Home
Blog
Bestemmingen
Dé valentijn stedentrip van 2015: Madrid

Dé valentijn stedentrip van 2015: Madrid

op 9 februari 2015
1 minuut leestijd
Dé valentijn stedentrip van 2015: Madrid

Wil jij je geliefde verassen met een romantische stedentrip tijdens Valentijnsdag? Dan hebben wij een goede tip voor je: ga naar Madrid!

Natuurlijk liggen steden als Parijs, Venetië of Wenen voor de hand voor een romantische stedentrip, maar alleen daarom al is Madrid een origineel en leuk alternatief. De hoofdstad van Spanje zit vol prachtige bezienswaardigheden, leuke barretjes en cafétjes én het is er prima shoppen!

In Madrid kun je heerlijk wandelen door mooie parken, langs mooie pleinen en fraaie monumenten. De stad is rijk aan schitterende musea waar je je kunt vergapen aan wereldberoemde kunstwerken. De vriendelijke Madrilenen noemen hun eigen stad liefkozend "De Madrid al cielo", wat zoveel inhoudt als: na Madrid rest je louter nog de hemel! Als dat niet in je Valentijnsgedachte past...

Eten en drinken in Madrid

In Madrid stikt het werkelijk van de leuke barretjes en sfeervolle restaurants. Rond het plein genaamd "Plaza de Santa Ana" en de rondom gelegen kleine straatjes (in de wijk Huertas) vind je een bruisende verzameling terrasjes, tapasbars, cafés en restaurants. Ook rond het bekendste plein van de stad Plaza Mayor vind je vele restaurantjes, zij het wel wat toeristischer en prijziger. De prijzen zijn over het algemeen overigens heel redelijk.

Wat zeker niet mag ontbreken in je romantische weekendje Madrid is een bezoek aan een chocelateria om "Churros" te proberen. Dit zijn een soort gefrituurde langwerpige koekjes (van deeg) die je in warme chocoladesaus doopt om deze vervolgens lekker op te eten. Mierzoet, maar erg lekker! Een goede plek om dit te doen is de befaamde Chocolateria San Gines, die 24 uur per dag geopend is.

Hoe kom je er?

Vanaf Schiphol kun je rechtstreeks vliegen naar Madrid en binnen 2,5 uur ben je er al. KLM vliegt maarliefst 6 keer per dag op Madrid en de prijs voor een vliegticket (retour) kun je vinden vanaf 60 euro per persoon. Je kunt overigens ook vanaf Rotterdam rechtstreeks vliegen met Transavia. Vanaf het vliegveld (Madrid Barajas Airport) neem je een taxi voor 30 euro naar de stad, 20 minuutjes rijden.

Benieuwd naar meer leuke dingen om te doen? Lees ook ons artikel "4 Unieke ervaringen in Madrid".

Top reizen naar Madrid

Reisorganisaties met reizen naar Madrid

Meer blogs over Madrid

Beoordelingen van Spanje

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.1
Cultuur
7.6
Stranden
8
Steden
8
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8