Home
Blog
Bestemmingen
Gullfoss, een van de mooiste watervallen op IJsland

Gullfoss, een van de mooiste watervallen op IJsland

op 13 maart 2015
1 minuut leestijd
Gullfoss, een van de mooiste watervallen op IJsland

Gullfoss betekent vertaald "Gouden waterval" en is een van de mooiste en meest populaire watervallen van IJsland.

Gullfoss, ligt in de Hvítá rivier ("Witte Rivier"), die haar oorsprong vindt in het gletsjermeer Hvítavatn bij de Langjökull gletsjer op ongeveer 40 km ten noorden van Gullfoss.

Het glaciale water is bruinachtig, omdat het veel sediment draagt, dat het gletsjerijs van de aarde heeft gesneden. De Gullfoss waterval wordt ook wel "Gouden Waterval" genoemd, omdat het water dat er in drie stappen 32 meter naar beneden stort er op een zonnige dag echt goud uit ziet.

De schoonheid van de waterval ervaren is een verheffende ervaring, en bij het verlaten van Gullfoss voel je je energieker dan bij aankomst. Dat is de impact die dit wonder van de natuur op je heeft.

De waterval is gemakkelijk per auto te bereiken en maakt deel uit van de 'Golden Circle', een populaire route langs Þingvellir, de Geysir en de Gullfoss die vanaf Reykjavik in één dag is af te leggen.

Check ons overzicht van rondreizen naar IJsland voor een bezoek aan de Gullfoss waterval.

Top reizen naar Gullfoss

IJsland compleet fly & drive

IJsland compleet fly & drive

15 dagen
Individuele rondreis
Fly-drive
Op je gemak alles van IJsland zien, binnen twee weken, en alles geregeld? Dan is dit jouw IJsland rondreis! Vanuit het oogstrelende Mývatn volg je de beroemde IJsland Ringweg langs alle highlights. West-IJsland, Reykjavík, de zuidkust en het oosten, waarna je de reis weer beëindigt aan de noordkust. Je verblijft op de meeste locaties twee nachten, zodat je het maximale uit de omgeving kunt halen. Alle tijd om lange wandelingen te maken in nationaal parken, te ontspannen in geothermische warmtebronnen, steden en vissersdorpjes te bezoeken én activiteiten te doen. Naast de vlucht en alle accommodaties, is ook de huurauto voor je geregeld. Je vliegt rechtstreeks van Rotterdam The Hague Airport naar de kleine luchthaven Akureyri, in het relatief rustige Noord-IJsland. Met de huurauto rijd je door het surreëel mooie landschap naar de eerste bestemming: Mývatn. Het gelijknamige meer is een eldorado voor vogelspotters. Je vervolgt de reis naar het historische Reykholt, midden in een geothermisch actief gebied. Overal zie je de stoompluimen uit de grond opstijgen. Ook zijn in dit gebied diverse grote watervallen te bewonderen. Je vervolgt de reis met twee nachten in Stykkishólmur, in het uiterste westen. Aan een volle dag in het nabijgelegen Snæfellsnes heb je namelijk nauwelijks genoeg. De volgende twee nachten slaap je in het centrum van Reykjavík, zodat je alle tijd hebt om de meest noordelijke hoofdstad ter wereld in alle rust te ontdekken. Bij de volgende twee overnachtingen is gekozen voor Hekla, op ca. 30 minuten rijden van de beroemde 'Golden Circle'; Gullfoss waterval, Geysir en Þingvellir Nationaal Park. Via een schitterende tocht langs de zuidkust bereik je Fosshotel Glacier Lagoon in Öræfi, omgeven door Skaftafell National Park en Jökulsárlón ijsmeer. Je vervolgt de route naar de ruige oostkust, waar je een uniek verblijf hebt van twee nachten in Fáskrúðsfjörður. Vanuit het historische hotel – eind 19e eeuw gebouwd voor Franse vissers – maak je mooie wandelingen over de meest afgelegen paden van IJsland. Via Europa’s meest krachtige waterval Dettifoss bereik je Húsavík, gelegen aan de noordkust. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je de volgende dag weer terug naar Rotterdam.
Golden Circle, Húsavík, Gullfoss, Mývatn, Reykholt, Stykkishólmur, Geysir, Þingvellir National Park, Skaftafell National Park, Jökulsárlón, Fáskrúðsfjörður, Dettifoss
Orka`s & Noorderlicht 5 dagen

Orka`s & Noorderlicht 5 dagen

5 dagen
Individuele rondreis
Fly-drive
Reykjavik, Golden Circle, Noorderlicht, Blue Lagoon, Gullfoss, Brussel, Mount Kirkjufell, Gullfoss waterfall, Strokkur geyser, Thingvellir National Park

Reisorganisaties met reizen naar Gullfoss

Meer blogs over Gullfoss

Beoordelingen van IJsland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.4
Cultuur
7.9
Stranden
n.v.t.
Steden
7.5
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8.9