Home
Blog
Bestemmingen
Dit zijn de mooiste plekken van België

Dit zijn de mooiste plekken van België

op 21 september 2018
3 minuten leestijd
Dit zijn de mooiste plekken van België

België, het land van onze vriendelijke zuiderburen. Van bieren en bonbons, Vlaamse frieten en Belgische wafels. Maar ook een land met leuke steden, kustplaatsen en natuur. België heeft voor ieder wat wils!

Vooral als je in het zuiden van Nederland woont ben je zo in België maar ook vanuit Utrecht zit je al in twee uur in Antwerpen. Er is dus geen reden om níet een tripje naar dit bourgondische land te boeken. Benieuwd waar je heen moet? Dit zijn de mooiste plekken van België.

1. Brugge

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Brugge is misschien wel de meest toeristische stad van België. Toeristen uit binnen- en buitenland komen hier om de gezellige sfeer van het historische centrum te beleven. Kronkelende steegjes, mooie pleinen, oude gebouwen en natuurlijk de tientallen bruggen. Pak een terrasje op het plein of aan het water, bestel een ‘Brugse Zot’ en ga lekker mensen kijken.

2. Gent

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Gent ligt net als Brugge in Vlaanderen. Het is een gezellige stad met een rijke historie, mooie gebouwen en veel cultuur. Elke zomer worden hier de Gentse Feesten gehouden, een van de grootste volksfeesten van Europa! In de hele binnenstad wordt tien dagen feest gevierd. Aangezien de Belgen wel weten hoe je een feestje bouwt moet je dit een keer meemaken! Maar ook de rest van het jaar is Gent een leuke stad om een dagje te shoppen, musea te bezoeken of te feesten.

3. Antwerpen

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Antwerpen ligt dichtbij Nederland en deze stad is dus ook populair bij Nederlanders die een dagje komen shoppen. Door alle fietsers voelt de stad een beetje Nederlands aan maar het Vlaamse accent en de gezellige biercafés zorgen ervoor dat het snel als vakantie voelt. Behalve shoppen kun je hier ook goed uitgaan. En in december is het leuk om de kerstmarkt op de Grote Markt te bezoeken.

4. Brussel

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Brussel ligt in het centrum van Europa en daarom vindt je hier o.a. de NAVO en vele Europese instellingen. Dat zorgt ervoor dat de stad (vooral doordeweeks) erg zakelijk overkomt. Maar toch is deze stad echt het bezoeken waard. Het is een smeltkroes van culturen en de officiële talen zijn zowel Frans als Nederlands. Je kan hier heerlijk wandelen door de mooie historische binnenstad, langs de Grote Markte en natuurlijk Manneken Pis. En in Brussel stikt het van de goede restaurants waar je de heerlijke bourgondische Belgische keuken kan proeven.

5. Knokke-Heist

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

“Onze” Noordzeekust loopt in het zuiden zo door in België. Vanaf de grens tussen Nederland en België is het maar een half uurtje fietsen en je bent in Knokke. Het is de meest luxe en chique badplaats van het land, hier is het zien en gezien worden! Dus hier drink je geen bier maar champagne. En uit eten kan bij een van de vele restaurants, van simpel tot een sterrenrestaurant. Maar lekker op de boulevard zitten (met biertjes uit de supermarkt) en mensen kijken is hier ook een attractie!

6. Oostende

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Wat verder naar het zuiden ligt de kustplaats Oostende. Een wat grotere stad waardoor er altijd wel wat te beleven is, zomer en winter! Vooral in de zomer kan het hier erg druk zijn met toeristen die naar het strand komen. Maar ook als je een dagje geen zin hebt in het strand, dan is er genoeg te doen in de stad zelf. Shoppen, biertjes drinken, mosselen eten of huur een fiets en ontdek de mooie omgeving.

7. Natuur van de Belgische Ardennen

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Aan de andere kant van het land liggen de Belgische Ardennen. Dit is hét gebied voor natuurliefhebbers. Je kan hier prachtige wandelingen maken door de bergen, kayakken door de rivieren of zelfs een survivaltocht doen. Aan outdoor activiteiten geen gebrek in dit bosrijke gebied. Veel mensen beginnen hun avontuur in het stadje La Roche en Ardenne.

