Het dak van Afrika: de Kilimanjaro

11 november 2013

Als je van bergbeklimmen houdt, dat is de Kilimanjaro in Tanzania een mooie uitdaging voor jou. Het is 's werelds hoogste vrijstaande berg!

Als je van bergbeklimmen houdt, dat is de Kilimanjaro een mooie uitdaging voor jou. Het is 's werelds hoogste vrijstaande berg met een oppervlakte van 60 bij 80 kilometer, die is gevormd door drie stratovulkanen. De berg ligt in de Kilimanjaro regio in het noordoosten van Tanzania, ongeveer 3 graden ten zuiden van de evenaar.

De hoogste berg van Afrika

Omdat de Kilimanjaro de hoogste berg van Afrika is wordt deze ook wel het 'Dak van Afrika' genoemd. Het hoogste punt ligt op de Kibo vulkaan op 5892 meter, die wordt geflankeerd door de Shira (3962 meter) en de Mawenzi (5148 meter). Zo'n 250 kraters liggen er op de Kilimanjaro, met de grootste bovenop Kibo, met een doorsnede van ongeveer 2,5 kilometer.

De Kilimanjaro beklimmen

De geweldige uitzichten vanaf de berg maken de Kilimanjaro voor velen onweerstaanbaar en een populaire berg om te beklimmen. Er zijn verschillende routes om de berg te beklimmen. De twee populairste starten in de dorpen Marangu en Machame. Om de Marangu-route te lopen heb je minstens 5 dagen nodig om deze te lopen. Hoewel de Kilimanjaro niet ver van de evenaar ligt, reis je tijdens je beklimming door verschillende klimaatzones. Van de tropen naar de pool en weer terug.

Reizen naar de Kilimanjaro berg — Hoe kom ik er?

Je kunt de Kilimanjaro per vliegtuig bereiken door naar het Kilimanjaro International Airport te vliegen of met een vlucht naar Nairobi (Kenia), om vanaf daar een shuttlebus te nemen naar Moshi, aan de voet van de Kilimanjaro.