Devil’s Pool bij Victoria Falls: héél eng filmpje dit!

Een baantje trekken in de Devil’s Pool, een natuurlijk zwembadje bovenaan de Victoria Falls? Dat is alleen voor échte adrenalinejunkies! Kijk de video en oordeel zelf…

Devil’s Pool bij Victoria Falls: héél eng filmpje dit!

De Victoria Falls op de grens van Zambia en Zambabwe behoren – terecht – tot de zeven wereldwonderen. Het is één van de drie grootste watervallen ter wereld en het water valt er zo’n 100 meter van de kliffen naar beneden. Kortom, de Vic Falls móet je een keer zien in je leven. En hoe kan je dat nou beter doen dan door bovenaan de watervallen te gaan staan?

Devil’s Pool

Bovenaan de watervallen van de Victoria Falls is een natuurlijk zwembadje ontstaan, de Devil’s Pool. Deze naam is niet willekeurig gekozen: wie een misstap maakt valt 100 meter lager te pletter tussen rotsen, sterke stroming en liters water. Dat zal echter niet zo heel snel gebeuren, mits je gewoon naar je gids luistert. Doe je dat braaf, dan zal je genieten van een subliem uitzicht, een ultieme beleving en onvergetelijke ervaring én adrenalinekick!

Hoe dan?

Is jouw hart sneller gaan kloppen en sta je te springen (voorzichtig alsjeblieft) om eens zelf in de Devil’s Pool te plonzen? Pak dan bovenaan de Vic Falls een bootje naar Living Stone Island. Na een korte wandeling kom je dan aan bij de plek waar David Livingstone ooit zelf voor het eerst de watervallen spotte. Vanaf daar kun je het water in en kom je al zwemmend bij Devil’s Pool terecht, op de rand van de watervallen. Enjoy!

Victoria Falls