Home
Blog
Bestemmingen
De top 10 mooiste steden van Duitsland

De top 10 mooiste steden van Duitsland

3 minuten leestijd
De top 10 mooiste steden van Duitsland

Het stadsleven van ons buurland bruist! Deze tien Duitse steden zijn daar het ultieme bewijs van. Dit zijn dé 10 mooiste steden van Duitsland! Stedentrip anyone?

In menig Duits oord komen oudheid en hipster taferelen bij elkaar. Waar je je op de ene plek vergaapt aan middeleeuwse monumenten, laat je je op een andere locatie verleiden door ondeugende underground clubs. Jawohl, voor zowel cultuur, natuur én de meest trendy feesten zit je bij onze oosterburen goed. Welke van de volgende tien steden ga jij de eerstvolgende keer bezoeken in Duitsland?

1. Berlijn

berlijn
berlijn

Glamour en geschiedenis gaan hand in hand in de hoofdstad van Duitsland. Historische figuren als Bismarck en Marx, Einstein en Hitler, JFK en Bowie hebben een dikke vinger in de pap gehad betreft de uitstraling van de stad. Tegenwoordig wordt die blauwdruk van het verleden gecombineerd met hypermoderne architectuur, fantastisch eten en intense feesten. Maak een selfie voor de Brandenburger Tor, geniet van het prachtige uitzicht van de Fernsehturm en shop op de Alexanderplatz. Uiteraard mag een wandeling langs het Holocaustmonument en de Berlijnse Muur niet ontbreken.

2. München

munchen duitsland
munchen duitsland

Zeg je München, dan denk je al snel aan lederhosen, diepe decolletés en liters bier. München is dé plek om het jaarlijkse Oktoberfest te vieren. Maar er is meer. Vooral als kunstliefhebber zit je hier goed. De stad kent namelijk legio kunstgalerijen en musea. Het Deutsches Museum, de Residentie van München, het BMW Museum en het Beiers Nationaal Museum zijn slechts enkele voorbeelden.

3. Hamburg

hamburg duitsland
hamburg duitsland

Hamburg is dé havenstad van Duitsland. Dit is niet alleen te merken in de haven zelf. Ook de binnenstad is doordrongen van een maritieme ambiance. De architectuur en het gekwetter van meeuwen herinneren je elk moment dat je in de buurt bent van water. Struinen langs de havenpakhuizen in Speicherstadt is bijzonder. Evenals de Reeperbahn rosse buurt, dat het hart vormt van het uitgaansleven. In de hele stad vind je tal van multiculturele eetgelegenheden en gezellige cafe’s waar de klanken van livebands of elektronische beats de toon zetten.

Tip voor wie liever in de natuur verblijft én graag een uitstapje Hamburg wil maken: boek een verblijf in vakantiepark Center Parcs Bispinger Heide. Dit mooie bungalowpark ligt midden in de Lüneburger heide, heeft prachtige cottages, een spectaculair Aqua Mundo subtropisch zwembad én ligt op slechts 45 minuten rijden van Hamburg. Een ideale uitvalsbasis dus!

4. Keulen

keulen
keulen

In Keulen lijkt het net alsof je door een stripboek van Asterix en Obelix loopt. Aan de lopende band word je getrakteerd op Romeinse bouwwerken en middeleeuwse kerken. Aanschouw de Dom van Keulen en breng een bezoek aan Wallraf-Richartz-Museum. Naast volop kunst uit de oudheid weet de stad je ook modern te verrassen. Zo zijn Museum Ludwig en het Imhoff-Schokoladenmuseum must-visits! De Keulenaren, die een liberale levenslust uitstralen, maken een bezoek aan Keulen tot een uitzonderlijke ervaring.

5. Dresden

dresden duitsland
dresden duitsland

De bijzondere skyline van torenspitsen, torens en koepels van paleizen, kerken en statige gebouwen geven Dresden een magisch karakter. Je kunt nauwelijks geloven dat de stad in 1945 bijna van de kaart is geveegd door geallieerde bombardementen. Ga naar Brühlsche Terrasse voor het allermooiste uitzicht over de rivier de Elbe. Het Japanisches Palais en de prachtige achttiende-eeuwse Frauenkirche wil je ook gezien hebben!

6. Heidelberg

heidelberg
heidelberg

Aan de verfrissende Neckar rivier en omringd door een groots bosgebied ligt het oudste en bekendste universiteitsstadje van Duitsland. Dompel je onder in de studentikoze sfeer, waad je in barokke invloeden en doe inspiratie op terwijl je door de pittoreske straten, de stadsparken of over de bekende Philosophenweg wandelt.

7. Leipzig

leipzig
leipzig

Leipzig wordt door velen het nieuwe Berlijn genoemd en is een ware speeltuin voor jonge creatievelingen. De stad heeft een diepe intrinsieke verbinding met de werken van Bach, Mendelssohn en Wagner. Tel hier veel groen, moderne districten en volop vintage bij op en je weet dat je beland bent in de coolste stad van Saksen. Bier drinken op de Karli, antiek shoppen in Plagwitz en chillen in Connewitz wil je sowieso gedaan hebben.

8. Stuttgart

stuttgart duitsland
stuttgart duitsland

Stunning Stuttgart is veelzijdig! Hypermoderne automusea zoals het Porsche- en Mercedes-Benz-museum zijn de eyecatchers van de stad. Maar ook Slot Ludwigsburg is een heuse blikvanger. Je snapt, ook op deze plek komen oud en nieuw op een ‘schöne’ manier bij elkaar.

9. Bremen

bremen duitsland
bremen duitsland

Wanneer je een big-city-vibe wilt ervaren is Bremen niet je ding. Ben je van de idyllische stadjes? Dan is dit jouw place to be. Aan weerszijden van rivier de Wezer is het hier luxueus toeven. Hang de toerist uit in Schnoor of de Böttcherstrasse en ga voor een local experience naar de wijk Viertel!

10. Hannover

hannover duitsland
hannover duitsland

Hannover verrast! Deze parel tussen Osnabrück en Berlijn wordt door veel mensen knetterhard voorbij gereden. Zonde! Dwars door de compacte binnenstad ligt een rode lijn uitgestippeld die je langs veel belangrijke bezienswaardigheden brengt. Een makkelijkere routebeschrijving is er niet. Aan eten en drinken eveneens geen gebrek hier. Houd je van retro? Doe dan een biertje in de wijk Linden. Prost!

Top reizen naar Duitsland

Reisorganisaties met reizen naar Duitsland

Meer blogs over Duitsland

Beoordelingen van Duitsland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7.4
Cultuur
7.5
Stranden
n.v.t.
Steden
7.9
Eten & drinken
7.6
Activiteiten
7.6