Home
Blog
Bestemmingen
De top 10 mooiste steden van Mexico

De top 10 mooiste steden van Mexico

3 minuten leestijd
De top 10 mooiste steden van Mexico

Van sombrero-shoppen tot Maya-magie! Mexico is groots en zijn steden divers. Welke van deze tien gave oorden heb jij al afgevinkt?

Elke stad in Mexico is aantrekkelijk op zijn eigen manier. Waar de één geroemd wordt om historische gebouwen en authentieke taferelen steekt de ander er boven uit vanwege zijn unieke ligging aan zee of bruisende nachtleven. Smaken verschillen als het om ‘mooi’ gaat. Als je het ons vraagt, mag je deze plaatsen in ieder geval níét missen tijdens een reis door Mexico. 

1. Mexico Stad

mexico city
mexico city

Met een rijk geschiedkundig, cultureel en culinair leven verrast Mexico Stad, de hoofdstad van Mexico, je keer op keer. In de gezellige georganiseerde chaos sieren pre-hispanic fundamenten het straatbeeld. Bezoek intrigerende musea als Soumaya of Frida Kahlo, begeef je onder locals in de vele pittoreske parken, waan je voor een moment in een compleet andere wereld in de art sculpturen-tuin van de universiteitscampus, aanschouw dramatische muurschilderingen en geniet van het vele lekkere eten in overvloed.

2. Puebla

puebla
puebla

Met al zeker 70 kerken in het historische centrum en meer dan 1.000 koloniale gebouwen verfraaid met azulejos (beschilderde keramische tegels) is Puebla een legende. In het goed bewaard gebleven stadscentrum wemelt het van schrijvers, muzikanten en artiesten. Creativiteit en traditie viert hier hoogtij en bezorgt je het ene visuele spektakel na het andere. Capilla del Rosario en de kathedraal van Puebla zijn een lust voor het oog.

3. Oaxaca

oaxaca
oaxaca

Het schilderachtige Oaxaca staat bekend om zijn majestueuze kerken, manifestaties van de inheemse cultuur en veelzijdigheid in gastronomie. Struin door kleurrijke straten, proef lokale specialiteiten op oneindig veel foodmarkten, verwonder je over de satirische straatkunst, borrel in bohemien bars en proost met een mezcal op de Mexicaanse mañana-mañana-vibe. Een bezoek aan de grote kerk Santo Domingo en Zapoteken-complex Monte Alban mag niet ontbreken!

4. San Cristóbal de las Casas

san cristobal de las casas
san cristobal de las casas

Op een prachtige hoogvlakte in het hart van één van de meest diepgewortelde inheemse gebieden van Mexico ligt het populaire San Cristóbal de las Casas. Stedelijke- en plattelandsinvloeden wisselen elkaar hier af. De combinatie van geplaveide straatjes, bijzondere marktjes, uitgestrekte natuur en een joviale bevolking die je met open armen ontvangt, zorgen voor een unieke ambiance, waarmee je dit stadje direct in je hart sluit. Reservaat Moxviquil is een aanrader!

5. Mérida

mérida
mérida

Ben je een liefhebber van Spaanse architectuur? Dan is Mérida een niet te missen hotspot. Helaas wordt de grootste stad in Yucatán vaak overgeslagen door reizigers. Echt zonde, want de vele authentieke pleinen, prachtige gebouwen en interessante musea zijn verbluffend. Daarnaast is Mérida de perfecte uitvalsbasis om het tempelcomplex van Uxmal te bezoeken. Gaan dus!

6. Chihuahua

chihuahua
chihuahua

Het eigenzinnige Chihuahua intrigeert! Het is een belangrijke hub voor reizigers die de Ferrocarril Chihuahua Pacífico, één van de mooiste treinritten ter wereld, willen maken, maar het heeft nog zoveel meer te bieden. In hét historisch museum van de stad wordt het imponerende verhaal van de Mexicaanse revolutie verteld. Deze plaats is absoluut je tijd waard!

7. Campeche

campeche
campeche

Met een ommuurd stadscentrum, perfect gerestaureerde pastelkleurige gebouwen en imposante herenhuizen behoort Campeche tot Unesco’s werelderfgoed. Bezoek de forten van Campeche, verken Museo de la Arquitectura Maya, maak een dagtocht naar ruïnestad Edzná en strijk in je bikini neer op de nabijgelegen stranden. Campeche heeft een beetje van alles en wordt daarom ook wel een koloniaal sprookjesland genoemd.

8. San Miguel de Cozumel

san miguel
san miguel

Als ware waterrat heb je het eiland Cozumel gegarandeerd aan te doen. Duik op de mooiste riffen ter wereld en snorkel tussen bijzondere vissen. San Miguel de Cozumel is het rustieke stadje waar je alle indrukken rustig laat bezinken. Neem de gemoedelijke sfeer helemaal in je op voordat je weer terug vaart naar het drukke party paradijs Playa del Carmen.

9. Tulum

Tulum
Tulum

Tulum herken je direct aan haar spectaculaire kustlijn. De prachtig gelegen Maya-ruïnes, met turquoise wateren van de Caribische zee op de achtergrond, vormen de perfecte setting voor een frisse nieuwe social-profielfoto. Verken het stadje met de fiets en breng een bezoek aan omliggende cenotes. Paradijsje hoor!

10. Puerto Vallarta

puerto vallarta
puerto vallarta

Tot slot is Puerto Vallarta een topplek voor strandliefhebbers die eveneens graag de gemakken van een stad binnen handbereik hebben. Geniet van romantische zonsondergangen, maak eindeloze wandelingen in de branding, verken de omgeving te paard, hop in een boot naar de Marieta-eilanden, slenter over de malecón, shop till you drop in eigenzinnige winkels, eet in stijlvolle restaurants en go dark in het kolkende nachtleven van deze zogenoemde homo-hoofdstad van Mexico.

Top reizen naar Mexico

Reisorganisaties met reizen naar Mexico

Meer blogs over Mexico

Beoordelingen van Mexico

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.2
Stranden
8.7
Steden
7.6
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8.5