Home
Blog
Bestemmingen
Dit zijn de zes mooiste stranden van Marokko

Dit zijn de zes mooiste stranden van Marokko

op 28 september 2018
1 minuut leestijd
Dit zijn de zes mooiste stranden van Marokko

Zonaanbidders en surfers halen hun hart op in Marokko. Dit Noord-Afrikaanse land heeft een aantal waanzinnig mooie stranden. Wij zetten de 6 mooiste stranden van Marokko voor je op een rijtje.

Denk je aan bountystranden en wuivende palmbomen dan denk je waarschijnlijk niet meteen aan Marokko. Maar met bijna 3.500 kilometer Atlantische- en Middellandse Zeekust vind je hier een aantal van de allermooiste stranden ter wereld.

1. Taghazout

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Marokkaanse stranden behoren tot de absolute top van surfspots op het Afrikaanse continent. Zo ook Taghazout, een laid-back vissersdorpje dat bekend staat om haar waanzinnige stranden en uitstekende golven. Je kunt er heerlijk chillen op het strand of surf- of yogalessen nemen. Elk jaar komen de beste surfers ter wereld hier samen om de immense golven te trotseren. Vooral Killer Point is not for the fainthearted.

2. Dragon Beach in Dakhla

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Als er een hemel op aarde bestaat dan is het Dragon Beach. Dit waanzinnig mooie, zonovergoten strand is gelegen op het schiereiland Dakhla in de Westelijke Sahara. Kristalhelder water, parelwitte zandduinen én een flink windje. Het is daarom misschien wel één van de beste bestemmingen ter wereld voor kite- en windsurfers. Een uitstapje naar het magische Dragon Island is zeker ook de moeite waard.

3. Legzira Beach in Mirleft

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Op steenworp afstand van het in de Marokkaanse Sahara gelegen Sidi Ifni ligt het prachtige Legzira Beach, bekend om zijn enorme rotsboog (dat waren er ooit twee, maar één is door erosie ingestort!). Dit lange en brede zandstrand is dé ideale plek voor romantische strandwandelingen, kamperen onder de sterrenhemel en wakker worden met misschien wel de allermooiste zonsopkomst die je ooit zult tegenkomen. Marokko, we love you!

4. Al Hoceima

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Het strand van Al Hoceima mag zeker niet op deze lijst ontbreken. De stad is omringd door de groene hellingen van het Rifgebergte en de Middellandse Zee. Dit is dé plek voor kraakhelder water en parelwitte stranden. Het Quemadostrand is misschien wel het meest ongerepte strand van Marokko. Een absolute must. Voor meer rust ga je naar Asfiha Beach of Tala Youssef Beach.

5. Charrana Beach

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Als je naar de verborgen pareltjes onder de stranden in Marokko zoekt, ben je hier aan het juiste adres. Op zo’n 45 minuten rijden vanuit Nador ligt dit door spectaculaire rotspartijen omgeven strandje. Het is er rustig en sereen, een ideale plek om bij te bruinen, te zwemmen en heerlijk tot rust te komen.

6. Plage Blanche bij Guelmim

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Op zo’n vier uurtjes rijden vanuit het over-populaire Agadir ligt dit rustige, afgelegen strand. Een plek als deze vind je niet snel in Marokko. Het strand is wel veertig kilometer lang, met parelwit zand en een azuurblauwe zee. Het is een heel avontuur om hier te komen - over immense zandduinen en langs weelderige oases - dus een 4x4 is aan te raden. Veel faciliteiten zijn er niet, maar in ruil daarvoor kom je hier wél in het paradijs terecht.

Top reizen naar Marokko

15-daagse rondreis Highlights van Marokko

15-daagse rondreis Highlights van Marokko

15 dagen
Groepsrondreis
Marokko, Rabat, Erg Chebbi, Aït Benhaddou, Ouarzazate, Tizi n'Tichka

Reisorganisaties met reizen naar Marokko

Meer blogs over Marokko

Beoordelingen van Marokko

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.6
Stranden
7.2
Steden
8.4
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8.1