8. Durbuy

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Durbuy ligt aan de rivier de Ourthe in de Ardennen. Misschien heb je nog nooit van dit stadje gehoord want volgens de inwoners is het namelijk de kleinste stad ter wereld. Het stadje is een en al historie, met in het centrum o.a. het mooie Château de Durbuy. Als je door deze stad slentert krijg je echt het gevoel alsof je in de Middeleeuwen bent beland!

9. Dinant

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Dinant ligt aan de rivier de Maas en is tegen een steile rotswand aangebouwd. Heel fotogeniek dus! Behalve dat deze stad is goede uitvalsbasis is voor allerlei sportieve activiteiten in de Ardennen, is er ook in Dinant genoeg te zien. De populairste attractie hier is de Citadel. Je kan met de trap naar boven of lekker relax met de kabelbaan. Leuk om de citadel te bekijken maar vergeet ook niet van het uitzicht te genieten!

10. Namur

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Namur (Namen in het Nederlands) is de hoofdstad van Wallonië en het is een echte studentenstad. Dat zorgt voor een levendige sfeer op de pleintjes en in de cafés. Dit is ook de ideale plek om de heerlijke gerechten uit de Waalse keuken te proberen. En vergeet niet het bekende witbiertje ‘Blanche de Namur’ te drinken in Namur! Voor wat meer actie en een mooi uitzicht, kun je de citadel bezoeken.

Heerlijk lijstje dit toch? Wij krijgen in ieder geval spontaan zin in een vakantie naar onze zuiderburen. De vakantieparken website Parkvakanties maakte overigens ook een overzicht met de mooiste bezienswaardigheden in België. En jep: veel plekken komen overeen. Maar tóch zitten daar ook nog een paar hele mooie Belgische must-sees bij die je niet mag missen!

Top reizen naar België

18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven Compleet

18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven Compleet

Sri Lanka is een beetje een onbekende parel. Onbekend voor veel Nederlandse en Belgische reizigers, bedoelen we. Het ligt als het ware een beetje buiten ons gezichtsveld. En dat is jammer, want Sri Lanka heeft veel te bieden. Deze 18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven is daarvan het overtuigende bewijs.Inderdaad, je leest het goed! Deze reis combineert Sria Lanka met Malediven. Je weet wel: helderblauw water, snorkelen, romantiek, wit zand, dolfijnen spotten en weergaloze zonsondergangen.Sri Lanka is ongeveer net zo groot als Nederland en België samen. Dat betekent dat je dus zonder heel lang te moeten reizen, je heel veel kunt zien. Want er is veel te zien!Sri Lanka heeft een enorm rijke en gevarieerde natuur. Om te beginnen heeft het eiland (natuurlijk) veel kustlijn. Je hebt er lange stranden die worden afgeschermd door weelderige stroken palmen. In het zuiden en het centrale gedeelte vind je bergen, waaronder de hoogste berg van het eiland, Pidurutalagala (2524 meter), en de voor ongeveer alle gelovigen heilige Adam's Peak.Op andere plekken zie je lagunes, grasvlaktes, klippen, bossen, theeplantages, en daar komt nog eens bij dat er veel wilde dieren leven. Luipaarden, olifanten, neushoornvogels, walvissen, beren, waterbuffels, krokodillen, met wat geluk zie je ze in hun natuurlijke leefomgeving.Voordat je dus uiteindelijk de verkoeling op zoekt van die echt helderblauwe zee, heb je al van alles meegemaakt. Het zijn daarom 18 perfecte dagen!Deze 18-daagse rondreis is vergelijkbaar met de 17-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven. Wat zijn de verschillen? Op deze reis zijn alle excursies en tours inclusief. Plus: je bent een dag langer op de Malediven. Let op dat de internationale vlucht tussen Sri Lanka en Malediven exclusief is. Deze is eenvoudig bij te boeken.
Pidurutalagala, Adam's Peak

Reisorganisaties met reizen naar België

Meer blogs over België

Beoordelingen van België

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7.7
Cultuur
7.3
Stranden
6.3
Steden
7.9
Eten & drinken
7.4
Activiteiten
7.5