Home
Blog
Bestemmingen
FOTOSERIE: magisch Myanmar

FOTOSERIE: magisch Myanmar

op 5 september 2013
1 minuut leestijd
FOTOSERIE: magisch Myanmar

Myanmar, voorheen Birma, roept beelden op van het Zuidoost-Azië van toen. Van toen er nog geen toeristen waren, en de moderniteit nog niet toegeslagen was. Check deze foto's van een uniek land.

Myanmar, voorheen Birma, roept beelden op van het Zuidoost-Azië van toen. Van toen er nog geen toeristen waren, en de moderniteit nog niet toegeslagen was. Check deze foto's van een uniek land.

Langzaam, héél langzaam stelt Myanmar zich open voor de wereld. Steeds meer democratische hervormingen worden doorgevoerd. Toeristen stromen in groten getale toe. Meer dan terecht: in Myanmar vind je (nog!) de pure Aziatische sfeer, met ongerepte landschappen, traditionele dorpen en gouden pagodes. Hoogtepunten: de ontmoetingen met de ontzettend lieve bevolking, de tempels in hoofdstad Yangon, het leven op water aan het Inle Lake en de betoverende tempels van Bagan.

Bagan

Inle Lake

Yangon

U Pain Bridge

Kyaiktiyo pagoda

Monnikken

Platteland

Top reizen naar Myanmar

13-Daagse familiereis Myanmar

13-Daagse familiereis Myanmar

13 dagen
Individuele rondreis
Familiereis
Myanmar is een fascinerend land en volgens velen zelfs het mooiste land in de regio. Het is in ieder geval de moeite meer dan waard om dat zelf te gaan beoordelen. Deze familiereis biedt een afwisselend programma waarbij je begint in Mandalay en eindigt in Yangon. Je bezoekt uiteraard de hoogtepunten van dit bijzondere land. Deze familiereis Myanmar is ook perfect voor reizen met kinderen!Mandalay is de oude koninklijke hoofdstad en de tweede stad van het land. In Mandalay mag je 's werelds grootste boek of terwijl de Ku Tho Daw-pagode niet missen. Ook bezoek je het belangrijke pelgrimsoord met de Mahamuni Golden Buddha Image. Tijdens een dagtocht naar Mingun en Amarapura sta je in de grootste bronzen klok én de langste houten brug ter wereld! Aansluitend kun je monniken horen chanten in een van de vele tempels en kloosters in Sagaing Hill, een zeer magische plek.Per boot varen jullie naar het beroemde Bagan met haar wereldberoemde complex van meer dan 2800 tempels en beroemde pagodes. Je kunt hier de tempels zelfs vanuit een luchtballon aanschouwen! De gids neemt je mee naar een lokaal dorp op het platteland en de bijzondere 'rots' Mt. Popa staat natuurlijk ook op het programma. Ook kun je hier (of in Kalaw) als je wilt een dag doorbrengen bij een olifanten opvangproject.Per vlucht en privé transfer gaat de reis door naar de Shan provincie. Hier maak je een fantastische trekking door de hooglanden van Myanmar. Leer de bewoners van dit roemruchte gebied kennen en kom meer te weten over hun cultuur en gebruiken.De reis gaat verder naar Inle Lake. Onderweg varen we langs beenroeiers die visnetten op een wel heel speciale manier uitgooien en komen we langs drijvende tuinen en paaldorpen. We stoppen bij lokale markten en handwerk fabriekjes en maken kennis met de vriendelijke Shan minderheden die om het meer leven.We sluiten de reis af in Yangon of boek onze strandverlenging in Ngapali of Ngwe Saung, waar je in een comfortabel strandresort kunt bijkomen van de reis.
Bagan, Yangon, Inle Lake, Mandalay, Ngapali, Mingun, Amarapura, Sagaing Hill, Mt. Popa, Kalaw, Shan provincie

Reisorganisaties met reizen naar Myanmar

Meer blogs over Myanmar

Beoordelingen van Myanmar

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7.9
Cultuur
8.7
Stranden
7
Steden
7.2
Eten & drinken
7.5
Activiteiten
7.8