Home
Blog
Bestemmingen
De Top 10 steden in Amerika die iedereen gezien moet hebben

De Top 10 steden in Amerika die iedereen gezien moet hebben

op 27 september 2016
2 minuten leestijd
De Top 10 steden in Amerika die iedereen gezien moet hebben

Groot, groter, grootst blijkt in de Verenigde Staten niet alleen voor hamburgers te gelden. Dit zijn de vetste big cities!

Vergeleken Amerika zijn de Nederlandse steden maar kleine dorpjes. De Amerikaanse metropolen hebben miljoenen inwoners en echte internationale allure. Maar omdat kwaliteit in dit geval belangrijker is dan kwaliteit, maakten wij een lijstje met de tien leukste steden van Amerika.

1. San Francisco

San Francisco
San Francisco

San Fran of kortweg SF voor intimi. En daar mag je ons onder rekenen. We loooove SF! San Francisco staat bekend als de meest liberale stad van de Verenigde Staten. Iedereen is welkom en niets is te gek. Je kunt er dan ook fantastisch eten, drinken en uitgaan, maar ook is er ontzettend veel te zien. Uiteraard de Golden Gate Bridge, Alcatraz, de steile straten, Victoriaanse huizen en schattige oude trams.

2. New York City

New York
New York

Sorry New York, je eindigt op nummer twee. Het was een close-call, want de Big Apple is natuurlijk ook geweldig. Wat is het groot en wat zijn die gebouwen hoog! Waan je even in je lievelingsfilm en struin door de straten van de city that never sleeps. Dat is eigenlijk al leuk zat, maar NYC heeft ook nog een heel scala aan bezienswaardigheden die je écht wilt zien.

3. Las Vegas

Las Vegas
Las Vegas

Niet iedereen zal Las Vegas in zijn hart sluiten, maar we moeten deze stad toch allemaal een keer bezocht hebben? Ga mee in alle gekte of lach er gewoon heel hard om. Je zal je in Las Vegas in ieder geval niet vervelen. Naast casino’s, shows en feestjes kun je ook genieten van de mooie fonteinshows of je over the top luxe hotelkamer.

4. Miami

Miami
Miami

Welcome to Miami, een heerlijke glamoureuze stad met een rauw randje in de zonnige staat Florida! Miami is de ideale citytrip voor reizigers die een bekende Amerikaanse stad vol cultuur en historie willen ontdekken én graag genieten van zon, zee, strand en terrasjes pakken. Geniet van al het Cubaanse eten en drinken!

5. Washington

Washington
Washington

De politieke hoofdstad van de Verenigde Staten is een must-visit voor elke Amerika-liefhebber! Washington D.C. (niet te verwarren met de staat Washington) huisvest een aantal van de belangrijkste monumenten van het land. Je kunt hier de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring bewonderen, het Witte Huis, de US Capitol, het Washinton Monument, het National Museum of Natural History en nog veel meer (historische) bezienswaardigheden!

6. Chicago

Chicago
Chicago

Een rising star op menig bucketlist! Chicago is hard bezig het coolste jongetje van de klas te worden. Met de prachtige locatie aan Lake Michigan, de gezellige Navy Pier, de iconische ‘Bean’ en de minstens zo imposante skyline als die van New York, heeft Chicago alles in huis voor een fijne citytrip van wereldniveau. Wist je dat Chicago de derde stad van de Verenigde Staten is?

7. New Orleans

New Orleans
New Orleans

New Orleans is het swingende centrum van Zuid-USA en verschilt zeker weten van de rest van Amerika. De stad bruist en is uniek, mede dankzij de koloniale wijk French Quarter, de live muziek en de heerlijke keuken. Foodie paradise! Geen fan van jazz of niet zo’n nachttijger? Maak een boottochtje over de bekende Mississippi.

8. Honolulu

Honolulu
Honolulu
 

Ja, ook Hawaï maakt natuurlijk onderdeel uit van de Verenigde Staten. En daarmee is Honolulu sowieso de meest verrassende Amerikaanse stad. Weliswaar heeft Honolulu, net als de meeste Amerikaanse steden, een behoorlijke skyline, maar heb je dat strand al gezien? Surfen en flaneren kan je hier als de beste. Iets serieuzers? Bezoek dan Pearl Harbour!

9. Boston

Boston
Boston

Boston is één van de oudste en rijkste steden van de Verenigde Staten. Het is een zeer compacte stad. Dit maakt Boston gezellig en bovendien goed beloopbaar. Bezienswaardigheden zijn onder andere gebouwen uit de tijd van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog, de Boston Common (het oudste publieke park van Amerika), het State House, het Old South Meeting House en Quincy Market. Genoeg te doen en te zien dus!

10. Los Angeles

LA
LA

L.A. is niet de meest geliefde stad van Amerika. Veel reizigers vinden de stad ronduit tegenvallen. Toegegeven: L.A. is zeker niet zo sfeervol als San Francisco of zo groots als New York. Maar de City of Angels heeft zo zijn eigen charmes. Weinig hoogbouw, een prachtige kust en iconen als Disneyland, Hollywood en Bevery Hills. Moet je toch gewoon gezien hebben?

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8