Home
Blog
Bestemmingen
De tien mooiste stranden van Turkije

De tien mooiste stranden van Turkije

3 minuten leestijd
De tien mooiste stranden van Turkije

Turkije is een van de populairste bestemmingen voor een zonvakantie voor Nederlanders. Niet zo gek, want het is er warm en zonnig en je vindt er vele mooie stranden.

Met zoveel mooie stranden kan het lastig kiezen zijn. Veel Nederlanders vliegen naar Antalya en blijven daar hangen op de drukke stranden, maar er is meer! Dit zijn de tien mooiste stranden van Turkije op een rijtje. 

1. Kabak baai, Oludeniz

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Ben je op zoek naar een strand waar je niet struikelt over de toeristen? Ga dan naar de baai van Kabak. Op dit iets wat afgelegen strand kom je vooral locals tegen. Wilde watersporten en luidruchtige boten hebben ze hier niet, maar wel een relax en mooi strand. Je moet wel een stukje lopen maar daarna kun je heerlijk liggen en niks doen. 

2. Kaputas strand, Kas

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Kaputas is een mooi strand waar het over het algemeen ook lekker rustig is. Hier hoef je dus niet te vechten voor een plekje. Om hier te komen moet je langs een steile trap tussen de rotsen naar beneden lopen. Een reden voor veel toeristen om hier niet heen te gaan dus vandaar dat het ook wat rustiger is. Zorg wel dat je genoeg snacks en drinken mee hebt om de dag door te komen want anders moet je weer naar boven klauteren. 

3. Patara strand, Kas

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

En als je toch in Kas bent, bezoek dan ook meteen Patara. Het strand van Patara is namelijk het langste strand van Turkije en alleen dat is al een reden om dit strand te bezoeken. Maar behalve lang, is het ook een mooi strand. Een plekje vinden om je handdoek neer te leggen zal niet moeilijk zijn om dit zeventien kilometer lange strand. 

4. Iztuzu strand, Dalyan

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Dalyan is niet zo’n hele bekende badplaats maar toch bevindt zich hier een strand dat volgens velen het mooiste strand van Turkije is: Iztuzu. Het strand is omgeven door groene natuur en is onderdeel van een natuurpark. Hier dus geen brede boulevard met lelijke gebouwen, maar alleen natuurschoon. Als je hier in het juiste seizoen bent, kun je hier zelfs schildpadden tegenkomen! 

5. Cirali strand, Cirali

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Cirali ligt aan de de Mediterraanse kust en dus in een bruisend en druk gedeelte van Turkije. Maar toch is Cirali strand is verborgen rustig plekje. De zee is hier super blauw en de sfeer is rustig en relax. Ook op dit strand komen de schildpadden aan land om eieren te leggen. Het strand is vanwege z’n rust dus zowel populair bij mens als dier. 

6. Mermerli strand, Antalya

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Antalya is een populaire strandplaats in Turkije waar altijd wat te beleven is. De stranden zijn gezellig maar ook vaak druk. Mermerli strand ligt een stukje verderop en op dit kleine strandje is het een stuk rustiger. Voor een paar euro krijg je een ligbedje en een parasol en kun je eten en drinken bestellen van het restaurant boven op aan de trap. 

7. Ölüdeniz

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Ölüdeniz is een van de mooiste plekken van Turkije. Je vindt hier een wit strand, blauwe en turquoise zee en groene bergen op de achtergrond. Het westelijke deel van het strand is een nationaal park met daar ook de lagune die door velen de ‘Blue Lagoon’ wordt genoemd. En andere kant van het strand heet Belcekiz. Hier vindt je vele restaurantjes en accommodatie. 

Breng tijdens je verblijf in Ölüdeniz ook zeker een bezoek aan de Vlinderkloof. Op dat kleine strandje tussen de bergen kun je heerlijk relaxen of wandelen naar de waterval. 

8. Bitez strand, Bodrum

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Bodrum is populaire badplaats met vele grote hotels en resorts. Ga je hier op vakantie met kinderen, bezoek dan het strand van Bitez. Alle faciliteiten zijn hier aanwezig, van toiletten tot ligbedjes en eten. En voor de kinderen is het ideaal dat de zee langzaam dieper wordt en het dus veilig is om in te spelen. 

9. Kleopatra strand, Alanya

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Hou je van een druk en gezellig strand? Dan is het Kleopatra strand in Alanya wat voor jou. Het strand is schoon en van alle gemakken voorzien. Je kan hier goed zwemmen maar het is ook de perfecte plek om lekker mensen te kijken. Er zijn genoeg restaurants om even te zitten maar als je meer actie wil kun je ook een wandeling maken naar het Kasteel van Alanya. 

10. Altinkum strand, Didim

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Didim is een klein plaatsje aan de kust, waar je het populair Altinkum strand vindt. Altinkum betekent ‘Gouden Zand’ dus je zal begrijpen dat dit een mooi strand is! Het zeewater is warm en helder en redelijk ondiep. Daardoor is het een populair strand voor gezinnen met kinderen. Rond het strand zijn veel restaurants en winkels te vinden dus ver lopen met een koelbox is hier niet nodig.

Top reizen naar Turkije

Reisorganisaties met reizen naar Turkije

Meer blogs over Turkije

Beoordelingen van Turkije

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7.5
Cultuur
7.5
Stranden
7.8
Steden
7.5
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8.2