El Yunque: imposante bezienswaardigheid in Cuba

El Yunque is de tafelberg van Latijns-Amerika die je niet alleen gezien, maar ook ervaren wilt hebben! Vanaf het authentieke Baracoa, in de zuidoostelijke hoek van Cuba, heb je prachtig zicht op de indrukwekkende rotsformatie van kalksteen die 575 meter boven de tropische regio prijkt.

El Yunque: imposante bezienswaardigheid in Cuba

Je kent Cuba van de stranden, sigaren, rum en oldtimers. Maar ken je deze parel al? El Yunque, nabij Baracoa, leent zich uitstekend voor schitterend hikes, prachtige plaatjes en het spotten van wildlife.

Mudmasters 2.0

Wanneer je niet vies bent van een uitdagende hike, gutsend zweet langs je lichaam en modder tot je knieën, staat je op acht kilometer van Baracoa een geweldig avontuur te wachten. Bereid je voor op een steile klim, doorkruis fruitplantages, waad door rivier de Toa, zwem bij de watervallen van Rio Duaba en laat je op de top verrassen door een adembenemend uitzicht over de Caribische zee. Vanwege blubberige paden die glad kunnen zijn, is enige voorzichtigheid vooral geboden op de terugweg. Derrie of niet, het is het allemaal waard.

el yunque cuba

el yunque

el yunque 

Fauna-tastisch

Het is niet alleen mysterieus regenwoud wat de klok slaat tijdens de twee uur durende wandeling naar boven. Onderweg kom je tevens oog in oog te staan met diverse vlinders, polymitas (kleurrijke bedreigde slakken) en bijzondere vogels, waaronder Cuba's nationale vogel ‘tocororo’ en 's werelds kleinste vogel ‘zunzún’.

Hiking tips

Leg een dubbele knoop in de veters van je wandelschoenen, smeer je goed in, houd je spiegelreflexcamera gereed, neem een verrekijker mee, voorzie jezelf van minimaal twee liter water en begeef je naar dit verbluffend mooie deel van Cuba voor een onvergetelijke belevenis op El Yunque!