellig ligt.

September is de perfecte tijd om de grote massa bezoekers te vermijden - de zomerdrukte is dan verdwenen, maar de wilde Ierse winter is dan nog niet begonnen.

De Skellig-eilanden - Hoe kom je er?

Je kunt de Skellig-eilanden dagelijks bezoeken per boot vanuit Portmagee, County Kerry, en het is aan te raden om dit van te voren te boeken.